Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία: Να μη διαλέξουν οι λαοί ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο - Απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

*

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/2/2022) η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

*

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Να μη διαλέξουν οι λαοί ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο - Απεμπλοκή από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Πέμπτη 03/03/2022 - 11:36

Να μη διαλέξουν οι λαοί ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και σε απεμπλοκή από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών καλεί σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει: 

«Τρεις δεκαετίες από τη διάλυση της ΕΣΣΔ και μετά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ένας νέος πόλεμος ξέσπασε σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια με την επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, τη στήριξή τους στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, στους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και τις φασιστικές ομάδες της Ουκρανίας καθώς και με το σχέδιο οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής περικύκλωσης της Ρωσίας.

Αποτελούν πρόκληση τόσο τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα για "άμυνα", "ασφάλεια" και "εγγυήσεις" όσο κι οι υποκριτικές εκκλήσεις για ειρήνη από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ που έχουν μακελέψει προηγούμενα τη Συρία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Μάλι κ.ά.

Απαράδεκτη είναι και η αντικομμουνιστική συκοφαντία του Πούτιν ενάντια στους Μπολσεβίκους, τον Λένιν και τη Σοβιετική Ένωση.

Επιχειρεί να κρύψει ότι οι ίδιοι λαοί και εθνότητες που για 7 δεκαετίες έζησαν ειρηνικά στον σοσιαλισμό, σήμερα βιώνουν τα δεινά της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.

Πίσω από τα προσχήματα και τα ανιστόρητα κηρύγματα κρύβεται η αλήθεια ότι η ιμπεριαλιστική αυτή σύγκρουση αφορά τον σφοδρό ανταγωνισμό ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από την άλλη την καπιταλιστική Ρωσία για το μοίρασμα αγορών, δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και σφαιρών επιρροής. 

Τις συνέπειες αυτών των ανταγωνισμών τις πληρώνουν οι λαοί και με το αίμα τους και με νέο γύρο ακρίβειας στην Ενέργεια, στα καύσιμα κι άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Το συμφέρον των λαών είναι να μη διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και να οργανώσουν τη δική τους αυτοτελή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που είναι ανάγκη να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις των χωρών τους οι οποίες εμπλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο πολύμορφα, με αποστολές εκτός συνόρων, ευρωατλαντικές βάσεις στο έδαφός τους και κούρσα εξοπλισμών για τις ευρωΝΑΤΟικές ανάγκες.

Να παλέψουν για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό κυρίαρχο σε κάθε χώρα».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.