Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΝΔΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚΙΝΑΛ: Συμμαχικά προοδεύοντας, βουρ για συνδιαχείριση! — Θανάσημος Παφίλης: Η πρόκληση της Τουρκίας έρχεται ΑΜΕΣΩΣ μετά τη Σύνοδο Κορυφής — Δυο σημεία για τα οποία δεν μιλάει κανένας και πρέπει να τα λάβει υπόψη ο ελληνικός λαός: Η ΕΕ σφυρίζει αδιάφορα και το State Department κάνει λόγο για «αμφισβητούμενα νερά»! — ΚΚΕ: Παραδίδοντας όλη τη χώρα για αμερικανικές βάσεις (VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Κραυγαλέα καταστροφική η πολιτική που εναποθέτει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ
Τετάρτη 22/07/2020 - 13:03 - Ενημέρωση: Τετάρτη 22/07/2020 - 13:13
Στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας αναφέρθηκε ο Θανάσης Παφίλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη Βουλή, τονίζοντας ότι η χτεσινή NAVTEX, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αναδεικνύει ότι οι «στρατηγικοί σύμμαχοι», όπου εναποθέτει τις ελπίδες η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, σφυρίζουν αδιάφορα ή φουσκώνουν τα πανιά της επιθετικότητας της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η δήλωση του State Department δείχνει τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ για επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης
Τετάρτη 22/07/2020 - 10:03 - Ενημέρωση: Τετάρτη 22/07/2020 - 10:04
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του State Department (βλέπε κάτω)σημειώνει:
«Η δήλωση του State Department, που κάνει λόγο για "αμφισβητούμενα ύδατα" στο χώρο της τουρκικής Navtex, όχι μόνο είναι προκλητική, αλλά δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ για επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης.
Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν σημαία της εξωτερικής τους πολιτικής τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, παραδίδοντας όλη τη χώρα για αμερικανικές βάσεις, με το πρόσχημα και της προστασίας από την Τουρκία. Το αποτέλεσμα; Να εισπράττουν από τους συμμάχους τους δηλώσεις περί "αμφισβητούμενων υδάτων".
Είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό!».
902

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αποτελεί κόλαφο για τη στρατηγική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ συμμαχίας με ΗΠΑ, που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε επιθετικό πεδίο των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι η χτεσινή δήλωση του State Department (βλέπε κάτω) αποδεικνύει ότι έχει αποφασιστεί η συνδιαχείριση του Αιγαίου.
Υπογράμμισε ότι αποδεικνύεται πόσο κραυγαλέα καταστροφική είναι η πολιτική που στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ και κάλεσε τον ελληνικό λαό να είναι σε επιφυλακή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΠΑ
«Γνωρίζουμε» ότι η Τουρκία έχει εκδώσει Navtex σε «αμφισβητούμενα νερά»!
Τρίτη 21/07/2020 - 21:40 - Ενημέρωση: Τρίτη 21/07/2020 - 21:44
Να αποφύγει «κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή» κάλεσε την Τουρκία εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την τουρκική Navtex, (βλ. κάτω) σπεύδοντας όμως να μιλήσει για «αμφισβητούμενα ύδατα».
«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνα σε αμφισβητούμενα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υιοθετώντας επί της ουσίας το «γκριζάρισμα» της περιοχής. 
«Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», πρόσθεσε.
(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ).
902
*
Βήμα κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας με Navtex νότια του Καστελόριζου
Τρίτη 21/07/2020 - 15:12 - Ενημέρωση: Τρίτη 21/07/2020 - 23:15
Navtex εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες από το πλοίο «Oruc Reis» σε θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης. Η NAVTEX καλύπτει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στα όρια με τις υφαλοκρηπίδες Κύπρου και Αιγύπτου, αποτελώντας ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας, αλλά και μια επιπλέον ένδειξη για την αφωνία των «συμμάχων» οι οποίοι προωθούν «διευθετήσεις» σε βάρος συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, με στόχο το κράτημα της Τουρκίας στο ευρω-ατλαντικό στρατόπεδο.
Η τουρκική Navtex 0977/20 εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία της Αττάλειας. Προς το παρόν το «Oruc Reis» βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας. Σύμφωνα με τη NAVTEX, είναι προγραμματισμένο να  πραγματοποιηθούν έρευνες από σήμερα έως τις 2/8 στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται περίπου 200 μίλια ανατολικά της Κρήτης και περίπου 180 μίλια νότια του Καστελόριζου.
O πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερντογάν δήλωσε πως «εμείς για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα πλωτά γεωτρύπανα δε χρειαζόμαστε την άδεια κανενός». Επικαλούμενος δε τα τουρκικά «δικαιώματα» στην ανατολική Μεσόγειο», ισχυρίστηκε πως «κάναμε αυτά τα βήματα (έναρξη ερευνών, αποστολή σεισμογραφικών πλοίων κτλ.) και θα συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο»...
Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων συνεχίστηκε με μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη, ενώ πλοία του τουρκικού στόλου απέπλευσαν από τον τουρκικό ναύσταθμο του Ακσάζ, στη Μαρμαρίδα απέναντι από τη Ρόδο.


«Αέρα στα πανιά» της Τουρκίας από τους «συμμάχους»
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο. «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 
Ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μ. Έσπερ. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήριζε «αμφισβητούμενα νερά» την περιοχή που δέσμευσε η τουρκική NAVTEX, ενώ από την Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ο Χ. Μάας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει «διάλογος» με την Τουρκία, γιατί «είναι στρατηγικά μια σημαντική χώρα».
Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι οι ελληνικές αρχές «έχουν ήδη εγείρει το θέμα» στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, καθώς και στις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η επίμαχη περιοχή ορίζεται από τις εξής συντεταγμένες:
33 55.22 N - 027 59.83 E
34 58.25 N - 030 31.50 E
34 18.18 N - 030 54.52 E
34 17.03 N - 030 06.12 E
33 49.13 N - 030 06.38 E
33 40.95 N - 028 46.62 E
33 47.37 N - 028 20.27 E
33 52.98 N – 027 59.97 E
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.