Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Win win αυτοί, lose lose εσύ! ή Το Αιγαίο ανήκει στους (μεγαλο)καρχαρίες του και τα οικόπεδα στην αποικία τους — ΚΚΕ: Οι αστικές τάξεις αποκλιμακώνουν, διευθετώντας συμμαχικά τα δικαιωματά τους


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Η παρέμβαση των «συμμάχων» για «αποκλιμάκωση» επισφραγίζει τους σχεδιασμούς τους για επικίνδυνες «διευθετήσεις»
Δευτέρα 27/07/2020 - 20:01
Με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς «τρέχουν», μετά την τουρκική Navtex και τα όσα επακολούθησαν, οι επικίνδυνες «διευθετήσεις» που δρομολογούν στην περιοχή οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Αν μη τι άλλο, η άμεση εμπλοκή των «συμμάχων» και «εταίρων» στη διαδικασία «αποκλιμάκωσης» στο Αιγαίο ήρθε να επισφραγίσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για «συνεκμετάλλευση» υπό την υψηλή εποπτεία τους, που εκκινούν από την επιδίωξή τους να τραβήξουν την Τουρκία από οποιαδήποτε επιρροή της Ρωσίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η εμπλοκή των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ για την «αποκλιμάκωση» στρώνει το έδαφος για διευθετήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων
Δευτέρα 27/07/2020 - 18:06 - Ενημέρωση: Δευτέρα 27/07/2020 - 18:15

Σε σχόλιό του για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής:
«Η εμπλοκή του ξένου παράγοντα -των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ- για τη λεγόμενη αποκλιμάκωση της έντασης στα Ελληνοτουρκικά ουσιαστικά στρώνει το έδαφος για διευθετήσεις υπέρ των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, σε βάρος των λαών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Κατά συνέπεια, ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό από τις πρωτοβουλίες εκείνων των δυνάμεων που ευθύνονται για τους πολέμους, τις αλλαγές συνόρων και τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή, μέρος των οποίων είναι και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας - Τουρκίας».
902

«Η τεράστια κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως του Πολεμικού Ναυτικού, ήταν ταχύτατη και αποτελεσματικότατη, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη Βουλή σχετικά με την «αποκλιμάκωση» στο Αιγαίο.
«Η αποκλιμάκωση είναι κάτι το οποίο όλοι ευχόμαστε, ιδίως σε περιόδους υψηλής έντασης, όταν δύο στόλοι έρχονται ο ένας απέναντι στον άλλον», είπε επίσης ο Ν. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι «η αποκλιμάκωση είναι κυρίως αποτέλεσμα της αποφασιστικής στάσης της ελληνικής κυβέρνησης και βέβαια της στρατιωτικής ηγεσίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που κινητοποιήθηκαν ταχύτατα να λάβουν θέσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».
«Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε νέου τύπου κλιμακώσεις», συνέχισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Επειδή όμως κανένας δεν ξέρει, με τον απρόβλεπτο γείτονα, γι΄ αυτόν το λόγο το Πολεμικό Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις, παραμένουν σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, όπως πάντα».
Σχετικά με τη NAVTEX που είχε ζητήσει το Λιμενικό Σώμα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα ανοιχτά του Καστελόριζου, ο Ν. Παπαγιωτόπουλος ανέφερε:
«Το Λιμενικό αιτήθηκε άσκηση περιορισμένης εμβέλειας με πραγματικά πυρά στην περιοχή εκείνη. Αυτό εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβανόταν ως αμφιλεγόμενο μήνυμα. Η NAVTEX εξεδόθη μετά από συνεννόηση σε χαμηλότατο επίπεδο, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα ούτε οι ηγεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας ούτε του Λιμενικού -έτσι γίνεται συνήθως- ούτε φυσικά η στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ και εμείς. Έγινε η σχετική διόρθωση και η αποκλιμάκωση, η οποία είχε αρχίσει να εξελίσσεται, ολοκληρώθηκε».
Κάθε τουρκική κίνηση δημιουργεί τετελεσμένα
Εμφανίζοντας την πραγματικότητα με το «κεφάλι προς τα κάτω», από την κυβέρνηση ισχυρίζονται πως η παρέμβαση των «εταίρων» οδήγησε την Τουρκία να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό της.
  • Ωστόσο, αυτό που αποκρύπτουν είναι ότι κάθε αντίστοιχη τουρκική κίνηση δημιουργεί τετελεσμένα στην περιοχή, όπως έκανε και η πρόσφατη NAVTEX.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, συζήτησε τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζ. Μπορέλ, αυτόν δηλαδή που μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις 13/7 είχε μιλήσει για «διαφιλονικούμενα ύδατα»! 

Όσο για τη στάση των ΗΠΑ, η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ για «αμφισβητούμενα νερά» δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τη στάση τους.
Επιμένοντας να εξωραΐζει αυτή τη στάση των λυκοσυμμαχιών, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, δήλωσε μετά τη συνάντηση με την ομόλογό του από τη Βουλγαρία ότι «παρά τα σαφή μηνύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας, η Τουρκία επιμένει σε παράνομες συμπεριφορές που υπονομεύουν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», ενώ συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα»...
Συνεκπαίδευση με Ελλάδα και Τουρκία από αμερικανικό αεροπλανοφόρο
Αποκαλυπτικά για τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και την ελληνική εμπλοκή σε αυτόν τον σχεδιασμό είναι τα όσα συμβαίνουν με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», το οποίο επιστρέφοντας από την ανάπτυξή του στη Μέση Ανατολή (συνοδεύεται από το καταδρομικό «USS San Jacinto» και το αντιτορπιλικό «USS Truxtun»), πέρασε το Σουέζ και πραγματοποίησε συνεκπαιδεύσεις τόσο με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό όσο και με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία το Σαββατοκύριακο. 
Την ίδια ώρα, όμως, οι Αμερικανοί ετοιμάζουν, στην πορεία του αεροπλανοφόρου προς τα δυτικά και το Γιβραλτάρ, συνεκπαίδευση και με τους Τούρκους. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», η συνεκπαίδευση θα γίνει με μονάδες του τουρκικού ΠΝ στο πλαίσιο της ναυτικής επιχείρησης των Τούρκων «Μεσογειακή Ασπίδα» («Akdeniz Kalkani»).
Δεν κάνει πίσω η Τουρκία
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φ. Οκτάι, επανέλαβε τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.
«Η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να περιοριστεί στην ηπειρωτική χώρα, η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να κοπεί η αναπνοή της», είπε, προσθέτοντας πως «η Μεσόγειος είναι η γαλάζια πατρίδα μας και η γαλάζια πατρίδα μας είναι η κόκκινη γραμμή μας».
Μεταξύ των «κόκκινων γραμμών» της Άγκυρας έθεσε το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, την Κύπρο και το τουρκολιβυκό μνημόνιο για το οποίο τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μα ποτέ να παραβιαστεί», ενώ επανέλαβε την επιδίωξη της Άγκυρας για έναν «διάλογο» που θα οδηγήσει σε συνεκμετάλλευσηwin win»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.