Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ND - SYRIZA Ltd: ΑόΜατι αντιπαράθεση — ΚΚΕ: Πλήρης αποκάλυψη όλων των πτυχών αυτής της ανείπωτης τραγωδίας, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Δημοσίευμα με καταγγελίες, μαρτυρίες και ηχογραφήσεις κάνει λόγο για απόπειρες συγκάλυψης
Κυριακή 19/07/2020 - 16:38
Δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή», με καταγγελίες, επίκληση δικαστικών εγγράφων και ηχογραφημένων συνομιλιών, κάνει λόγο για απόπειρες συγκάλυψης πράξεων και παραλείψεων σχετικά με τη διαχείριση της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο Μάτι, δυο χρόνια πριν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι
Δευτέρα 20/07/2020 - 12:32
Για τις αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του επισημαίνει:
«Η μεγαλύτερη τιμή της μνήμης των θυμάτων στο Μάτι είναι η πλήρης αποκάλυψη όλων των πτυχών της τραγωδίας, για να μάθει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη εκείνες τις ώρες, η επούλωση των μεγάλων πληγών και η άμεση λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια τραγικά περιστατικά.
Ωστόσο, ούτε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ήταν αυτή κυβέρνηση, κινούνται προς μία τέτοια κατεύθυνση. Αντίθετα, επιδίδονται σε μία άθλια μικροκομματική αντιπαράθεση, η οποία ουσιαστικά συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες αυτής της ανείπωτης τραγωδίας».
902

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής φέρεται να κάλεσε τον αξιωματικό του Σώματος στον οποίο είχε ανατεθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για την τραγωδία, να αποκρύψει στοιχεία και ονόματα, ενώ επίσης φέρεται να τον απειλεί.
Όπως σημειώνεται, ο αξιωματικός «νιώθοντας την ανάγκη να προστατευθεί, σε μια από τις συναντήσεις του με τον τότε αρχηγό πατάει το κουμπί εγγραφής στο κινητό του τηλέφωνο» και σύμφωνα με το δημοσίευμα κατέθεσε τη συνομιλία στον ανακριτή.
Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματαθαιόπουλος έσπευσε να διαψεύσει τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», δηλώνοντας στην ΕΡΤ:
«Καμία συνάντηση, καμία επαφή για κανένα θέμα και ειδικά για αυτό το θέμα. Αυτός έκανε τη δουλειά του, εγώ έκανα τη δουλειά μου. Ούτε συνάντηση, ούτε επαφή, τίποτα. Όλα αυτά είναι ψεύδη που γράφονται».
Καυγάς πάνω στα καμένα
Απαντώντας στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» «περί πολιτικών παρεμβάσεων», η τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνει «ουδέν ψευδέστερον».
  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάνει λόγο για «έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις» και καλεί την Ο. Γεροβασίλη και την τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής να δώσουν εξηγήσεις. 
  • Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που μιλάει για «προσπάθεια συγκάλυψης» και σημειώνει ότι είναι «απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.