Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Τριμερής: Δακρύζουν τα ψηφιδωτά κι ιδρώνουν οι κολώνες, μα εσύ λαέ μην καρτεράς γιατί θα μαρμαρώσεις — ΚΚΕ: Παζάρι από τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις Ελλάδας - Τουρκίας


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η τριμερής Ελλάδας - Τουρκίας - Γερμανίας είναι μέρος του επικίνδυνου παζαριού που συμπεριλαμβάνει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα
Τετάρτη 15/07/2020 - 11:00 - Ενημέρωση: Τετάρτη 15/07/2020 - 11:05
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας – Γερμανίας (βλ. κάτω):
«Η συνάντηση εκπροσώπων της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία, με τη διαμεσολάβηση και τη συμμετοχή εκπροσώπου της γερμανικής Προεδρίας, είναι μέρος επιλεγμένων κινήσεων, προσαρμοσμένων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και θαλάσσιων ζωνών της Αν. Μεσογείου.
Επί της ουσίας, μέσα από “μυστικές” ή “φανερές” διαπραγματεύσεις νομιμοποιούνται τα τετελεσμένα της τουρκικής επιθετικότητας και προωθείται το παζάρι που έχουν στήσει η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το παζάρι είναι επικίνδυνο και συμπεριλαμβάνει ελληνικά εδαφικά - κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αποσιωπούν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα.
Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει, γιατί ευθύνεται για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, χειροκροτεί τις επιλογές τους, στηρίζει τα συμφέροντα της αστικής τάξης και σπεκουλάρει, στο πλαίσιο του δικομματικού καβγά, για τον αποπροσανατολισμό του λαού.
Οι λύσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα ευρω-ατλαντικά επιτελεία, με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, στρέφονται κατά του λαού μας και των λαών της περιοχής. Οι εξελίξεις προειδοποιούν και επιβάλλουν λαϊκή επαγρύπνηση».
902
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τριμερής συνάντηση για την προετοιμασία των παζαριών
Τρίτη 14/07/2020 - 22:28
Τριμερής συνάντηση Γερμανίας - Ελλάδας - Τουρκίας έγινε γνωστό χθες ότι πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Βερολίνο, την ίδια στιγμή που στην Αθήνα η κυβέρνηση παρουσίαζε ως «βαρύ» το κλίμα με αφορμή την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί. Η συνάντηση που παρουσιάστηκε σήμερα στον Τύπο ως «μυστική» επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, κάτι που δείχνει τις εντατικές διαπραγματεύσεις που τρέχουν και στο παρασκήνιο με ορίζοντα μια ευρωατλαντική διευθέτηση.
Την πρωτοβουλία πήρε η γερμανική κυβέρνηση, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, κάτι που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι ένας από τους στόχους της γερμανικής προεδρίας το τρέχον εξάμηνο στο Συμβούλιο της ΕΕ είναι να «συνδράμει» στην «επίλυση» ελληνοτουρκικών διαφορών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι διπλωματικοί σύμβουλοι της Άγκελα Μέρκελ και του Κυρ. Μητσοτάκη, Γιαν Χέκερ και Ελένη Σουρανή αντίστοιχα, καθώς και ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος και σύμβουλος του Τούρκου προέδρου εξ' απορρήτων σύμβουλος του Ερντογάν. Σημειώνεται ότι Σουρανή και Καλίν είχαν προετοιμάσει και την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν στα τέλη Ιούνη, με «βοήθεια» και τότε του Γερμανού Χέκερ.
Σημειώνεται ότι τη συνάντηση αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, σε κοινή συνέντευξή του με τον Μαλτέζο ομόλογό του Εβαρίστ Μπαρτόλο, λέγοντας ότι «έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, έχουμε ξεκινήσει και πάλι έναν διάλογο. Ο σύμβουλος του προέδρου και εκπρόσωπός του Ι. Καλίν και κάποιοι συνάδελφοί μας του υπουργείου Εξωτερικών ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση Ελλάδος, Γερμανίας και Τουρκίας. Εάν υπάρχει θέληση, μπορεί να γίνει διάλογος».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.