Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Νίκος Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και στήριξης της λαϊκής οικογένειας για τον κορονοϊό — Δυο επίκαιρες ερωτήσεις: Για τους εργαζόμενους που λόγω των αναγκαστικών μέτρων σταματάει η λειτουργία της επιχείρησης να υπάρχει πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη — Για τις εξελίξεις στον Έβρο η κυβέρνηση να εκκαθαρίσει την εθνοφυλακή από φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Το ΚΚΕ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και στήριξης της λαϊκής οικογένειας για τον κορονοϊό
(VIDEO)
Τρίτη 10/03/2020 - 20:28 - Ενημέρωση: Τρίτη 10/03/2020 - 21:01
Τα συγκεκριμένα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ για την προστασία της δημόσιας Υγείας και τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας ανάπτυξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Σε ότι αφορά το νέο κορονοϊό και την προστασία της δημόσιας Υγείας ανέφερε οκτώ συγκεκριμένα μέτρα:
1. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να λειτουργήσουν όλες οι ανενεργές μονάδες Υγείας, όπως το νοσοκομείο Θώρακος της Πάτρας που έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
2. Να υπάρχει 24ωρη λειτουργία των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
3. Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης.
4. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στα νοσοκομεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
5. Διασφάλιση όλων των απαραίτητων προμηθειών.
6. Τα μέτρα προφύλαξης να τα παρέχει το κράτος δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό για να παταχθεί η αισχροκέρδεια.
7. Ιατρική παρακολούθηση προνοιακών ιδρυμάτων, σχολείων όλων των βαθμίδων, στρατιωτικών μονάδων και προσφυγικών δομών.
8. Με ευθύνη του κράτους μέτρα προστασίας σε χώρους αναγκαστικής συνάθροισης, όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λατρευτικούς χώρους.
Σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων και της λαϊκής οικογένειας
  • Ανέφερε ότι τα αντεργατικά μέτρα είναι προ των πυλών και ήδη ασκούνται πιέσεις για κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για εργασία στο σπίτι, για υποχρεωτική χρήση κανονικής άδειας και για εντατικοποίηση.
  • Τόνισε ότι η κυβέρνηση κωφεύει και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τις οικογένειες που πρέπει να φυλάξουν τα παιδιά λόγω των κλειστών σχολείων με τη διασφάλιση άδειας με αποδοχές.
  • Για τους εργαζόμενους που λόγω των αναγκαστικών μέτρων σταματάει η λειτουργία της επιχείρησης να υπάρχει πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη. (Βλ. πιο κάτω την επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ)
Εκκαθάριση της εθνοφυλακής από φασίστες
Η κυβέρνηση να εκκαθαρίσει την εθνοφυλακή από φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία που υπάρχουν, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφερόμενος στις εξελίξεις στον Έβρο. (Βλ. στο τέλος την επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ)
  • Επεσήμανε τις μεγάλες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τη δράση άθλιων εγκληματικών και παρακρατικών οργανώσεων και ομάδων στον Έβρο και στα νησιά και
  • Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να βάλει τέλος στην απαράδεκτη δράση ακροδεξιών και ναζιστικών ομάδων.
  • Υπογράμμισε ότι εχθρός του λαού δεν είναι οι ξεριζωμένοι αλλά οι υπαίτιοι του ξεριζωμού τους.
  • Σημείωσε ότι η πολιτική της ΕΕ μετατρέπει την Ελλάδα σε φυλακή ανθρώπων και
  • Τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνο και η κατάπτυστη Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας για να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και να οδηγηθούν στις χώρες προορισμού τους.
Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ να γίνονται οι διαδικασίες ασύλου στα σύνορά της Τουρκίας με τη Συρία και την Ελλάδα με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
902  
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Άδεια με αποδοχές σε εργαζόμενους που νοσούν ή αναγκαστικά απέχουν από τη δουλειά λόγω κορονοϊού
Τρίτη 10/03/2020 - 11:24 - Ενημέρωση: Τρίτη 10/03/2020 - 11:24
Να εξασφαλισθούν πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους νοσούν ή αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους ως έκτακτο μέτρο πρόληψης της διάδοσης του νέου κορονοϊού ζητάει το ΚΚΕ. Ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης επανακατέθεσε ως Επίκαιρη τη σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας.
Παραθέτουμε την Ερώτηση: 
«Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση στη χώρα του νέου κορονοϊού προβλέπονται μεταξύ άλλων το μέτρο της αποχής από την εργασία, η προσωρινή παύση της λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, σχολείων και σχολών. Πρόκειται για έκτακτα μέτρα που αποσκοπούν αφ' ενός να αντιμετωπιστεί η διασπορά του ιού στον υγιή πληθυσμό και αφ' ετέρου ασθενείς που μπορούν, να αντιμετωπιστούν με "κατ’ οίκον νοσηλεία".
Όπως είναι κατανοητό, για την υλοποίησή τους απαιτείται τα μέτρα αυτά να συνοδεύονται με κυβερνητικές αποφάσεις που να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων που είτε νοσούν οι ίδιοι και μένουν στο σπίτι, είτε περιθάλπουν ασθενείς της οικογένειάς τους, είτε έχει διακοπεί η εργασία τους λόγω των προληπτικών μέτρων.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση που να διασφαλίζει σε αυτές τις περιπτώσεις τις αναγκαίες πρόσθετες άδειες με πλήρη καταβολή των αποδοχών και της ασφαλιστικής κάλυψης. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι απέναντι σε πιέσεις της εργοδοσίας και με κίνδυνο ένα αναγκαίο μέτρο προστασίας να υπονομεύεται στην εφαρμογή του αφού δεν διασφαλίζεται η υποχρεωτικότητά του.
Ερωτάται ο κ. υπουργός, αν προτίθεται να πάρει μέτρα ώστε να εξασφαλίσει πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:
α) Σε όσους εργαζόμενους νοσούν, προκειμένου να αναρρώσουν.
β) Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους ως έκτακτο μέτρο πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού.
γ) Σε όσους εργαζόμενους καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειας.
δ) Σε όσους εργαζόμενους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών».
902
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Για την παρουσία και δράση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων στον Έβρο, τη Λέσβο και αλλού
Δευτέρα 09/03/2020 - 14:46 - Ενημέρωση: Δευτέρα 09/03/2020 - 16:10
Για την παρουσία και δράση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων στον Έβρο, τη Λέσβο και αλλού, Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕΠαφίλης Θανάσης, Δελής Γιάννης, Κομνηνάκα Μαρία, Παπαναστάσης Νίκος και Στολτίδης Λεωνίδας.
Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση αναφέρεται: 
«Μετά τη συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Έβρου, κυρίως στο Τελωνείο Καστανιών, δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έγραψαν για την ανάπτυξη δράσης κάθε είδους ρατσιστικών, εθνικιστικών, ακροδεξιών και φασιστικών αντιλήψεων και ομάδων, για την αντιμετώπιση άοπλων, απροστάτευτων, πεινασμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων.

Στην περιοχή του Έβρου έκαναν την εμφάνισή τους παρακρατικές ομάδες, οπλισμένοι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες. Κάνουν περιπολίες, συλλαμβάνουν και ξυλοκοπούν πρόσφυγες και μετανάστες. Ξυλοκοπήθηκε δημοσιογράφος, μαζί με τους μετανάστες και του κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του, για να μην αποκαλυφθεί η δράση τους.
Επίσης διάφορα άλλα παρακρατικά και φασιστικά υποκείμενα, έκαναν την εμφάνισή τους, καλυμμένοι πίσω από συλλόγους εφέδρων.

Με περίσσιο θράσος εμφανίστηκε στην περιοχή του Βόλου, ο επονομαζόμενος «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» και αναζητούσε μέλη για τον Έβρο.
Την περιοχή του Έβρου, αλλά και τη Λέσβο επισκέφθηκαν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής και φασίστες από τη Γερμανία και την Αυστρία.
Ανησυχία προκαλεί ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, σε εγκαταστάσεις στη Σκάλα Συκαμιάς, οι επιθέσεις σε εργαζόμενους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι φθορές και ο έλεγχος αυτοκινήτων από ακροδεξιές ομάδες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες διότι άφησε σκόπιμα ελεύθερο το πεδίο για την ανάπτυξη της δράσης τέτοιων άθλιων και επικίνδυνων παρακρατικών ομάδων που δυσκολεύουν ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στην απαράδεκτη δράση αυτών των κάθε λογής επικίνδυνων ομάδων.
  • Επίσης με ευθύνη της κυβέρνησης να σταματήσει η παρουσία και η αποδοχή φασιστών και ναζιστών μέσα στην Εθνοφυλακή.
  • Να καταργηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι χιλιάδες πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά και να οδηγηθούν στις χώρες που έχουν ως προορισμό.
  • Επίσης η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για το σταμάτημα της κατάπτυστης και απαράδεκτης δράσης όλων των φασιστικών και παρακρατικών ομάδων που δρουν στην περιοχή του Έβρου και των νησιών;».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.