Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Νέα Δεινοκρατία: Οι Δενδιάθετοι πόθοι της αστικής τάξης σε στέρεες «βάσεις» συνεννόησης — ΚΚΕ: Ανοχή, αν όχι ενθάρρυνση, από ΝΑΤΟ και ΕΕ στις επιθέσεις της Τουρκίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
Εξουδετέρωση εντάσεων και προώθηση «συνεννόησης» στα ελληνοτουρκικά θέλουν οι ΗΠΑ
Πέμπτη 12/03/2020 - 21:51
Να πέσουν οι τόνοι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας επιθυμούν οι ΗΠΑ στη λογική να καλλιεργηθεί κλίμα «συνεννόησης» προκειμένου να προωθεί ο στόχος της συνδιαχείρισης των ενεργειακών αποθεμάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο υπό την εποπτεία της Ουάσιγκτον.

ΚΚΕ
Οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας είναι αποτέλεσμα της ανοχής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
*
*
Τετάρτη 11/03/2020 - 18:17
Σε σχόλιο με αφορμή τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα νησιά και στον Έβρο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Οι νέες προκλητικές ενέργειες στα νησιά και στον Έβρο δεν είναι προϊόν απομόνωσης της Τουρκίας, όπως λένε ορισμένοι, αλλά αποτέλεσμα της ανοχής, αν όχι της ενθάρρυνσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, σε βάρος γειτονικών χωρών και εν μέσω παζαριών για τη διατήρησή της στο ευρωατλαντικό μπλοκ.
Κατά συνέπεια, ο λαός, καταδικάζοντας την προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης, πρέπει να αντιπαλέψει και τον επικίνδυνο εναγκαλισμό της χώρας με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και την πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».
902

Τη λογική αυτή ανέδειξε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον Έβρο και οι νέες προκλήσεις από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης.
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανέφερε ότι
οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της» και σε συνέχεια αυτή της αυτονόητης δήλωσης πρόσθεσε πως «θα εργαστούμε προκειμένου να εξουδετερώσουμε τις εντάσεις και να τερματίσουμε τις προκλητικές πράξεις και τις ψευδείς ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Είναι προφανές πως ο Αμερικανός πρέσβης τήρησε τις διπλωματικές αποστάσεις αποφεύγοντας να καταδικάσει την Άγκυρα ή έστω να την κατονομάσει ως υπεύθυνη για «προκλητικές πράξεις» διότι ήθελε να εστιάσει στα περί εξουδετέρωσης των εντάσεων.
Επί της ουσίας η Ουάσιγκτον ανέχεται την προκλητική στάση της Άγκυρας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και για αυτό συντείνει στις δύο πλευρές «να τα βρουν».
  • Ο Τζ. Πάιατ συναντήθηκε και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου του πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη.
Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε τον Αμερικανό πρέσβη πως το έργο αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.
  • Επιπλέον, τον διαβεβαίωσε ότι ασχολείται προσωπικά με την εποπτεία του έργου του αγωγού φυσικού αερίου IGB για να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος.
Έγινε γνωστό πως συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο και της πρόσφατης έγκρισης από τις ΗΠΑ του «East Med Act».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.