Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Dribbling Κικίλια και μπάλα στις κερκίδες: «Την ευθύνη για την αντοχή του συστήματος Υγείας την έχει... ο λαός» — Pressing, παιδιά, να τους πάρουμε το Ribound και τα σώβρακα γιατί θα μας αφανίσουνε — Ερώτηση ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Εξακολουθεί να μετατοπίζει στον λαό την ευθύνη για την αντοχή του συστήματος Υγείας
Δευτέρα 23/03/2020 - 21:56
Επαναλαμβάνοντας το «αφήγημα» της «επιχειρησιακής ετοιμότητας», που θρυμματίζεται καθημερινά στην επικίνδυνη πραγματικότητα την οποία διαμορφώνει η πολιτική του «κόστους - οφέλους», η κυβέρνηση μετατοπίζει στον λαό την ευθύνη για να αντεπεξέλθει το σύστημα Υγείας στην επιδημία.
«Είναι στο χέρι μας και κυρίως στο χέρι σας (...) να συνεχίσει να αντέχει», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, διαφημίζοντας τις προσλήψεις-σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων στην Υγεία και μάλιστα με ημερομηνία λήξης.  

Ο υπουργός παρουσίασε περίπου ως... κοσμογονία ότι ακόμη και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση άνοιξε μόλις 20 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ από τα 120 κλειστά, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία με τους ιδιώτες για την αξιοποίηση ενός μικρού τμήματος των ΜΕΘ. «Σήμερα, το ΕΣΥ έχει 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ», όταν χρειάζονται πάνω από 3.500 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ για τις τρέχουσες μόνο ανάγκες κι άλλες τόσες ΜΑΦ.
«Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί ήδη για την απλή νοσηλεία ασθενών με COVID-19 είναι μέχρι σήμερα 2.158», είπε ο υπουργός.
Μόνο που δεν πρόκειται για νέα κρεβάτια, αφού πάρθηκαν από καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κι άλλες σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, ενώ σήμερα οι χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες και ευπαθείς ομάδες είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Κι όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση
  • δίνει 2 δισ. βοήθημα στους επιχειρηματίες,
  • τροποποιεί τον κρατικό προϋπολογισμό «ενισχύοντας» τα δημόσια νοσοκομεία με 75,5 εκατομμύρια ευρώ,
  • όταν μόνο τα δύο τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός τους περικόπηκε κατά 100 εκατομμύρια.
Διευκρινίσεις για την κυκλοφορία
 Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες μόνο για εξαιρετικό λόγο κατόπιν ραντεβού.
Οι οδηγοί φορτηγών και mini bus, εκτός από βεβαίωση εργοδότη, πρέπει να έχουν και δελτίο αποστολής ή δελτίο κίνησης οι πρώτοι και δελτίο κίνησης οι δεύτεροι.
  • Σε λεωφορεία επιτρέπεται να καλύπτεται μόνο το 50% των καθισμάτων. 
  • Στα ταξί επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης.
  • Σε περίπτωση ασθενούς που χρειάζεται βοήθεια, επιτρέπεται και τρίτο άτομο στο ταξί, κατόπιν σχετικής βεβαίωσης για μετακίνηση στον γιατρό ή το νοσοκομείο.
  • Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς. 
  • Για το όριο δύο επιβατών ανά ΙΧ είπε ότι εξαιρούνται τα ανήλικα τέκνα, ή για μετάβαση συγγενών Α' βαθμού σε τελετή.
Σημείωσε ακόμα ότι από σήμερα τις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη έχουν διακοπεί όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας από τον κορονοϊό
Δευτέρα 23/03/2020 - 17:44
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας από τον κορονοϊό ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Η κυβέρνηση με υπόδειξη του ΕΟΔΥ λαμβάνει διαρκώς μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.
Μεταξύ αυτών η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και η καθολική, εκτός των 6 περιπτώσεων, μετακίνηση των πολιτών.
Σε επιχειρηματικούς ομίλους και χώρους εργασίας συνεχίζουν να απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς καν την απόσταση του ενός μέτρου, με κοινόχρηστα μέσα εργασίας και με πλημμελή καθαριότητα λόγω μειωμένων αριθμών καθαριστριών.
Οι καταγγελίες των εργαζομένων στα σωματεία τους είναι δεκάδες καθημερινά. Αποκαλυπτικές είναι επιστολές των υπαλλήλων εταιρειών τηλεφωνικών κέντρων και κινητής τηλεφωνίας, από μεγάλα εργοτάξια, ιδιωτικές κλινικές, βιομηχανικές μονάδες κ.ά.
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη γιατί δεν έχει πάρει κανένα από τα υποδεικνυόμενα από τους επιστήμονες μέτρα προστασίας των εργαζομένων, αλλά επιπρόσθετα έχει αναστείλει και τους ελέγχους των επιχειρήσεων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και τους άλλους εποπτικούς μηχανισμούς.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, την ανασφάλεια και την αγωνία των εργαζομένων, υποχρεώνουν σε συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων χωρίς αναγκαίες χωροταξικές αλλαγές, τήρηση αποστάσεων, απολύμανση εργαλείων εργασίας με αντισηπτικά που είναι ανύπαρκτα, χωρίς τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Χαρακτηριστικό της εγκληματικής τους στάσης είναι η υποχρέωση των εργαζομένων να μετακινούνται σε άλλα κτίρια των ομίλων, αλλάζοντας δύο και τρία μέσα μαζικής μεταφοράς, και με ίδιους όρους εργασίας, εκθέτοντας σε όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο τους εργαζόμενους και όχι μόνο από τη διασπορά του κορονοϊού.
Στα ύποπτα κρούσματα δεν γίνεται τεστ, είναι στην ευθύνη του εργαζόμενου αν θα κάνει ή όχι, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Ασυμπτωματικοί εργαζόμενοι που έχουν κρούσματα κορονοϊού στον περίγυρό τους αναγκάζονται να τα αποκρύπτουν και να προσέρχονται στην εργασία τους.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, για την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων.
  • Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να διασφαλιστούν όλοι οι ενδεδειγμένοι όροι που η επιστημονική κοινότητα έχει υποδείξει για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.