Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Κυριάκος: Πού 'σαι πατέρα να δεις πώς το χειρίζομαι! — ΚΚΕ: Ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Επιμένουν στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό με κάποιες «βελτιώσεις»
Δευτέρα 09/03/2020 - 19:19
Το Προσφυγικό ήταν βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχαν η Άγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, στο Βερολίνο.

ΚΚΕ
Προσκολλημένη στη χρεοκοπημένη πολιτική της ΕΕ για το Προσφυγικό είναι η κυβέρνηση
Δευτέρα 09/03/2020 - 18:22 - Ενημέρωση: Δευτέρα 09/03/2020 - 19:20
Σε σχόλιο για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ για το Προσφυγικό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Ακόμη και τώρα, που η πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μένει προσκολλημένη σε αυτήν, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στάση της Γερμανίας και των άλλων κρατών της ΕΕ.
Ακολουθεί την πάγια πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων: Ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα, δήθεν αλληλεγγύη με ευρώ, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε φυλακή και τελικά συνέχιση του εγκλωβισμού των προσφύγων που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν».
902


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης κάνοντας λόγο για άμεση και έμμεση εμπλοκή τουρκικών αρχών στη δημιουργία και συνέχιση της μαζικής απόπειρας παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων και πως η κατάσταση επιβαρύνθηκε από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Ναι υπό προϋποθέσεις στην αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εικόνες που δείχνουν στρατιωτικό όχημα της Τουρκίας, που έχει χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, να επιχειρεί να κατεδαφίσει τον φράχτη στον Έβρο.
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι:
Η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας δεν αφορά μόνο τα χρήματα που λαμβάνει η Τουρκία από την ΕΕ, αλλά και τον σεβασμό των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή και ότι το θέμα του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού αφορά την ύπαρξη της ΕΕ.
Έγινε γνωστό ότι συζήτησαν την «ανάγκη βελτιώσεων» στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και για κοινές περιπολίες της Ακτοφυλακής με την Frontex και στα ελληνικά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Για το νέο κορονοϊό συζήτησαν τις επιπτώσεις στην οικονομία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά το κόστος των μέτρων να μη λαμβάνεται υπόψη στους στόχους των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων.
Για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει υπάρξουν επαρκείς πόροι για τις πολιτικές συνοχής και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Συζητήθηκε, επίσης, η συνεργασία στην «πράσινη Ενέργεια», τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), τη φαρμακευτική τεχνολογία και την αγροτική οικονομία.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.