Επιμένουν στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό με κάποιες «βελτιώσεις»
Δευτέρα 09/03/2020 - 19:19
Το Προσφυγικό ήταν βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχαν η Άγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, στο Βερολίνο.
ΚΚΕ
Δευτέρα 09/03/2020 - 18:22 - Ενημέρωση: Δευτέρα 09/03/2020 - 19:20
Σε σχόλιο για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ για το Προσφυγικό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Ακόμη και τώρα, που η πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μένει προσκολλημένη σε αυτήν, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στάση της Γερμανίας και των άλλων κρατών της ΕΕ.
Ακολουθεί την πάγια πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων: Ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα, δήθεν αλληλεγγύη με ευρώ, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε φυλακή και τελικά συνέχιση του εγκλωβισμού των προσφύγων που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης κάνοντας λόγο για άμεση και έμμεση εμπλοκή τουρκικών αρχών στη δημιουργία και συνέχιση της μαζικής απόπειρας παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων και πως η κατάσταση επιβαρύνθηκε από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Ναι υπό προϋποθέσεις στην αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας |
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι:
Η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας δεν αφορά μόνο τα χρήματα που λαμβάνει η Τουρκία από την ΕΕ, αλλά και τον σεβασμό των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή και ότι το θέμα του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού αφορά την ύπαρξη της ΕΕ.
Έγινε γνωστό ότι συζήτησαν την «ανάγκη βελτιώσεων» στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και για κοινές περιπολίες της Ακτοφυλακής με την Frontex και στα ελληνικά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Για το νέο κορονοϊό συζήτησαν τις επιπτώσεις στην οικονομία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά το κόστος των μέτρων να μη λαμβάνεται υπόψη στους στόχους των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων.
Για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει υπάρξουν επαρκείς πόροι για τις πολιτικές συνοχής και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Συζητήθηκε, επίσης, η συνεργασία στην «πράσινη Ενέργεια», τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), τη φαρμακευτική τεχνολογία και την αγροτική οικονομία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.