Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Η πανδημία της παρακολούθησης

Γιγαντιαία δίκτυα παρακολούθησης και φακελώματος με αφορμή την πανδημία
Τρίτη 24/03/2020 - 19:35 - Ενημέρωση: Τρίτη 24/03/2020 - 19:46
Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον τρόπο που οι κυβερνήσεις αξιοποιούν την τεχνολογία στην επιτήρηση των περιορισμών που τίθενται σε όλον τον κόσμο με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, δημοσιεύει το «Reuters», δίνοντας μια ανατριχιαστική εικόνα για τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να αναπτύσσουν γιγαντιαία δίκτυα παρακολούθησης και φακελώματος του λαού, έτοιμα για κάθε χρήση, σε έκτακτες και σε «κανονικές» συνθήκες.
Σύμφωνα με το «Reuters», σε Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παρέχουν δεδομένα στις Αρχές, παρακολουθώντας εάν οι άνθρωποι συμμορφώνονται με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία που έχουν επιβληθεί.
Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η διαδικασία αυτή «σέβεται τους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Ευρώπης» και ότι «τα δεδομένα είναι ανώνυμα», στις χώρες αυτές, ενδεχομένως και σε άλλες που δεν είναι γνωστές, βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστιου μεγέθους συλλογή προσωπικών δεδομένων, στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών».
  • Πιο συγκεκριμένα, στη Γερμανία, η «Deutsche Telekom» ενημερώνει τις Αρχές για το κατά πόσο τηρούνται οι περιορισμοί εκεί που έχουν κλείσει σχολεία και καταστήματα, παρακολουθώντας τις κινήσεις των κατόχων έξυπνων τηλεφώνων.
Η παρακολούθηση μάλιστα εντείνεται και επεκτείνεται από μέρα σε μέρα με το αιτιολογικό ότι
«η Γερμανία εισέρχεται στην εκθετική φάση της επιδημίας» και επομένως, «χωρίς πρόοδο στη μείωση των επαφών μεταξύ προσώπων, θα μπορούσαν να μολυνθούν έως και 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε δύο ή τρεις μήνες».
  • Στην Ιταλία, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας «Telecom Italia», «Vodafone» και «WindTre» προσφέρουν επίσης στις Αρχές συγκεντρωτικά στοιχεία για την παρακολούθηση των κινήσεων των ανθρώπων.
  • Στην περιοχή της Λομβαρδίας τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να ελεγχθεί το κατά πόσο οι κάτοικοι συμμορφώνονται με τις εντολές για παραμονή στο σπίτι.
  • Στην Αυστρία η «A1 Telekom Austria Group», η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας, μοιράζεται τα δεδομένα με το κράτος μέσω μιας εφαρμογής ανάλυσης κίνησης που αναπτύχθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει!
Διαφημίζει μάλιστα ότι το εργαλείο αυτό συμμορφώνεται με τον Κανονισμό περί απορρήτου της ΕΕ και τον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος επιτρέπει την παρακολούθηση, με το μανδύα κάποιων τυπικών περιορισμών στην επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του.
Όσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι οι καταγραφές τους αφορούν μαζικά και ανώνυμα δεδομένα και όχι εξατομικευμένη και προσωποποιημένη παρακολούθηση, το σίγουρο είναι ότι οι δυνατότητες τέτοιων μηχανισμών είναι ανεξάντλητες και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος της πληροφορίας που καταλήγει στις κρατικές αρχές.
  • Δεν πρέπει επομένως να υπάρχει κανένας εφησυχασμός για μεθόδους και εργαλεία παρακολούθησης και καταγραφής που έχουν δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες με πρόσχημα τις «έκτακτες» συνθήκες, όπως γίνεται τώρα και στη χώρα μας, σε πρώτη φάση με την εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας στον έλεγχο των απαγορεύσεων στην κίνηση. Όπως έχει δείξει η πείρα, τέτοιοι μηχανισμοί στρέφονται τελικά ενάντια στο λαό και στο κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.