Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020

Γνωστά πολιτικά νΕΥΡΩπαθή νΕΒΡΟσπαστα απειλούν την κοινωνική γαλήνη του λαού — Ευρωλιγούρια αλληλέγγυα στους διακινητές πολέμου — ΚΚΕ: Αφ’ υψηλού ξεναγήσεις και κλέφτικα σφυρίγματα

Προαναγγέλλουν περισσότερη «αλληλεγγύη» για να παραμείνει η Ελλάδα φυλακή της ΕΕ
Τρίτη 03/03/2020 - 17:00 - Ενημέρωση: Τρίτη 03/03/2020 - 19:41
Την «αλληλεγγύη» τους στην Ελλάδα, για τη συνέχιση μιας επικίνδυνης και απάνθρωπης πολιτικής που έχει μετατρέψει τη χώρα σε φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν οι αξιωματούχοι της ΕΕ οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Έβρο μαζί με τον πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των αξιωματούχων της ΕΕ από τον Έβρο
Τρίτη 03/03/2020 - 17:51 - Ενημέρωση: Τρίτη 03/03/2020 - 17:53
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των αξιωματούχων της ΕΕ από τον Έβρο αναφέρει:  
«Πίσω από τις σημερινές "αφ’ υψηλού" ξεναγήσεις και τα υποκριτικά λόγια συμπάθειας της ΕΕ, κρύβεται η επιμονή στην πολιτική που από τη μια μετατρέπει νησιά και σύνορα σε αποθήκες ψυχών και από την άλλη ενθαρρύνει τον Ερντογάν να παίζει τα δικά του παιχνίδια.
Τα δε ευχολόγια του πρωθυπουργού και των άλλων κομμάτων για τις ευθύνες της ΕΕ δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο αυτή την πολιτική, τον Κανονισμό του Δουβλίνου και την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, έτσι ώστε οι πρόσφυγες να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους.
Παρεμπιπτόντως η ΕΕ θυμάται τα ελληνικά σύνορα μόνο όταν πρόκειται να απωθηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που η ίδια δημιουργεί με τις επεμβάσεις της, όταν όμως πρόκειται για τις παραβιάσεις της Τουρκίας, τότε "σφυρίζει κλέφτικα"».
902

Όχι μόνο αρνήθηκαν κάθε σκέψη να διευκολύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση τους πρόσφυγες να μεταβούν στα κράτη προορισμού τους, αλλά επέμειναν στην εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που έχει καταστήσει τους πρόσφυγες σε θύματα των επιδιώξεων της Άγκυρας και την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.
Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών «θεσμών», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την Τουρκία πως «έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών». 

Αφήνοντας έξω από το κάδρο των ευθυνών την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποίησε φρασεολογία που ενισχύει τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά.
Έτσι, μίλησε για «ασύμμετρη απειλή» στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, που «παίρνει τη μορφή της επιβολής του εθνικού εδάφους της Ελλάδας» από «ανθρώπους αγνώστου προέλευσης και αγνώστου σκοπού», υποστηρίζοντας πως «απειλείται η ασφάλεια, η περιουσία και η κοινωνική γαλήνη» των Ελλήνων. 

«Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου και αυτό θα κάνω. Γνώμονας μας η ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε πως «οι απειλές του κ. Ερντογάν δεν πέρασαν» και εμφανίστηκε «σίγουρος» ότι η «αλληλεγγύη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης «θα εκδηλωθεί πιο αποφασιστικά τις επόμενες ημέρες».
«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως ανακοίνωσε, η «αλληλεγγύη» αυτή θα εκφραστεί μέσω της αποστολής στην Ελλάδα επιπλέον δυνάμεων της Frontex, για να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της καταστολής κατά των κατατρεγμένων, καθώς και στην παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 700 εκατ. ευρώ.
«Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος κάλεσε την τουρκική πλευρά να τηρήσει τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ασκήσει κοινή πολιτική στο Μεταναστευτικό.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη που άλλαξε την πολιτική της Ελλάδας στην προστασία των συνόρων, δηλαδή να μην επιτρέπει την παράνομη μετανάστευση», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.