Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Δεν έχουν πέτσα: Ασύμμετρη απειλή οι κατατρεγμένοι, άμετρη καταστολή η Νέα Δεινοκρατία, πλήρης συμμετρία με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και την αστική τάξη της Τουρκίας — ΚΚΕ: Δίκαιη κατανομή προσφύγων, κόντρα στα Δουβλίνα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Με κλιμάκωση της καταστολής και εκκλήσεις για εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας απαντά η κυβέρνηση στα κύματα προσφύγων και μεταναστών
Κυριακή 01/03/2020 - 21:14
«Ασύμμετρη απειλή» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της χώρας και αναγγέλλει τη λήψη περισσότερων κατασταλτικών μέτρων εις βάρος των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στην ενδοαστική διαμάχη ΕΕ - Τουρκίας.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εγκαλεί την Τουρκία για μη συμμόρφωση με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, ενώ προστρέχει στην «αλληλεγγύη» των κρατών-μελών της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού κύματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Όσο η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τόσο το πρόβλημα θα οξύνεται
Κυριακή 01/03/2020 - 22:31
Σε ανακοίνωση του για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Όσο η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ξεριζώνουν λαούς, που μεθοδεύουν τον εγκλωβισμό των προσφύγων σε νησιά και σύνορα και στηρίζουν τον Ερντογάν για τα δικά τους συμφέροντα, τόσο το πρόβλημα θα οξύνεται.
5
Απλώς οι πρόσφυγες και μετανάστες θα αναζητούν νέους, πιο επικίνδυνους, δρόμους διαφυγής και θα γίνονται έρμαια των διακινητών και των κυβερνήσεων που παίζουν τα διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τους.
Τώρα η ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση και με κάθε τρόπο στην ΕΕ,
  • Για να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες προορισμού τους.
  • Για να υπάρξει δίκαιη κατανομή προσφύγων, κόντρα στο "Δουβλίνο" και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς».
902

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι
«λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις. Υπό τις συνθήκες αυτές, η παρούσα κατάσταση συνιστά ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας».
Για τους λόγους αυτούς, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε τα ακόλουθα:
  • Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.
  • Την προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.
  • Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.
  • Την υποβολή αιτήματος στη FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT (σ.σ. της δύναμης Ταχείας Αντίδρασης) με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.