Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Ζαππάροντας σοσιαλισμό με κόκκινη γραβάτα, μαύρη ιδεολογία και κουστουμάκι... για το λαό ─ Τα καμμένα μυαλά του Γοργοπόταμου, οι μονοπωλιακές γέφυρες και το μουρουνόλαδο της αστικής τάξης ─ ΚΚΕ: Μεταμνημονιακό μνημόνιο

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Μεταμνημονιακό μνημόνιο» η συμφωνία στο Γιούρογκρουπ
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του Γιούρογκρουπ (βλ. λεπτομέρειες στο τέλος), τονίζει:

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι η χτεσινή (ξημερώματα Παρασκευής) συμφωνία στο Γιούρογκρουπ αποτελεί ουσιαστικά ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο.
Η λεγόμενη "μεταμνημονιακή" περίοδος όχι μόνο δεν θα συνοδευτεί από ουσιαστική ελάφρυνση για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, αλλά περιλαμβάνει νέες επιβαρύνσεις.
Τα πελώρια δημοσιονομικά πλεονάσματα, η ασφυκτική επιτήρηση και έγκριση της πορείας των "μεταρρυθμίσεων" από τους "θεσμούς", οι ιδιωτικοποιήσεις, η διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων και η ολοκλήρωση όλων όσα "εκκρεμούν" αποκαλύπτουν το πραγματικό αποτέλεσμα της συμφωνίας.
Το παράρτημα της συμφωνίας περιγράφει αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα οποία δεσμεύεται η ελληνική κυβέρνηση, θρυμματίζοντας ολοκληρωτικά το μύθο περί "τέλους της λιτότητας" και μεταμνημονιακής βελτίωσης της ζωής των εργαζομένων.
Η συμφωνία, η οποία προβλέπει
 • τσάκισμα των συντάξεων,
 • μείωση του αφορολόγητου,
 • μείωση των δαπανών για την Υγεία,
 • τσεκούρωμα των κοινωνικών παροχών,
 • επιτάχυνση των πλειστηριασμών,
 • ελάχιστο μισθό που να εγγυάται την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων,
 • επενδύσεις όπου τις χρειάζεται το κεφάλαιο,
 • νέα "απελευθέρωση" της Ενέργειας,
 • επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων,
αποδεικνύει πως η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί
 • νέες θυσίες για τους εργαζόμενους,
 • φθηνή εργατική δύναμη και
 • απόλυτη ελευθερία στο μεγάλο κεφάλαιο για την προώθηση των επενδύσεών του.
Πρόκειται για μέτρα που απαιτεί διαχρονικά η άρχουσα τάξη στη χώρα, μέσα από τις τοποθετήσεις του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μέτρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και γι' αυτό λαμβάνει πολλαπλά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της.
Το αποτέλεσμα της συμφωνίας δείχνει ότι η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης για το χρόνο επιμήκυνσης των ομολόγων του EFSF, και γενικότερα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του κρατικού χρέους, οδηγεί σε νέα επιδείνωση.
Η βιωσιμότητα του χρέους βασίζεται στα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα, ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και το μεσοσταθμικό πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, γεγονός που επισφράγισε η συμφωνία για μια ακόμα φορά.
Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαχείριση του χρέους αφορούσε και αφορά το μοίρασμα της "λείας" ανάμεσα στους εγχώριους και τους ομίλους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, και την ίδια στιγμή αντανακλά τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, οι οποίες οξύνονται συνεχώς.
Η δημοσιονομική κατάσταση των κρατών - μελών της ΕΕ, ακόμα κι αυτών του λεγόμενου ισχυρού πυρήνα της, αποκλίνει, αντανακλώντας την όξυνση της ανισομετρίας στο εσωτερικό της ΕΕ. Η Γερμανία καταγράφει πλεονάσματα, ενώ η Ιταλία βυθίζεται σε ένα κρατικό χρέος η διαχείριση του οποίου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.
Σ' αυτό το πλαίσιο, η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος εντάσσεται στη γενικότερη διαπραγμάτευση για τη διαχείριση του προβλήματος της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, την κατανομή των ζημιών της κρίσης και των κερδών της ανάπτυξης ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ, αλλά και γενικότερα, ανάμεσα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.
Η σκληρή γραμμή της Γερμανίας, η αποχή του ΔΝΤ από την περαιτέρω δανειοδότηση και η στήριξη της Γαλλίας αποτυπώνουν αυτές τις αντιθέσεις, αντιθέσεις που όχι μόνο δεν λύθηκαν, αλλά διογκώνονται.
Η διατήρηση της εποπτείας από τους "θεσμούς", των τρίμηνων "αξιολογήσεων", των αναφορών στην ΕΕ για την ολοκλήρωση των "μεταρρυθμίσεων" και της πρόβλεψης για προτάσεις επιπλέον μέτρων ως προαπαιτούμενων για τα μέτρα "ελάφρυνσης" του χρέους, δείχνει από τη μία την ανάγκη των δανειστών να εξασφαλίσουν την αποπληρωμή του χρέους και από την άλλη πως οι ελληνικές κυβερνήσεις, με τον "μπαμπούλα" της "αξιολόγησης", θα προωθούν τις "μεταρρυθμίσεις" που απαιτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, κάθε λαϊκό άνθρωπο που βλέπει τη ζωή του να συνεχίζει να θρυμματίζεται για τα κέρδη των μονοπωλίων, να σηκώσει το ανάστημά του.
 • Να οργανώσει την αντεπίθεσή του στη νέα συμφωνία κλιμάκωσης της επίθεσης, να παλέψει για την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης, να απαιτήσει την κάλυψη των αναγκών του.
 • Να κινηθεί αποφασιστικά απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη, τις αστικές κυβερνήσεις, το αστικό κράτος, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
 • Να συμπορευθεί με το ΚΚΕ και τις δυνάμεις του για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 23-24/6/2018

***
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Σε νέα φάση αντιλαϊκής κλιμάκωσης με τα λάβαρα «επενδυτών» και «αγορών»

Γιούρογκρουπ (ανακοίνωση): Αυστηρή εποπτεία και σύνδεση των ρυθμίσεων του χρέους με αντιλαϊκά μέτρα
Η ολόπλευρη ενσωμάτωση των αντιλαϊκών μέτρων και των τριών μνημονίων, η προσθήκη νέων και βέβαια η «επιμήκυνση» αυτής της πολιτικής σε ορίζοντα δεκαετιών, με ρότα τη στρατηγική που υπαγορεύει η ανταγωνιστικότητα των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, αποτελούν τα κεντρικά χαρακτηριστικά της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας - πακέτο που «κλείδωσε» στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ (21/6) στο Λουξεμβούργο.

Το μουρουνόλαδο ξέχασε...
Περιστερές!
Κάπου φαίνεται ότι έχασαν το καπίστρι εκεί στη φιέστα τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Ζάππειο το απόγευμα της Παρασκευής για την υποτιθέμενη «έξοδο από τα μνημόνια».
Ξεσαλώνοντας, ο Π. Καμμένος παρομοίασε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την επιχείρηση της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου (!), βαφτίζοντας μάλιστα τον εαυτό του Ν. Ζέρβα και τον πρωθυπουργό Α. Βελουχιώτη! Βεβαίως, επειδή δεν άντεξε και πολύ έτσι... αρματωμένος και ξεκαπίστρωτος, ο υπουργός Αμυνας δεσμεύτηκε ότι έρχεται «νέο σχέδιο Μάρσαλ», όπως μετά τον εμφύλιο!
Ίσως να ξέχασε να πει ότι έρχεται και «μουρουνόλαδο για τα παιδιά», αν και οι επικλήσεις του στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις μέσα και γύρω από την Ελλάδα είναι δηλωτικές της Ιστορίας που θέλει να επαναληφθεί...

«Το Γιούρογκρουπ χαιρετίζει την πρόθεση της Κομισιόν να ενεργοποιήσει τη διαδικασία ενισχυμένης εποπτείας τις επόμενες βδομάδες και επίσηςτη στήριξη των ελληνικών αρχών για αυτήν την προσέγγιση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση, ενώ οι περαιτέρω εξειδικεύσεις, αναφορικά με την «ποιότητα» και τα χαρακτηριστικά του «εποπτικού πλαισίου» για τα επόμενα χρόνια, θα δοθούν με νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση, το ενισχυμένο εποπτικό πλαίσιο, με αναμενόμενη αρχική διάρκεια τα 2 ή 3 χρόνια, θα συνοδεύεται από τις ανά τρίμηνο «αξιολογήσεις».
Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ «επιβεβαίωσε τη συνεχιζόμενη εμπλοκή του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της μετά το πρόγραμμα παρακολούθησης, μαζί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», γεγονός βέβαια που έρχεται να προσθέσει «πόντους» αξιοπιστίας στη διατήρηση και την ανάπτυξη των αντιλαϊκών μέτρων.
Μεταξύ άλλων, η συμφωνία - απόφαση στο Γιούρογκρουπ:
 • -- «Χαιρετίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022». Με βάση το «στόχο», επιβεβαιώνεται η κατακρεούργηση των συντάξεων (από το 2019) και του αφορολόγητου ορίου (από το 2020).
 • -- Προβλέπει ότι για την περίοδο 2023 - 2060 το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στο 2,2%, με κριτήριο βέβαια τη «βιωσιμότητα» του κρατικού χρέους, δηλαδή για την αποπληρωμή των δανειστών του ελληνικού κράτους, από τα χαράτσια και τις περικοπές που φορτώνουν στις λαϊκές πλάτες.
 • -- «Χαιρετίζει τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν όλες τις βασικές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν με βάση το πρόγραμμα του ESM και να διασφαλίσουν ότι οι στόχοι των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν είναι ασφαλείς». Σε αυτό το πλαίσιο, για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι ο πυρήνας των αντιλαϊκών μέτρων της προηγούμενης μνημονιακής φάσης θα παραμείνει σε ισχύ και για τα επόμενα χρόνια.
 • -- Προβλέπει επιμήκυνση των αποπληρωμών για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους κατά 10 χρόνια, σε ό,τι αφορά αποκλειστικά τα δάνεια του 2ου μνημονίου. Για το συγκεκριμένο τμήμα των δανείων, οι αποπληρωμές τόκων θα ξεκινήσουν από το 2032 (αντί για το 2022), με αντίστοιχες παρατάσεις στους χρόνους ωρίμανσης. Στη βάση των «θετικών αξιολογήσεων», θα αποδίδονται στο ελληνικό κράτος τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι κεντρικές τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης από τα «ακούρευτα» ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου μετά την αναδιάρθρωση του 2012. Πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμη «κίνητρο» για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, με ποσά της τάξης του ενός δισ. ευρώ σε ετήσια βάση για την περίοδο μέχρι το 2022.
 • -- Προβλέπει «κεφαλαιακό απόθεμα», συνολικού ύψους 24,1 δισ. ευρώ, που αφορά την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του κράτους για περίοδο 22 μηνών μετά τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου. Η εκταμίευση της δόσης του ESM αναφορικά με την ολοκλήρωση της 4ης «αξιολόγησης» φτάνει στα 15 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, 9,5 δισ. ευρώ θα προστεθούν στον ειδικό λογαριασμό για «μαξιλάρι ασφαλείας», που θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους σε περίπτωση ανάγκης, ενώ 5,5 δισ. αφορούν την εξυπηρέτηση τρεχουσών «αναγκών» για το κρατικό χρέος.
Στην απόφαση υπάρχει επίσης αναφορά σε μηχανισμό σύνδεσης του χρέους, σε περίπτωση σημαντικών κλυδωνισμών. Σε αυτό το πλαίσιο, «το Γιούρογκρουπ υπενθυμίζει τη συμφωνία του Μαΐου του 2016 για ένα μηχανισμό που θα ενεργοποιείται στην περίπτωση πολύ δυσμενέστερου - απρόοπτου μακροοικονομικού σεναρίου». Αποκαλυπτικό είναι το συγκεκριμένο σημείο της απόφασης, όπου προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του μέτρου τίθεται «η θετική αξιολόγηση στην μετά το πρόγραμμα εποπτεία, ιδιαίτερα στον δημοσιονομικό τομέα και στις πολιτικές οικονομικής μεταρρύθμισης»...
«Οδικός χάρτης» αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων
Αποκαλυπτικό είναι το παράρτημα της συμφωνίας με τίτλο «Οι ειδικές δεσμεύσεις της Ελλάδας που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση και ολοκλήρωση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων την μετα-προγραμματική περίοδο», το οποίο αποτελεί και τον «οδικό χάρτη» για την περίοδο μέχρι το 2022.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο αυτό (που ενσωματώνεται στην αντιλαϊκή συμφωνία) θα συμπληρωθεί στη συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με νέους άξονες, αλλά και με το λεγόμενο «καρότο» της χρηματοδότησης για τις παρεμβάσεις που αφορούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στον άξονα «αγορές εργασίας και προϊόντων» περιέχονται οι δεσμεύσεις για τον κατώτατο μισθό μαζί με την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για επενδύσεις, καθώς, όπως οι ίδιοι ουσιαστικά ομολογούν, πρόκειται για ζητήματα που συνδέονται με την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα, οι 6 άξονες του «οδικού χάρτη» αφορούν:
1. Δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τη δέσμευσή της να εξασφαλίσει ότι οι ετήσιοι προϋπολογισμοί θα επιτύχουν μεσοπρόθεσμα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ». Σε αυτήν την κατεύθυνση ετοιμάζεται νέα διεύρυνση της φορολογικής βάσης για τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ στη λαϊκή κατοικία, σε «πλήρη ευθυγράμμιση με τις τιμές αγοράς έως τα μέσα του 2020».
2. Κοινωνική Πρόνοια. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Κοινωνικής Πρόνοιας (βλέπε προσαρμογές προς τα κάτω και αναδιανομή της φτώχειας, για τις ελάχιστες παροχές που έχουν απομείνει), σε στενή συνεργασία με την τεχνική βοήθεια που παρέχεται μέσω του SRSS» (υπηρεσία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της ΕΕ). Επίσης, θα μεταρρυθμιστεί το «δίκτυο Κοινωνικής Πρόνοιας», ειδικότερα με τη «νέα προσέγγιση για τον προσδιορισμό της αναπηρίας με βάση τόσο την ιατρική όσο και τη λειτουργική αξιολόγηση» έως τα μέσα του 2019, που σημαίνει νέοι αποκλεισμοί και περικοπές.
3. Χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Στο συγκεκριμένο άξονα δεσπόζει η «αποκατάσταση της ευρωστίας του τραπεζικού συστήματος» και βέβαια η προσπάθεια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων («κόκκινα» δάνεια), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ένταση των εκβιασμών στα λαϊκά νοικοκυριά και την κλιμάκωση των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με την απόφαση του Γιούρογκρουπ, θα εφαρμοστεί «ολοκληρωμένο σχέδιο για την πτώχευση νοικοκυριών με στόχο να μειώσει το ανεκτέλεστο των υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας των εκκρεμών αιτήσεων» έως τα τέλη του 2021. Στον ίδιο άξονα περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και την πορεία των capital controls.
4. Αγορές εργασίας και προϊόντων. Πρώτο στη σχετική λίστα βρίσκεται το ζήτημα του κατώτατου μισθού: «Στην αγορά εργασίας, η Ελλάδα θα διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα μέσω ετήσιας αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4172/2013 (νόμος Βρούτση)». Που σημαίνει «αυξήσεις» - ψίχουλα, με απόφαση της κυβέρνησης, ύστερα από εισήγηση «επιτροπής εμπειρογνωμόνων», που θα διαμορφώνεται στη βάση στοιχείων για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, την πορεία της ανεργίας και άλλα.
Στον ίδιο άξονα, συνυπάρχουν η (νέα) «μεταρρύθμιση της αδειοδότησης επενδύσεων» έως τα τέλη του 2018 και ολοκληρώνοντας την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης στους εναπομείναντες τομείς έως τα μέσα του 2020, οι μεταρρυθμίσεις στην Ενέργεια με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ έως τα τέλη του 2018, η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου έως τα μέσα του 2020 κ.ά.
5. Ιδιωτικοποιήσεις. Ο σχετικός «οδικός χάρτης» προβλέπει μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων: «Ελ. Βενιζέλος», ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, μαρίνα Αλίμου, Εγνατία, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, υπόγεια αποθήκευση Καβάλας κ.ά
6. Κρατική διοίκηση. Προβλέπεται η ολοκλήρωση των «μεταρρυθμίσεων» για τον «εκσυγχρονισμό της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα το διορισμό γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών» έως τα τέλη του 2018. Ακόμη η πλήρης εφαρμογή των συστάσεων της GRECO, στο πλαίσιο του «σχεδίου καταπολέμησης της διαφθοράς» (όπου περιλαμβάνουν και τα κουπόνια για την ενίσχυση πολιτικών κομμάτων) έως τα μέσα του 2021.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προκλητική φιέστα για τα «μεταμνημονιακά μνημόνια»
Μπορεί ο πρωθυπουργός να βάζει και να βγάζει τη γραβάτα, αλλά η θηλιά των μνημονίων διαρκείας που φόρεσε στο λαό είναι μόνιμη...
Πανηγυρικό τόνο δίνει η κυβέρνηση στη συμφωνία που επεκτείνει την αντιλαϊκή επίθεση στο διηνεκές. Ο πρωθυπουργός την Παρασκευή ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ το βράδυ μίλησε σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Ζάππειο, όπου περίσσεψαν οι προκλητικοί πανηγυρισμοί, την ώρα που σφίγγεται η θηλιά γύρω από το λαιμό του λαού μέχρι το 2060 τουλάχιστον!
Κατά την ενημέρωση του ΠτΔ, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορική» τη συμφωνία για το χρέος, ενώ, αποκαλύπτοντας το ποιον αφορούν τα πανηγύρια, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για συμφωνία «που είναι πολύ πιο πάνω από ό,τι οι προσδοκίες των αγορών».
Διαμηνύοντας στο λαό ότι ο δικός του Γολγοθάς συνεχίζεται, πρόσθεσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα», ενώ ως «τυράκι» ανακύκλωσε την κοροϊδία περί φιλολαϊκής διαχείρισης της βάρβαρης πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, λέγοντας ότι ναι μεν «δεσμευόμαστε σ' αυτούς τους στόχους, τους δημοσιονομικούς», αλλά «είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης που εκλέγει ο ελληνικός λαός, να επιλέγει τα μέσα προκειμένου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους».
Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα ήταν και η ομιλία του στις ΚΟ των συγκυβερνώντων κομμάτων το βράδυ, όπου έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στις αυταπάτες προς το λαό. Επανέλαβε τα περί «τέλους εποχής» και των δυνατοτήτων που δήθεν διανοίγονται για «στοχευμένες παρεμβάσεις», παραπέμποντας σε εφάπαξ παροχές φτωχοκομείου. Ηταν άλλωστε σαφής, διευκρινίζοντας πολλές φορές ότι η κυβέρνησή του όχι μόνο θα υλοποιήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις, αλλά θα τις επεκτείνει, ενώ ξεκόβοντας κάθε σκέψη ανάκτησης των απωλειών δήλωσε ότι «δεν έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χτες». Δεν παρέλειψε να πετάξει το «γάντι» στη ΝΔ, διαμηνύοντας ότι «εκεί που απέτυχαν τρεις δικές τους κυβερνήσεις, πέτυχε η δική μας κυβέρνηση»!
Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και ο χαιρετισμός του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου, ο οποίος, επιβεβαιώνοντας ότι αντιλαϊκά μέτρα και ενεργότερη εμπλοκή στους δολοφονικούς αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή πάνε χέρι χέρι, στάθηκε ιδιαίτερα στις «αποδείξεις» που έχει δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στο γεωπολιτικό αύριο της Ευρώπης και όλης αυτής της ευαίσθητης περιοχής που ζούμε. Και αυτός είναι ο ρόλος του πρωθυπουργού, του Αλ. Τσίπρα. Να μπορέσει να είναι εκείνος ο πρωθυπουργός του άξονα της σταθερότητας, που θα λύνει πλέον προβλήματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 23-24/6/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.