Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αθώοι οι Ηριάννα Β. Λ. και Περικλή Μ. ─ Ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας της Έδρας ─ ΚΚΕ: Η απόφαση δεν ξεπλένει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον τρομονόμο

Η έδρα της εισαγγελέως!
Όπως δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος του δικαστηρίου, η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της, ενώ τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε, καθώς δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα.
ΕΦΕΤΕΙΟ
Ομόφωνα αθώοι η Ηριάννα Β. Λ. και ο Περικλής Μ.
Πέμπτη 28/06/2018 - 15:54 - Ενημέρωση: Πέμπτη 28/06/2018 - 16:14
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Ηριάννα Β. Λ. και ο Περικλής Μ. που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με ένα και μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA.
Το Πενταμελές Εφετείο τους αθώωσε παρά το γεγονός πως η εισαγγελέας είχε ζητήσει την καταδίκη [βλέπε πιο κάτω] των δύο κατηγορουμένων.
«Οι φιλικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται. Το δικαστήριο σας κηρύσσει ομοφώνως αθώους» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην Ηριάννα και τον Περικλή.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την αθώωση από το Εφετείο της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ.
Πέμπτη 28/06/2018 - 18:30 - Ενημέρωση: Πέμπτη 28/06/2018 - 18:31
Σε ανακοίνωση για την αθώωση από το Εφετείο της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. [βλέπε πιο κάτω] το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που έκρινε ομόφωνα αθώους την Ηριάννα Β. Λ. και τον Περικλή Μ., αναδεικνύει πλέον περίτρανα τη σαθρότητα των κατηγοριών εναντίον τους.
Ωστόσο, με βάση τις σαθρές αυτές κατηγορίες, διασύρθηκαν και παρέμειναν άδικα στη φυλακή για πάνω από ένα χρόνο. Το γεγονός αυτό αφήνει εκτεθειμένους και υπόλογους στη λαϊκή συνείδηση όσους συνέβαλαν στη δίωξή τους.
Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου δεν μπορεί να ξεπλύνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που διατηρεί και εμπλουτίζει διαρκώς το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο στήθηκε και το συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Είναι αυτό το πλαίσιο που στρώνει το έδαφος για αυθαιρεσίες και δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να "τυλίγουν ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί". Πρόσφατη είναι μάλιστα η απόρριψη από την κυβέρνηση των τροπολογιών του ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση του "τρομονόμου" και την αλλαγή των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορούν τη λήψη και την αξιοποίηση του DNA, ώστε να υπάρχουν στοιχειώδεις νομοθετικές εγγυήσεις για την προστασία των κατηγορουμένων.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους, για την κατάργηση των "τρομονόμων" και όλης της αντιλαϊκής κατασταλτικής νομοθεσίας».
902

Για το δείγμα DNA η απόφαση σημειώνει πως
«είναι χαμηλής ποσότητας και ποιότητας εντόνως αμφισβητούμενο». Επιπλέον ο βασικός μάρτυρας κατηγορητηρίου δεν κρίθηκε αξιόπιστος και δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό από την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών των δύο. Ούτε επίσης στοιχείο για «μισθώσεις για παράνομη δράση προέκυψαν» αλλά ούτε και για παράνομη δραστηριότητα.
Τόσο η Ηριάννα Β. Λ. όσο και ο Περικλής Μ. έμειναν στη φυλακή για περισσότερο από ένα χρόνο με βάση την πρωτόδικη απόφαση που ανέτρεψε το Εφετείο.
(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)
902
 Την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή πρότεινε η εισαγγελέας Έδρας
Πέμπτη 28/06/2018 - 12:27 - Ενημέρωση: Πέμπτη 28/06/2018 - 15:58
Την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή, όπως και πρωτόδικα, εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας Έδρας, η οποία δήλωσε πεπεισμένη πως οι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Θυμίζουμε ότι οι δύο νέοι βρίσκονται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017, με βάση το άρθρο 187Α, το γνωστό «τρομονόμο». Έχουν καταδικαστεί ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο DNA.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελέας Αναστασία Μασούρα διατύπωσε τη θέση της ότι η 29χρονη υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής «έχουν σφικτό εναγκαλισμό» με «μέλη και ηγετικά στελέχη των "Πυρήνων"». Ακόμα, υποστήριξε ότι τα ευρήματα του εργαστηριακού ελέγχου της ΓΑΔΑ είναι απολύτως αξιόπιστα και υποδεικνύουν «άμεση επαφή» με οπλισμό που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη, βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 29χρονης και του 34χρονου συγκατοίκου του συντρόφου της.
Στην αγόρευσή της, η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε ιδιαίτερα στις φιλικές σχέσεις του συντρόφου της Ηριάννας -που δικάστηκε και αθωώθηκε ως μέλος της ΣΠΦ- με «δύο σκληρά αρχηγικά μέλη» της οργάνωσης, αλλά και στη σχέση της Ηριάννας με άλλα δύο πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. «Οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί», είπε η εισαγγελέας, διευκρινίζοντας πως «δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις», καθώς -όπως τόνισε- «δεν είναι φιλικές σχέσεις», αλλά «εναγκαλισμός... Όμοιος ομοίω αεί πελάζει».
Η διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.