Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Νίκος Σοφιανός: Ο αγώνας των λιμενεργατών, η ΕΕ, οι κωλοτούμπες που μας κυβερνούν, το μεταμνημονιακό μνημόνιο, ο ονοματολογικός «μεντεσές» του ΝΑΤΟ και η απάντηση με το ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Στο δρόμο να δοθεί η απάντηση στο πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων
Πέμπτη 07/06/2018 - 15:13
«Η απάντηση πρέπει να δοθεί στο δρόμο», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας το λαό να πάρει μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που υλοποιεί τις τελευταίες δεσμεύσεις για το 3ο μνημόνιο -όπως είπε- διαμορφώνοντας «ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο».
Μιλώντας στην ΕΡΤ 1,
ανέδειξε τη σημασία του αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, όπως επίσης και το γεγονός ότι μέσα σε πέντε μέρες υπήρξαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αναφερόμενος στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, σημείωσε πως
«αυτή είναι η ΕΕ που δεν αλλάζει με γροθιά κι άλλα παραμύθια που είπαν οι κωλοτούμπες που μας κυβερνάνε σήμερα», τονίζοντας πως «το ΚΚΕ είχε από την αρχή αναδείξει την ανάγκη να συγκρουστούμε με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής, με την ΕΕ και τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις και να βάλουμε τέλος σε αυτή την οικονομία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και που φυσικά δεν έρχεται από μόνο του, με ψέματα και παραμύθια, αλλά λέγοντας τη σκληρή αλήθεια στο λαό και οργανώνοντας την πάλη, ξεφοβίζοντας κόσμο, για να πάρει τον πλούτο που του ανήκει».
Για την ΠΓΔΜ σημείωσε πως
οι διεργασίες για το ονοματολογικό έχουν «τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» σε σχέση με τους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία στην περιοχή και «η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε αυτόν το σχεδιασμό» και «έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο», με τον Αμερικανό πρέσβη να τους αποκαλεί «μεντεσέ» των ευρωατλατικών συμφερόντων στην περιοχή. Σημείωσε ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ασφάλειας και σταθερότητας.
Σε ό,τι αφορά το όνομα ανέφερε πως
το ΚΚΕ έχει ταχθεί από το 1992 υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό με απάλειψη των αλυτρωτισμών. Πρόσθεσε ότι γεωγραφικός προσδιορισμός σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε μακεδονική γλώσσα και μακεδονικό έθνος.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.