Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Φρουρός στις πύλες του καπιταλισμού – ΣΕΜΠΟ: Οι εργαζόμενοι στις πύλες της COSCO – ΠΑΜΕ για να μείνουν οι δικαστικές αποφάσεις τους στα χαρτιά

Από τα ξημερώματα περιφρουρούν την απεργία τους - Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 7 μ.μ.
Στο πλευρό τους εργαζόμενοι άλλων κλάδων
Τετάρτη 06/06/2018 - 06:53 - Ενημέρωση: Τετάρτη 06/06/2018 - 11:19
Συγκεντρωμένοι στις πύλες της «Cosco» στον Πειραιά βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), περιφρουρώντας τη σημερινή απεργία τους, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, αλλά και κόντρα και στη «βιομηχανία» διώξεων και την τρομοκρατία. Στο πλευρό τους βρίσκονται εργαζόμενοι άλλων κλάδων δυναμώνοντας την αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών.
Σημειώνεται ότι η σημερινή απεργία αποφασίστηκε από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά τη δικαστική απόφαση της Τρίτης 5 Ιούνη να κηρυχτεί για μια ακόμη φορά η απεργία του σωματείου ως παράνομη.
Η απεργία, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 6 π.μ., θα γίνει κανονικά αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO» που έγινε το βράδυ της Τρίτης 5 Ιούνη. Την κήρυξη απεργίας αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά από τις 6 π.μ. της Τετάρτης ως τις 6 π.μ. το πρωί της Πέμπτης στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων.
Στο μεταξύ η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στα λιμάνια, η μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις περιφρουρήσεις, αλλά και η αλληλεγγύη στον αγώνα τους που δυναμώνει, φαίνεται ότι ασκεί πίεση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, όπως δείχνει η πρόσκληση που απηύθυνε αργά το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής για συνάντηση σήμερα Τετάρτη 6 Ιούνη στις 10 το πρωί στο ΥΕΝ.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, εκπρόσωπος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, εκπρόσωποι Σωματείο Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ και ο επικεφαλής της «Cosco».
Εξάλλου, ως έμπρακτη έκφραση στήριξης του αγώνα, μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO», διοργανώνει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και Συνδικάτα του Πειραιά, ως έμπρακτη έκφραση της στήριξης του αγώνα. Τη συγκέντρωση στηρίζει και καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Η συγκέντρωση θα γίνει σήμερα Τετάρτη 6 Ιούνη, στις 19.00 στην πύλη της «COSCO». (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά)
Το «ρεκόρ» στη βιομηχανία κήρυξης παράνομων απεργιών που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στον Πειραιά με αφορμή τις απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατών της "COSCO" στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του του ΠΑΜΕ.
902
ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους της «COSCO»!
Τρίτη 05/06/2018 - 22:21
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους της «COSCO», αναφέρει:
«Ρεκόρ στη βιομηχανία κήρυξης παράνομων απεργιών εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στον Πειραιά με αφορμή τις απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατών της "COSCO" στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την ένταξή τους στα ΒΑΕ και για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Οι ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τις αντιδραστικές δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν κατά παραγγελία της εργοδοσίας, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνονται όλοι μαζί και από κοινού τη "δίκαιη ανάπτυξη". Μπροστά στην προάσπιση της επένδυσης της πολυεθνικής "COSCO", δεν χωρούν όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά ούτε το δικαίωμα να απεργείς και να διεκδικείς.
Γι’ αυτό και το Γενάρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενίσχυσε το οπλοστάσιο της εργοδοσίας, δημιουργώντας το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί μέσω των δικαστηρίων να βγάζει παράνομες τις απεργίες τη μία μετά την άλλη, να δυναμώνει την τρομοκρατία απέναντι σε εργάτες που διεκδικούν και αγωνίζονται. Θέλουν να επιβάλουν στο λιμάνι, αλλά και σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο σιγή νεκροταφείου.
Η στάση ορισμένων ΜΜΕ, που είναι γνωστά για την αμέριστη στήριξη που δίνουν σε εργοδοσία και κυβέρνηση και που επέλεξαν τη γνωστή τακτική της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας ενάντια στον αγώνα των λιμενεργατών, απλά επιβεβαιώνει το ρόλο τους και σε ποιους προσφέρουν υπηρεσίες.
Οι δικαστικές αποφάσεις θα μένουν στα χαρτιά όσο οι εργαζόμενοι με όπλο την αλληλεγγύη και το μαζικό, συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματά τους, θα ορθώνουν ανάστημα, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.