Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Μαντράχαλοι και πολιτικές ανεμοΔούρες: Το καπιταληστρικό πλεόνασμα της ΣΥΡΙΖΑίικης αθλιότητας – Περιοδεία ΚΚΕ και ανακοίνωση (VIDEO - AUDIO - ΦΩΤΟ)

Περιοδεία του ΚΚΕ στη Μάνδρα - Οργή και αγανάκτηση για την πολιτική κυβέρνησης – Περιφέρειας
Τετάρτη 27/06/2018 - 08:17 - Ενημέρωση: Τετάρτη 27/06/2018 - 17:02
Στη Μάνδρα περιόδευσε σήμερα, κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ, τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος (δείτε πάνω βίντεο με δήλωσή του) και τον δημοτικό σύμβουλο Μάνδρας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μπάμπη Θεοδώρου:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής
Τετάρτη 27/06/2018 - 10:29 - Ενημέρωση: Τετάρτη 27/06/2018 - 19:44
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις χθεσινές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής αναφέρει:  
«Οκτώ μήνες μετά τη μεγάλη καταστροφή που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων και κατέστρεψε λαϊκές περιουσίες, ο λαός της περιοχής εξακολουθεί να ζει με το φόβο και την αγωνία και να παραμένει απροστάτευτος απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η Περιφερειακή Διοίκηση είναι εκτεθειμένοι, γιατί κανένα από τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχει καν ξεκινήσει. Αλλά και γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα, που εγκρίθηκαν, σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις συνολικές ανάγκες για την προστασία της περιοχής.
Η ανάπτυξη, την οποία διαφήμισαν στους κατοίκους της περιοχής με διάφορες φιέστες όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, αλλά μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου. Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και άλλα, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για την ουσιαστική προστασία της ζωής του λαού».
902

Η περιοχή χτυπήθηκε και πάλι χθες από την κακοκαιρία, αλλά κυρίως από την παντελή έλλειψη μέτρων την οποία διαπιστώνει το κλιμάκιο του ΚΚΕ και καταγγέλλουν και οι κάτοικοι που ζουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες μια νέα καταστροφή ενώ μόλις τον περασμένο Νοέμβρη είχαν ζήσει την ανείπωτη τραγωδία με 24 νεκρούς. 
Στον κόσμο επικρατεί οργή και αγανάκτηση για την ασκούμενη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και της Περιφέρειας, που παρά τις υποσχέσεις τους πριν μερικούς μήνες, δεν έχουν κάνει τίποτα όσον αφορά τις υποδομές και τα απαραίτητα έργα για να προληφθεί ξανά μια καταστροφική πλημμύρα. Καταγγέλλουν ότι όλο αυτό το διάστημα παλεύουν μόνοι τους, χωρίς καμιά βοήθεια, για να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά και τα μαγαζιά τους, κόποι μιας ζωής που καταστράφηκαν σε μία μόλις νύχτα. 
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισημαίνει τις βαρύτατες ευθύνες των κυβερνώντων που δεν προχωρούν στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, σε αντίθεση με τα έργα βιτρίνας στα οποία επιδίδονται χωρίς κανένα αντίκρισμα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών - εργατικών οικογενειών. Η κυβέρνηση μάλιστα το προηγούμενο διάστημα έστηνε "αναπτυξιακές φιέστες" την ώρα που αφήνει τους εργαζόμενους να πνίγονται στην κυριολεξία από μία βροχή. 
Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους
Η αγωνία και η ανησυχία των κατοίκων είναι διάχυτη. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ γίνεται αποδέκτης παραπόνων, αλλά και της αγωνίας που ζουν οι λαϊκές - εργατικές οικογένειες για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και για το μέλλον τους. Όπως χαρακτηριστικά αναρωτιούνται οι κάτοικοι εάν με μία καλοκαιρινή μπόρα γίνεται τέτοια καταστροφή, τι θα γίνει πάλι το χειμώνα, χωρίς τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Ενδεικτικό της ανασφάλειας που αισθάνονται οι κάτοικοι είναι η εκτίμηση ενός γονέα που θέλει να φύγει από την περιοχή γιατί τα παιδιά του φοβούνται το νερό και τις πλημμύρες.
Μέχρι αυτή την ώρα, τα 20 συνεργεία της Πυροσβεστικής με 50 άνδρες συνεχίζουν το έργο της απάντλησης υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων στη Μάνδρα. 
Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε τη νύχτα συνολικά 83 κλήσεις για πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.
Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από τα ποτάμια λάσπης και φερτών υλικών που δημιούργησε η καταιγίδα και τα οποία πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ για ώρες από χθες το απόγευμα παρέμεναν κλειστές η Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας - Θήβας σε όλο το μήκος της, η Παλαιά Εθνική Αθηνών - Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, οι κεντρικοί δρόμοι της Μάνδρας και η έξοδος της Αττικής Οδού.
Δύσκολες ώρες έζησαν και αρκετοί άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν σώοι. Ειδικότερα, τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν ανθρώπους σε δέκα περιπτώσεις από ταράτσες σπιτιών και αυτοκίνητα στη Μάνδρα και σε άλλες πέντε περιπτώσεις στη Νέα Πέραμο.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.