Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

«Ρ» (χωρίς Τσίπα): ΠαραΣΙΤΙκές επενδύσεις και νεκρόσιτα όρνεα στο ναό του χρήματος ─ ΚΚΕ: Το «μομέντουμ» των μονοπωλίων και το διαρκές μνημόνιο του λαού

–Αινείτε εν χορδαίς και οργάνοις!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
«Θετικό μομέντουμ» για τους «επενδυτές» και τις αγορές
Τρίτη 26/06/2018 - 14:09
Να αξιοποιήσουν το «θετικό μομέντουμ» της ελληνικής οικονομίας κάλεσε τους «επενδυτές» και τα διάφορα άλλα «κοράκια» των αγορών, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, κατά τις επαφές που είχε στο Σίτι του Λονδίνου.
ΚΚΕ
Όσο περισσότερο τσακίζεται ο λαός τόσο καλύτερο βαθμό στην κυβέρνηση θα βάζουν τα μονοπώλια
Σε σχόλιο για τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του σε ξένους επενδυτές το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
Τρίτη 26/06/2018 - 17:02
«Το θετικό "μομέντουμ" της ελληνικής οικονομίας για την προσέλκυση επενδυτών είναι πάνω από όλα η διατήρηση και επέκταση του αντιλαϊκού μνημονιακού οπλοστασίου, που από τη μία κάνει πάμφθηνη την εργατική δύναμη, ενώ από την άλλη διαμορφώνει νέα προνόμια και πεδία δράσης για το κεφάλαιο.
Όσο περισσότερο θα τσακίζονται τα λαϊκά δικαιώματα από την αντιλαϊκή πολιτική τόσο καλύτερο βαθμό θα βάζουν τα μονοπώλια και τόσο μεγαλύτερη αξιοπιστία θα δείχνουν οι "αγορές" στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
902
Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε σε έναν ανοιχτό κύκλο στελεχών και στη συνέχεια συναντήθηκε με έναν πιο στενό κύκλο... εκπροσώπων επιχειρηματικών ομίλων, όπου αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup που «επισφραγίζει» τάχα το «τέλος των προγραμμάτων λιτότητας για την Ελλάδα» (όχι όμως και των μνημονιακών μέτρων) και «ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».
Όπως σημείωσε, «η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και θέτει τις βάσεις για τη σταθερή και βιώσιμη έξοδο στις αγορές».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τις παρεμβάσεις που καθιστούν την Ελλάδα «φιλική» στις ξένες επενδύσεις, όπως ο «αναπτυξιακός νόμος» που προσφέρει στο κεφάλαιο σταθερό φορολογικό πλαίσιο για 12 χρόνια.
Εξίσου σαφής ήταν ως προς τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστούν
  • τόσο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, δηλαδή τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα,
  • όσο και οι «δομικές μεταρρυθμίσεις», δηλαδή τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, επιβεβαιώνοντας (για πολλοστή φορά) ότι η «καθαρή έξοδος» δεν αφορά το λαό. 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις «επενδυτικές ευκαιρίες» που δημιουργεί αυτή η συμφωνία στο χώρο των Βαλκανίων.
Το απόγευμα θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.
(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.