Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Ζαχάροβα: Ξεκάθαρα εχθρική η στάση της Ελλάδας για μεταφορά S-300 στην Ουκρανία (VIDEO - Θανάσης Αυγερινός)

ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

«Ξεκάθαρα εχθρική» κίνηση η αποστολή των ελληνικών S-300 στην Ουκρανία δηλώνει η Ζαχάροβα

«Πρόκληση», χαρακτήρισε τα σχέδια αποστολής των ελληνικών S-300 στην Ουκρανία, η εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τα επικίνδυνα σχέδια».

«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για τον εφοδιασμό του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού/σοβιετικού τύπου ως ξεκάθαρα εχθρικά προς τη Ρωσία», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, συμπληρώνοντας ότι όλα τα ελληνικά όπλα που παραλαμβάνει η Ουκρανία θα γίνουν νόμιμος στόχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα καταστραφούν από τον ρωσικό στρατό, σε μια ακόμη ένδειξη των τεράστιων κινδύνων που συνεπάγεται για το λαό μας η ελληνική εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση για λογαριασμό των αμερικανοΝΑΤΟικών.

 

Απευθυνόμενη στην ελληνική κυβέρνηση, η Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι «πριν να είναι πολύ αργά, μπορείτε να εγκαταλείψετε επικίνδυνα σχέδια», προειδοποιώντας για «τις ευθύνες της ελληνικής ηγεσίας».

Πρόκειται για την δεύτερη προειδοποίηση κατά της αποστολής των ελληνικών S-300, από την Μόσχα, καθώς νωρίτερα ο Γκεόργκι Μουράντοφ νυν αντιπρόεδρος του υπουργικού Συμβουλίου της Κριμαίας και πρώην πρέσβης της Μόσχας στη Λευκωσία (την εποχή που έφτασαν οι S-300 στην Κύπρο και στην συνέχεια μετεγκαταστάθηκαν στην Κρήτη), δήλωσε ότι πρόθεση μεταφοράς των S-300, είναι επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας (βλ. κάτω).

Να σημειωθεί ότι εκτός από τους S-300, η Ελλάδα χρησιμοποιεί ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα «Tor-M1», αλλά και στρατιωτικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων «Osa-AKM» (SA-8 Gecko «Gecko»).

(Με πληροφορίες από: «Ria Novosti», «Ren.tv»)

902

*

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

«Επικίνδυνο βήμα» η μεταφορά των ελληνικών S-300 στο Κίεβο, λέει Ρώσος αξιωματούχος

Η μεταφορά των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στην Ουκρανία από τις ελληνικές αρχές θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του υπουργικού Συμβουλίου της Κριμαίας και πρώην Πρέσβης της Ρωσίας στην Λευκωσία, Γκεόργκι Μουράντοφ.

Ο Μουράντοφ δήλωσε ότι η πρόθεση των ελληνικών αρχών να μεταφέρουν τα πυραυλικά συστήματα εδάφους - αέρος S-300 στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Η προειδοποίησή του έρχεται αφότου δημοσιεύματα θέλουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει τα συστήματα αεράμυνας S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία, εάν οι ΗΠΑ «εγκαταστήσουν συστήματα "Patriot" στη θέση τους».

Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο «RIA Novosti», ο Μουράντοφ είπε: «Μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, όπως η ελληνική κοινή γνώμη τονίζει ήδη ηχηρά».

Ο Ρώσος πρεσβευτής υποστήριξε ακόμη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θυμάται ότι η Ρωσία προμήθευσε με αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-300 την Κύπρο στα τέλη του περασμένου αιώνα. «Ως Ρώσος πρέσβης τότε στην Κύπρο, μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι δεν λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας, γιατί είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα αναγνώρισης "φίλου-εχθρού"» είπε.

«Ωστόσο, η μεταφορά αυτών των συστημάτων στο Κίεβο αναμφίβολα θα υπονόμευε ριζικά την ελληνική αμυντική δυνατότητα» πρόσθεσε.

Το πρακτορείο RIA σημείωσε ότι από τη δεκαετία του 1990, η Ελλάδα χρησιμοποιεί ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 (S-300PMU-1) και «Tor-M1», στρατιωτικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων «Osa-AKM» (ταξινόμηση ΝΑΤΟ SA-8 Gecko «Gecko»), αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα «Kornet-E» και «Fagot», αμφίβια αεροσκάφη «Zubr» και τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.