Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Μποτίλια: Food pass υπάρχει, φαΐ για να περάσεις δεν υπάρχει — ΚΚΕ: Μια ακόμα κοροϊδία της κυβέρνησης — Kαι κουτόχορτο με… food pass; — Τα μέτρα που πρότεινε το ΚΚΕ απορρίφθηκαν ασυζητητί από ΝΔ.ΣΥΡΙΖΑ.ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ.ΚΛΠ.ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ — Και ευτυχώς που ζούμε στην καπιταλιστική Ελλάδα του 2022 κι όχι στο σοσιαλισμό που μοιράζανε τρόφιμα με κουπόνια και παίρνανε τα σπίτια του κοσμάκη

Πουλάνε και κουτόχορτο με… food pass;

Σάββατο 17/12/2022 - 23:04

Με τη γνωστή «συνταγή» των voucher και pass επιχειρεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση να διασκεδάσει την αγανάκτηση του λαού από την μεγάλη ακρίβεια, την ώρα που απορρίπτει προκλητικά και στο όνομα των «δημοσιονομικών αντοχών» το δίκαιο αίτημα για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση στις τιμές τους και πλαφόν.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μια ακόμα κοροϊδία το «food pass» που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Κυριακή 18/12/2022 - 09:12

Σε σχόλιό του, για την εξαγγελία Μητσοτάκη για το «food pass», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Κάτω από την ασφυκτική πίεση της ακρίβειας και της αποτυχίας όλων των δήθεν μέτρων ανακούφισης, όπως το “καλάθι του νοικοκυριού”, η κυβέρνηση εξαγγέλλει ένα ακόμη pass-κοροϊδίας -αυτή τη φορά ως “κουπόνια” φαγητού- ύψους 22 με 40 ευρώ!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα προεκλογικό μέτρο, “σταγόνα στον ωκεανό” των ανατιμήσεων, που προέρχεται και πάλι από τη λαϊκή τσέπη, αφού η αφαίμαξη του λαού είναι αυτή που χρηματοδοτεί και τα υπέρογκα κέρδη των διυλιστηρίων. Ένα μέτρο που πάνω από όλα δε θίγει στο ελάχιστο τους μηχανισμούς και τις αιτίες της ακρίβειας.

ΥΓ: Κατά τ’ αλλά, ευτυχώς που ζούμε στην καπιταλιστική Ελλάδα του 2022 κι όχι σε κάποια σοσιαλιστική χώρα όπου μοίραζαν τρόφιμα με κουπόνια».

902

 

Το food pass των... 52 ευρώ το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι «μια από τα ίδια» και καμιά ουσιαστική ανακούφιση δεν πρόκειται να προσφέρει στο λαό, ο οποίος έχει μειώσει ως και 50% τις αγορές του από τα σούπερ μάρκετ.

Οι μεγάλες αλυσίδες όμως έχουν αυξήσει τα κέρδη τους επειδή πουλάνε τα προϊόντα πανάκριβα. Με το food pass που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τα καλάθια… καπαμά, στόχο έχει να θωρακίσει την κερδοφορία τους και να μην μειωθεί άλλο η κατανάλωση, ενώ είναι σίγουρο ότι το κόστος και αυτού του μέτρου θα φορτωθεί στο λαό «από την άλλη τσέπη».

Η πείρα από τα προηγούμενα voucher και pass δείχνει ότι τίποτα δεν έχει να περιμένει ο λαός, την ώρα μάλιστα που οι τιμές συνεχίζουν να βρίσκονται στα ύψη και εκεί θα παραμείνουν.

Μόνο τα μέτρα που διεκδικούν συνδικάτα και φορείς, μεταξύ άλλων για κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στα καύσιμα, μπορούν να  δώσουν ανάσα στο λαό. Κι αυτά τα μέτρα, με τη μορφή τροπολογίας του ΚΚΕ τα απέρριψαν ασυζητητί η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα στη Βουλή.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.