Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο της Νέας Δειμοκρατίας: Με γκλομπ και χημικά απάντησε η κυβέρνηση στα αιτήματα των εκπαιδευτικών για ασφαλή σχολεία και αυξήσεις στους μισθούς (6 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Με γκλομπ και χημικά απάντησε η κυβέρνηση στο αίτημα για ασφαλή σχολεία και αυξήσεις στους μισθούς

Πέμπτη 15/12/2022 - 14:39

Με γκλομπ και χημικά η κυβέρνηση απάντησε στα αιτήματα των εκπαιδευτικών για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και για αυξήσεις στους μισθούς. 

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά των εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή απρόκλητα και ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν ζητήσει να μπει αντιπροσωπεία τους στη Βουλή.

Νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί και μαθητές στο πλαίσιο της κινητοποίησης (βλ. κάτω),  διεκδικώντας σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, επαρκή χρηματοδότηση της Παιδείας και των λειτουργών της, πραγματοποίησαν συμβολική περικύκλωση του υπουργείου Οικονομικών.


Παρά την επίθεση, οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν έξω από τη Βουλή και με την επιμονή τους, εξασφάλισαν ότι στις 3 μ.μ. θα γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.







Σε μια απόπειρα τρομοκράτησης τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τα μπλοκ των εκπαιδευτικών που έχουν μετακινηθεί στο υπουργείο Οικονομικών για τη συνάντηση.

902

*

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ

Στους δρόμους σήμερα για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και επαρκή χρηματοδότηση της Παιδείας

Πέμπτη 15/12/2022 - 13:25

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών, οι οποίοι διεκδικούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, επαρκή χρηματοδότηση της Παιδείας και των λειτουργών της.

Στο πλαίσιο της σημερινής διαμαρτυρίας τους, οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών θέτοντας μια σειρά από ζητήματα για τη χρηματοδότηση και τις ανάγκες των σχολείων και προβάλλοντας αιτήματα για άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς, απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου 2016-2017 κ.ά.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων Εκπαιδευτικών, μετέφεραν τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, λόγω της υποχρηματοδότησης, αλλά και την κατάσταση που βρίσκονται και οι ίδιοι λόγω των περικοπών στους μισθούς τους και της ακρίβειας.

Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας, με δυνατότητα επιπλέον στάσεων εργασίας από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ 24ωρη απεργία προκήρυξαν η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, εκφράζοντας την αγανάκτηση των μαθητών για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες από την έκρηξη στο σχολείο του, κάλεσε, ως συνέχεια των δράσεων που αναπτύχθηκαν με αφορμή αυτά τα γεγονότα στα σχολεία, σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση με τους απεργούς εκπαιδευτικούς, δηλώνοντας: «Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βία του συστήματος, με τέτοια γεγονότα».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.