Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Συλλαλητήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Χαλκίδα - Θεσσαλία: Δυναμική απάντηση στον βάρβαρο προϋπολογισμό - Κλιμάκωση του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μαζική απάντηση στον βάρβαρο προϋπολογισμό - Κλιμάκωση του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Σάββατο 17/12/2022 - 13:51

Μαζική μαχητική απάντηση σε έναν ακόμα βάρβαρο αντιλαϊκό τακτικό προϋπολογισμό έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, και φοιτητές με το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα.

Η κινητοποίηση αποτελεί κάλεσμα συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης για αύξηση στους μισθούς, προστασία της εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας ανάμεσα σε άλλα πως είμαστε «στους δρόμους όλης της Ελλάδας, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Για να δικαιωθεί τελικά ο λαός μας και ό,τι ζητά το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, τα λαϊκά στρώματα γενικότερα».

Μπροστά στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα αντιτάσσουν τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

Μαζί με τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών, παλεύουν για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, μπλόκο στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης - κύριας κατοικίας.

«Η παρακαταθήκη που άφησε η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι σημαντική, η επιτυχία της δείχνει τον δρόμο της κλιμάκωσης, η οποία δεν θα έρθει αυτόματα με την κήρυξη της πανελλαδικής απεργίας που θα επιδιώξουμε να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά θα έρθει κάτω από την δουλειά των σωματείων μέσα στους χώρους παραγωγής εκεί που θα ξεσπάνε μικρές εστίες διεκδίκησης και αγώνα, οι οποίες θα οδηγήσουν εκ των πραγμάτων και της ανάγκης σε γενικευμένο πανελλαδικό απεργιακό αγώνα» τόνισε στην ομιλία του ο Βάλσαμος Συρίγος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Πρόσθεσε ότι «κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει την χειροτέρευση των όρων ζωής και εργασίας για την συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού. Δεν θα αργήσουν να έρθουν και οι εκλογές που ο λαός θα καλεστεί να ψηφίσει διαχειριστή. Από αυτό το βήμα φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάλεσμα στο ποιον θα ψηφίσετε. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι την επόμενη των εκλογών όποιος και να είναι κυβέρνηση θα τσακίσει για την επόμενη τριετία την ζωή μας. Απάντηση στην βαρβαρότητα για πριν και μετά τις εκλογές, είναι πόσο ισχυρό θα είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα. Πόσο οργανωμένος θα είναι ο λαός για να παλέψει για αυξήσεις, θα παλέψει να μην ξεσπιτωθεί, θα παλέψει ενάντια στην βία και την καταστολή, πως θα φτιάξει το δικό του σενάριο απέναντι στα αντιλαϊκά σενάρια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, σενάρια που για να σώσουν το σάπιο σύστημά τους δεν διστάζουν να έχουν ξανά στο σχέδιο το ξετρύπωμα τον ναζιστών με τον ίδιο ή άλλο μανδύα».

Ακόμη, στο συλλαλητήριο χαιρέτισε ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» σημειώνοντας πως «χωρίς ουσιαστικές λύσεις, οι Έλληνες Ρομά θα συνεχίσουμε να ζούμε περιθωριοποιημένοι και αποκομμένοι από το κοινωνικό σύνολο, γεγονός που γεννά και θρέφει τον αντιτσιγγανισμό και την ρητορική του μίσους απέναντι στην φυλή μας». «Γιατί γνωρίζουμε όλοι καλά πως αν δεν διεκδικήσουμε δικαιοσύνη σήμερα, μπορεί αύριο στη θέση του να είναι κάποιο παιδί που το σπίτι του πλειστηριάστηκε και αυτό αρνήθηκε να το εγκαταλείψει. Λέμε όχι στην αστυνομική αυθαιρεσία. Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα για κοινωνική ένταξη των Ρομά. Όλοι μαζί στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή με αξίες και ιδανικά για όλο τον λαό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Τσουρατάκης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) υπογράμμισε πως «παλεύουμε για να βρουν λύσεις τα προβλήματα των βιοπαλαιστών επαγγελματιών γι’ αυτό φωτίζουμε τις αίτιες που μας φέρνουν αυτά τα δεινά, αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι τα συμφέροντα μας δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουμε απλώς να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας για να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια. Και θα τα καταφέρουμε! Γι’ αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες εργαζομένων των ταξικών σωματείων τους σπουδαστές, τους συλλόγους γυναικών που είναι σήμερα εδώ. Γνωρίζοντας ότι ο αγώνας που δίνουμε, δεν είναι μόνο δικός μας αγώνας, δεν παλεύουμε μόνο για μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλο τον λαό».

Τον αγωνιστικό χαιρετισμό των δεκάδων συγκεντρώσεων που οργάνωσαν τα συνταξιουχικα σωματεία τις προηγούμενες μέρες μετέφερε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Δεν ανεχόμαστε τα ψέμματα και τις μισές αλήθειες», διαμήνυσε όσον αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις υποτιθέμενες «αυξήσεις» στις συντάξεις και απαίτησε εδώ και τώρα να δοθούν τα Δώρα, τα αναδρομικά των συνταξιούχων, χωρίς προαπαιτούμενα και δικαστήρια.

902

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Προνόμια στους λίγους χαράτσια στο λαό, δεν βγαίνουν τα έξοδα με 500 ευρώ» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Την εναντίωσή τους στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2023 εξέφρασαν με ηχηρό τρόπο εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων και συνδικάτων για συλλαλητήριο στην πόλη.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου όπου μίλησε η Νάσια Αγοραστού, πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Χαιρετισμούς έκαναν ο Γιώργος Μάντζας εκ μέρους της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και ο Χρήστος Ιγνατιαδη, μελος ΔΣ ΣΦ Ιατρικής ΑΠΘ.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως, «λαέ που σε τσακίζουν άλλαξε πορεία να σπάσει ο τσαμπουκάς στην εργοδοσία», «δουλειά για όλους, στοπ στις απολύσεις για όλους τους άνεργους μαζικές προσλήψεις» και «προνόμια στους λίγους χαράτσια στο λαό, δεν βγαίνουν τα έξοδα με 500 ευρώ».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.