Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΜΕ Σύνταγμα, 17 Δεκέμβρη 2022,12.30 και Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 12.30 μ.μ. ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό για το 2023!

Την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση σε έγχρωμη μορφή

Με τα συλλαλητήρια που οργανώνουν σήμερα Σάββατο 17 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα κορυφώνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό για το 2023, προετοιμάζοντας την κλιμάκωση της πάλης για το επόμενο διάστημα.

Οι κινητοποιήσεις που συνεχίστηκαν και την Παρασκευή σε Καρδίτσα, Αγρίνιο και Καλαμάτα, δίνουν λοιπόν τη σκυτάλη σήμερα σε μια σειρά από περιοχές, με εργαζόμενους να διαδηλώνουν μαζί με βιοπαλαιστές αγρότες, μικρούς ΕΒΕ, επιστήμονες, φοιτητές, γυναίκες της βιοπάλης. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται αυτές για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, καλώντας τον λαό να πάρει τη σκυτάλη από την πανελλαδική πανεργατική απεργία και να προετοιμάσει νέα απεργία μέσα στον Γενάρη.

Μέσα στη βδομάδα που πέρασε έγιναν μάλιστα απεργιακές κινητοποιήσεις σε κλάδους όπως η Υγεία και η Παιδεία, αλλά και στους ναυτεργάτες, ενώ συνεχίστηκαν και οι παρεμβάσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική τα συνδικάτα καλούν στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12.30 μ.μ., στο Σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) και καλεί σε μαζική συμμετοχή.

Στα συλλαλητήρια κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν: Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), προβάλλοντας αιτήματα όπως επαναφορά αφορολόγητου ορίου, αναπλήρωση του εισοδήματος σε ατύχημα και ασθένεια, καμιά αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης για τις συντάξεις κ.ά. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που καταγγέλλει μεταξύ άλλων τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία και το κόστος σπουδών που έχει φτάσει στα ύψη. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που τονίζει ότι «οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους». Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, που έχει ορίσει και προσυγκέντρωση για το συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 11.45 π.μ. στην Ομόνοια.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλούν επίσης η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα.

Συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό οργανώνουν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, επίσης το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Συλλαλητήρια οργανώνονται σήμερα από εργατικά συνδικάτα σε μια σειρά από πόλεις.

  • Πάτρα, 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη 20). Θα συμμετέχει και η δημοτική αρχή.
  • Αλεξανδρούπολη, 11.30 π.μ., δημαρχείο
  • Κατερίνη, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία
  • Κοζάνη, 11 π.μ. κεντρική πλατεία
  • Λάρισα, 12 μ., πλατεία Λαμπρούλη
  • Mυτιλήνη, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο
  • Νάουσα, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία
  • Ξάνθη, 12 μ., κεντρική πλατεία
  • Σέρρες, 12 μ., πλατεία Ελευθερίας
  • Τρίκαλα, 12.30 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου
  • Φλώρινα, 12 μ. στην κεντρική πλατεία

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων

Μπροστά στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα αντιτάσσουν τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. Μαζί με τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών, παλεύουν για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, μπλόκο στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης - κύριας κατοικίας.

Το πλαίσιο πάλης που υιοθετούν τα σωματεία μπροστά στο συλλαλητήριο, αλλά και στην πανελλαδική απεργία, περιλαμβάνει μια σειρά από ζωτικές διεκδικήσεις για τους εργαζόμενους. Πιο συγκεκριμένα:

  • 825 ευρώ κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον δημόσιο τομέα.
  • Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Καταβολή άμεσα του Δώρου Χριστουγέννων σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην Ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
  • Κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.