Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Εκδήλωση τιμής 80 χρόνια από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου — Δημήτρης Κουτσούμπας: Το μήνυμα είναι αντίσταση, ενότητα, αντεπίθεση για να δικαιωθούν τα οράματα του ελληνικού λαού, που δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν και ποιοι είναι αυτοί που του χρωστάνε (VIDEO)

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση τιμής (ΦΩΤΟ)

Κυριακή 11/12/2022 - 12:49

Πλήθος κόσμου παρά τη συνεχή βροχή, παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ από όλη τη χώρα, αλλά και φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση για την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, που διοργάνωσαν η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, το πρωί της Κυριακής στον ιστορικό τόπο.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Το μήνυμα είναι αντίσταση, ενότητα, αντεπίθεση για να δικαιωθούν τα οράματα του ελληνικού λαού (VIDEO)

Κυριακή 11/12/2022 - 13:12

Από την εκδήλωση για τα 80χρονα από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου όπου και παρευρίσκεται, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τα 80 χρόνια της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Μία μεγάλη αντιστασιακή ενέργεια που έγινε από το αντιστασιακό κίνημα του ελληνικού λαού κατά των δυνάμεων κατοχής, από όπου ξεκίνησε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μέσα κυρίως από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ για τη λευτεριά και την προκοπή του τόπου και του λαού μας.

Ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν, άλλοι του χρωστάνε. Το γερμανικό κράτος τού χρωστάει τις αποζημιώσεις, τις επανορθώσεις από τις καταστροφές και τη βία τότε την περίοδο της κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βρετανικό κράτος χρωστάει για τις συνέπειες και τις καταστροφές που έφερε το Δεκέμβρη του ’44 και στη συνέχεια, μας χρωστάει να επιστρέψει αυτά που έκλεψε, τα μάρμαρα του Παρθενώνα επίσης. Το αμερικάνικο κράτος «χρωστάει» στον ελληνικό λαό για τις επεμβάσεις στην περιοχή, στη χώρα μας, για το βρώμικο ρόλο που έπαιξε στο Κυπριακό, για το ότι έχει γεμίσει σήμερα με στρατόπεδα, με βάσεις θανάτου όλη τη χώρα με τη σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

Ο αγώνας συνεχίζεται, το μήνυμα είναι αντίσταση, ενότητα, αντεπίθεση για να δικαιωθούν τελικά τα οράματα του ελληνικού λαού και του αντιστασιακού κινήματος».

902

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελής αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία συμμετείχαν επίσης τα μέλη του ΠΓ Κώστας Παρασκευάς και Λουίζα Ράζου, βασική ομιλήτρια στην εκδηλωση. Επίσης οι Κώστας Μπάτσικας, γραμματέας της ΕΠ Αν Στερεάς και Εύβοιας, Κώστας Μπασδέκης, μέλη της ΚΕ όπως και η Ανδριάνα Μπαφούτσου γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απήθυνε η Δήμητρα Γεροκούδη, Γραμματέας του ΤΣ της ΚΝΕ Φθιώτιδας, ενώ στη υνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Γρηγόρης Τουγλίδης, αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανατίναξης της γέφυρας, όπως και το ιστορικό πλαίσιο. 

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε η Λουίζα Ράζου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας, τονίζοντας πως «Δεν θα τους περάσει η προσπάθεια -που δεν είναι καινούργια- εδώ στο Γοργοπόταμο να ξαναγραφεί η Ιστορία όπως βολεύει τους πολιτικούς απογόνους αυτών που εγκατέλειψαν το λαό στην τύχη του στα χρόνια της μαύρης ναζιστικής κατοχής». 

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στεφάνια στο μνημείο που υπάρχει στο χώρο κατέθεσαν εκ μέρους του Κόμματος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Φάσσας, γραμματέας της Οργάνωσης Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, ενώ εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο αντιπρόεδρος της Γιάννης Ζαγγανάς.   

Ενώ σε κλίμα συγκίνησης ακολούθησε στη γέφυρα προσκλητήριο νεκρών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.  

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.