Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΡαμένο Μουντιάλ - ΚΑΤΑΡτισμένη Εύα: Μια πολύ αποκαλυπτική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την υπεράσπιση της Καταριανής δικτατορίας και δωροληψία από το Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Μια πολύ αποκαλυπτική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κατάρ

Παρασκευή 09/12/2022 - 22:31

Εκτός ΠΑΣΟΚ και ενώπιον του Εισαγγελέα του Βελγίου βρέθηκε σήμερα η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, ενώ ο σύντροφός της (νυν συνεργάτης της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου) συνελήφθη από τις βελγικές αρχές μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι τους στις Βρυξέλλες.

Συνελήφθησαν επίσης ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων και ο πρώην ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Pier-Antonio Panzeri (βοηθός του οποίου ήταν ο σύντροφος της Ευάς Καϊλή που συνελήφθη), ως ύποπτοι για δωροληψία από το Κατάρ, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η έρευνα αφορά, μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας.

Με φόντο τις εξελίξεις αυτές, μπορεί πλέον να δει κανείς με άλλο μάτι... την ομιλία της Ευας Καϊλή στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση σχετικά με τη βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, το οποίο είναι σε εξέλιξη. Σε ρόλο θλιβερής υπερασπίστριας της Καταριανής δικτατορίας και των μονοπωλιακών ομίλων που θησαύρισαν χτίζοντας τα ποδοσφαιρικά γήπεδα με τις σάρκες και το αίμα χιλιάδων εργατών, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε σε αυτή τη συζήτηση - ούτε λίγο ούτε πολύ - ότι το Κατάρ έχει γίνει «πρωτοπόρος στα εργατικά δικαιώματα» (!) και ότι έχει σημειώσει «ιστορικές μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο, δεσμευόμενο από όραμα»...

Τι κι αν έχει βουίξει ο τόπος για τους χιλιάδες νεκρούς στα έργα του Μουντιάλ! Όλα αυτά δεν είχαν καμία σημασία για την Εύα Καϊλή, που προσπαθούσε να πείσει στην τοποθέτησή της για τα μεγάλα οφέλη της συνεργασίας με το Κατάρ, μεταξύ άλλων και ως εναλλακτικό προμηθευτή αερίου της ΕΕ, τα οποία υπονομεύονται δήθεν από τις επικρίσεις για τον σφαγιασμό των εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν παρέλειψε να πλασάρει το Κατάρ ακόμα και ως διαμεσολαβητή, που πέτυχε μάλιστα «να μειώσει την ένταση με την Τουρκία»...

Στον αντίποδα η ξεκάθαρη και αταλάντευτη θέση του ΚΚΕ, με τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη, νατονίζει, ενώπιον του υπουργού Εργασίας του Κατάρ στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου ότι  

«Χιλιάδες νεκροί εργάτες όπως και τραυματίες, κατά 90% μετανάστες, καταγράφονται από τότε που ξεκίνησαν τα έργα-κάτεργα για το Μουντιάλ στο Κατάρ. Δεν πρόκειται για εργατικά ατυχήματα αλλά για εργοδοτικά εγκλήματα, μια μαζική εργατοθυσία στην μπίζνα δισεκατομμυρίων μεταξύ του Κατάρ, της FIFA, των κατασκευαστικών ομίλων και των χορηγών που θησαυρίζουν. Είναι ενδεικτικό ότι διπλασιάστηκαν κι οι καταγγελίες απληρωσιάς φτάνοντας τις 35.000, ενώ απαγορεύονται οι απεργίες και τα συνδικάτα, με υπουργό εργασίας μάλιστα έναν… "πρώην ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Πρέπει να καταδικαστεί επίσης κάθε διάκριση με βάση το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό που γίνεται από τις αρχές του Κατάρ.

Βαθιά υποκριτικά και κροκοδείλια είναι και τα δάκρυα της ΕΕ, αφού ευρωενωσιακοί όμιλοι και χορηγοί πρωτοστατούν στην κόλαση αυτή.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι πολλοί αθλητές, φίλαθλοι σηκώνουν ανάστημα και καταγγέλλουν αυτό το έγκλημα. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους εργάτες στο Κατάρ για την προστασία της ζωής, της υγείας των δικαιωμάτων τους για πλήρεις αποζημιώσεις, για τις οικογένειες των νεκρών και τους σακατεμένους εργάτες.

Η αναμέτρηση με εργοδοσία, κράτος, αστικές κυβερνήσεις και το σύστημα της εκμετάλλευσης είναι ο μόνος δρόμος για τους εργάτες όλου του κόσμου για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.