Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Μαθητές -Φοιτητές: «Στη βία του συστήματος και την καταστολή, απάντηση ο αγώνας για μόρφωση - ζωή» — Δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ

«Στη βία του συστήματος και την καταστολή, απάντηση ο αγώνας για μόρφωση - ζωή»

Τρίτη 06/12/2022 - 14:41

Με μία δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, μαθητές και φοιτητές έδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης μία πρώτη άμεση απάντηση στην κρατική βία και την καταστολή, αλλά και την εγκληματική αμέλεια που οδήγησαν από τη μία έναν νέο άνθρωπο να χαροπαλεύει και από την άλλη ένα μικρό παιδί στο θάνατο.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και των Φοιτητικών Συλλόγων, μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια καταδικάζοντας τα δύο εγκλήματα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, όπου ένα 16χρονο παιδί δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό για 20 ευρώ βενζίνη που δεν πλήρωσε και ένα παιδί 11 χρονών έχασε τη ζωή του από έκρηξη του λεβητοστασίου στο σχολείο του.

Παράλληλα, με την κινητοποίηση τίμησαν τον αδικοχαμένο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 14 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του από ειδικούς φρουρούς της Αστυνομίας.

«Στη βία του συστήματος και την καταστολή, απάντηση ο αγώνας για μόρφωση - ζωή» έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με μαθητές και φοιτητές να βροντοφωνάζουν συνθήματα, όπως «Το όπλο του συστήματος δολοφονεί, στη βία του κράτους καμία ανοχή» και «Σχολεία επικίνδυνα για κάθε μαθητή, του κράτους η αμέλεια δολοφονεί».

Φτάνοντας μπροστά από τη Βουλή, η ατμόσφαιρα δονήθηκε από το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», όταν μαθητές και φοιτητές πέρασαν μπροστά από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη.

 

Η δυναμική πορεία κατέληξε και πάλι στα Προπύλαια, με μαθητές και φοιτητές να καλούν σε συνέχεια του αγώνα με πολύμορφες δράσεις, όπως συνελεύσεις, διαματυρίες, καταλήψεις, αποχές.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.