Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία: Πορεία από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι

Τετάρτη 14/12/2022 - 14:45

Πορεία από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι απεργούν ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων, των αυξημένων πληρωμών, της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Την απεργιακή κινητοποίηση έχει στηρίξει με απόφαση του 38ου Συνεδρίου της και η ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα, Σωματεία εργαζομένων σε μια σειρά νοσοκομεία, καθώς και η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων στην Υγεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, η πολιτική ηγεσία του οπίου αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών όπου οι εργαζόμενοι απαίτησαν «Όχι επιδοτήσεις στους κεφαλαιούχους, μονιμοποιήστε τους συμβασιούχους». 

«Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός», ξεκαθάρισαν ενώ διεκδίκησαν «Αυξήσεις, προσλήψεις, ανθυγιεινό, δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό». Τέλος, κάλεσαν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Δεκέμβρη και σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις, ακόμα και μέσα στις γιορτές, για το ζήτημα των συμβασιούχων.

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θριάσιο» στηλίτευσε την πολιτική των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος μονάδων Υγείας, της παραπέρα ιδιωτικοποίησης και λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Στην κατεύθυνση αυτή χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» τον πρόσφατο νόμο που ενισχύει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Κατήγγειλε τον προϋπολογισμό που διατηρεί τους πετσοκομμένους μισθούς, καθώς και το «μαρτύριο της σταγόνας» που συνεχίζεται για χιλιάδες εργαζόμενους, που οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του έτους. «Στο σύστημα στο οποίο ζούμε η Υγεία είναι κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό» και ταυτόχρονα πηγή κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σχολίασε. Στο φόντο αυτό ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναμονή και στηλίτευσε την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ που προκήρυξε απεργία χωρίς να οργανώσει συγκέντρωση στην Αθήνα.

Τις 300 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών και 150 κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο κατήγγειλε η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΑΤ, υπογραμμίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις της υποστελέχωσης στη νοσηλεία, τα χειρουργεία, την περίθαλψη των ασθενών. Την ίδια στιγμή 150 συμβασιούχοι παραμένουν «όμηροι» χωρίς σταθερή δουλειά. «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε τον αγώνα για άμεσες προσλήψεις, για να μείνουν στα χαρτιά τα άθλια νομοθετήματα», τόνισε και κάλεσε στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων στην Υγεία απηύθυνε η Ιωάννα Δημούλια. «Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε με απόλυση ενώ θα έπρεπε να κουβεντιάζουμε για τη μονιμοποίησή μας, για νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία», σχολίασε.

 




«Υποκριτικά μας είπαν ήρωες στην πανδημία και τώρα βλέπουμε τι μας περιμένει», σημείωσε ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο «Λαϊκό», καταγγέλλοντας την «ταφόπλακα» που θέλει να βάλει η κυβέρνηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας με το πρόσφατο νομοσχέδιο. Τις ελλείψεις προσωπικού στο νέο νοσοκομείο, το γεγονός ότι το 40% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι, τις απολύσεις και την εργολαβοποίηση στην καθαριότητα, ανέδειξε η Ιωάννα Ιωάννου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Την αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή καταδίκασε ο Γιώργος Κούτουλας, από το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θριάσιο». 



Τον τερματισμό του μέτρου των αναστολών των υγειονομικών απαίτησε ο Αργύρης Νταλιάνης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Χαιρετισμό απηύθυνε και εργαζόμενη από το Νοσοκομείο Νάουσας.

 

Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.