Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Βελισσάριος Κοσσυβάκης - Studio NEW STAR art cinema: 55 χρόνια από το πέρασμα του Τσε στην Αθανασία, 9/10/1967 — Ο επαναστάτης, ο ποιητής, ο στοχαστής, ο Άνθρωπος μας καλεί με την παρακαταθήκη του στην πάλη για έναν δίκαιο κόσμο, που είναι στο χέρι μας να τον κάνουμε πραγματικότητα — Ολόκληρο το VIDEO από την εκδήλωση της 8/10/2022 — Η Αλέιδα κλείνει την εκδήλωση τραγουδώντας «α καπέλλα» το τραγούδι του Σίλβιο Ροδρίγες «Όπλο κόντρα στο όπλο» (VIDEO)

Κεντρική εκδήλωση της «Studio NEW STAR art cinema», στο πλαίσιο δεκάδων προβολών και δράσεων, για τα 55 χρόνια από τη δολοφονία του μεγάλου Επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στις 9/10/1967

*

Με τη συμμετοχή της σπουδαίας γιατρού και ακτιβίστριας, Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς, που ήρθε στη χώρα μας ειδικά γι’ αυτήν την τιμητική εκδήλωση προσκεκλημένη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της New Star Βελισσάριο Κοσσυβάκη:

STUDIO new star art cinema: Τσε Γκεβάρα. Πριν 55 χρόνια, 9 Οκτωβρίου 1967, τον δολοφόνησε η CIA. Δεν πέθανε ποτέ — Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, 6-12 Οκτωβρίου — 55 Ταινίες και Ντοκιμαντέρ, από όλο τον κόσμο, για τον Che — Ομιλίες: Aramís Fuente Hernández - Dr. Aleida Guevara March - Μπάμπης Ζαφειράτος – Ηλίας Σιώρας

*

Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας

CONMEMORAN EN GRECIA 55 ANIVERSARIO DE LA CAIDA DEL CHE EN BOLIVIA

 

*

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Παραβρέθηκε επίσης η πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η Αγγελική Ζαφειράτου και ο Μπάμπης Ζαφειράτος με την Αλέιδα Γκεβάρα και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη, διοργανωτή της σημαντικής εκδήλωσης για τον Τσε.

*

Ο Μπ. Ζαφειράτος μίλησε για τον ποιητή Τσε Γκεβάρα, απάγγειλε δυο ποιήματα του Κομαντάντε, ένα του Άλεν Γκίνσμπεργκ και ένα του Γεβγκένι Γεφτουσένκο, μεταφρασμένα από τον ίδιον, και έκλεισε με δυο δικά του ποιήματα: Ένα Σονέτο και Ένα Επίγραμμα για τον Τσε (στους συνδέσμους με σημειώσεις)

*

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ALEIDA GUEVARA MARCH, 08.10.22

Ολόκληρη η εκδήλωση

Η Ομιλία του Μπ. Ζ. στο 57:23

Η Αλέιδα κλείνει τραγουδώντας «α καπέλλα» το τραγούδι του Σίλβιο Ροδρίγες «Όπλο κόντρα στο όπλο» (1:49:12)

Βλέπε και εδώ: 

Studio NEW STAR art cinema: Πλήθος κόσμου τίμησε τον κομμουνιστή επαναστάτη Τσε Γκεβάρα παρουσία της Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς — Ομιλίες: Aramís Fuente Hernández - Dr. Aleida Guevara March - Μπάμπης Ζαφειράτος - Γιώργος Μαυρίκος - Ηλίας Σιώρας (11 VIDEO - Φωτό)

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.