Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

ΗΠΑράκρουση: Νέο πυρηνικό δόγμα για τη δυνατότητα πρώτου πυρηνικού χτυπήματος, προς αποτροπή επίθεσης με συμβατικά όπλα! — Θανάσης Αυγερινός: O Πούτιν επιτίθεται στη Δύση - Ποτέ δεν μιλήσαμε για χρήση πυρηνικών — Τι απάντησε η Μαρία Ζαχάροβα για το εάν η Ρωσία προτίθεται να εκδικηθεί την Ελλάδα (2 VIDEO)

ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Δυνατότητα πρώτου πυρηνικού χτυπήματος για αποτροπή επίθεσης με συμβατικά όπλα

Πέμπτη 27/10/2022 - 21:29

Για πρώτη φορά το πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ αναφέρει την δυνατότητα πρώτου πυρηνικού χτυπήματος, στο όνομα της αποτροπής κάθε είδους επίθεσης, ακόμη και με συμβατικά μέσα. Επίσης, για πρώτη φορά το πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ προβλέπει την εξαπόλυση πυρηνικού χτυπήματος ακόμη και σε χώρες που δεν έχουν πυρηνικά όπλα...

*

Ολομέτωπη επίθεση Πούτιν στη Δύση - Ποτέ δεν μιλήσαμε για χρήση πυρηνικών (27/10/2022)


*

Τι απάντησε η Μαρία Ζαχάροβα όταν ρωτήθηκε, για το εάν η Ρωσία προτίθεται να εκδικηθεί την Ελλάδα για τη στάση που έχει κρατήσει στον πόλεμο της Ουκρανίας (27/10/2022)

*

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα τρία έγγραφα σήμερα: Τη Στρατηγική Εθνικής Άμυνας, την Αναθεώρηση της Πυρηνικής Στρατηγικής και την Αναθεώρηση της Πυραυλικής Άμυνας. Όλα μαζί περιγράφουν τις προτεραιότητες των ενόπλων δυνάμεων για τα επόμενα χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που η Αναθεώρηση της Πυρηνικής Στρατηγικής δημοσιοποιείται ταυτόχρονα με τη νέα Στρατηγική Εθνικής Άμυνας, αναδεικνύοντας την πρόθεση των ΗΠΑ, να προετοιμαστούν  για όλα τα ενδεχόμενα.

Στο νέο πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ αναφέρεται ότι τη δεκαετία του 2030 οι ΗΠΑ θα βρεθούν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, «αντιμέτωπες με δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις που θα είναι στρατηγικοί ανταγωνιστές και δυνητικοί αντίπαλοι», δηλαδή την Ρωσία και την Κίνα. 

Για την Ρωσία σημειώνεται πως «είναι ο κυριότερος αντίπαλος των ΗΠΑ» λόγω των πολλών διαφορετικών και ισχυρών πυρηνικών δυνάμεων που διαθέτει. Η Ρωσία διαθέτει 1.550 ανεπτυγμένες πυρηνικές κεφαλές και άλλες 2.000 που δεν τις έχει αναπτύξει. «Το σύγχρονο πυρηνικό οπλοστάσιό της, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί, συνιστά μακροπρόθεσμα υπαρξιακή απειλή για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους και εταίρους μας», αναφέρεται σχετικά. 

Για την Κίνα τονίζεται πως έχει ξεκινήσει μια φιλόδοξη προσπάθεια «επέκτασης, εκσυγχρονισμού και διαφοροποίησης των πυρηνικών δυνάμεών της», εκτιμώντας ότι το Πεκίνο θα επιθυμούσε να διαθέτει «τουλάχιστον 1.000 πυρηνικές κεφαλές μέχρι το τέλος της δεκαετίας».

Για τη Βόρεια Κορέα, όπου οι ΗΠΑ πιστεύουν πως επίκειται μια πυρηνική δοκιμή, το δόγμα αναφέρει ότι «οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση της Βόρειας Κορέας εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων και εταίρων τους θα ήταν απαράδεκτη και θα οδηγούσε στο τέλος αυτού του καθεστώτος. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο στο οποίο το καθεστώς του Κιμ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και να επιβιώσει».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.