Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Σεργκέι Σοϊγκού: Το Κίεβο ετοιμάζει μια βρόμικη βόμβα — Θανάσης Αυγερινός: Συναγερμός στη Μόσχα για ουκρανική προβοκάτσια (VIDEO)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ - ΓΑΛΛΙΑΣ

Η Μόσχα ενημέρωσε ότι το Κίεβο ετοιμάζει μια «βρόμικη βόμβα»

Κυριακή 23/10/2022 - 17:29

Για το ενδεχόμενο το Κίεβο να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα» ενημέρωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού τους υπουργούς Αμυνας της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας ο Σεργκέι Σοϊγκού  είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας και «συζητήθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία». 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Σόιγκου έφερε στον Γουάλας τις ανησυχίες της Μόσχας για πιθανές προκλήσεις από την Ουκρανία με τη χρήση «βρόμικης βόμβας».

*

Θανάσης Αυγερινός: Συναγερμός στη Μόσχα για ουκρανική προβοκάτσια (23 /10/2022)

https://youtu.be/WfT0flHCyEc

*

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με συναδέλφους από την Τουρκία Χολουσί Ακάρ και τη Γαλλία Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, το Κίεβο ετοίμαζε μια πρόκληση χρησιμοποιώντας μια «βρόμικη βόμβα» για να κατηγορήσει αργότερα τη Ρωσία για αυτό.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, οι ουκρανικές αρχές έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν το σχέδιό τους. Η ηγεσία του ανατολικού εργοστασίου εξόρυξης και επεξεργασίας, που βρίσκεται στην πόλη Zhovtiye Vody, στην περιοχή Dnepropetrovsk, καθώς και του Ινστιτούτου Πυρηνικής Έρευνας του Κιέβου, έχει ήδη αναλάβει το καθήκον να φτιάξει μια «βρόμικη βόμβα». Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η υλοποίηση του σχεδίου βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως με αυτές τις ενέργειες, το Κίεβο θέλει να αναγκάσει τις χώρες που είναι βασικοί εταίροι της Ρωσίας να απομακρυνθούν από τη Μόσχα.

Ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί επιβεβαίωσε σήμερα ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι η Γαλλία διαβεβαίωσε τη Ρωσία για την επιθυμία της, αναφορικά με μία ειρηνική επίλυση της πολεμικής διαμάχης στην Ουκρανία.

Ο Λεκορνί ανέφερε επίσης, σε μία ανακοίνωσή του ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού εξέφρασε στον ίδιο, τους φόβους της Ρωσίας ότι η Ουκρανία είναι ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μία “βρόμικη βόμβα”.

Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι η Γαλλία αρνήθηκε να συρθεί σε οποιαδήποτε μορφή κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία. Ειδικότερα, με έμφαση στις πυρηνικές επιλογές και ότι ο Λεκορνί προγραμματίζει να έχει σύντομα συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του.

902, Φωτό: Associated Press

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.