Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Πάτρα: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών — Κινητοποίηση με επικεφαλής τον τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη — «Έξω από το λιμάνι της Πάτρας και από τη χώρα μας οι Νατοϊκές Δυνάμεις» — Κόκκινη μπογιά στα ΝΑΤΟικά πλοία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΠΑΤΡΑ

Κόκκινη μπογιά πέταξαν στα ΝΑΤΟικά πλοία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

«Έξω από το λιμάνι της Πάτρας και από τη χώρα μας οι Νατοϊκές Δυνάμεις»

Διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία ενάντια στον ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων εκσφενδόνισαν κόκκινη μπογιά προς τους ΝΑΤΟικούς φωνάζοντας συνθήματα κατά της εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία τριών Συμμάχων μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαίας, το Εργατικό Κέντρο και η Δημοτική Αρχή. 

Με απαίτηση την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το κλείσιμο να κλείσουν όλων των αμερικανονατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους με κατεύθυνση το λιμάνι της πόλης.

Στην ομιλία του ο Διονύσης Πλέσσας, πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας στον Αραξο και αντιδήμαρχος Πάτρας τ'όνισε πως«η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα του Ευρωατλαντισμού φέρουν πολύ βαριές ευθύνες γιατί με την πολιτική τους εμπλέκουν τη χώρα και το λαό μας ολοένα και βαθύτερα στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς αλλά και για την Τουρκική επιθετικότητα. Συντάσσονται μέχρι κεραίας, πίνουν νερό στο όνομα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Πρόσθεσε πως «στοχοποιούν το λαό μας, που ζει από πρώτο χέρι την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, που πληρώνει με τον ιδρώτα του τους πανάκριβους εξοπλισμούς για λογαριασμό των σχεδίων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, καταδικάζοντας τον να στερείται ακόμη και βασικά είδη επιβίωσης». Υπογράμμισε ότι «ως αντιπολεμικό-αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα συνεχίζουμε με τις σημαίες των λαών στη σωστή πλευρά της ιστορίας και κλιμακώνουμε την πάλη μας» και κατέληξε «έξω από το λιμάνι της Πάτρας και από τη χώρα μας οι Νατοϊκές Δυνάμεις. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η δημοτική αρχή Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.