Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

STUDIO New Star Art Cinema - Βελισσάριος Κοσσυβάκης: Ένα σινεμά και για τις 7 Τέχνες — Σοφία Ανδριανού: «Αγαπώ Revolution» - Εκλεκτός Καλεσμένος, ο σπουδαίος Λάκης Χαλκιάς - Συμμετέχει Ο ποιητής Γαβριήλ Ιστικοπουλος


«ΑΓΑΠΩ REVOLUTION»

Τραγουδά η Σοφία Ανδριανού

Με καλεσμένο τον σπουδαίο Λάκη Χαλκιά

Δευτέρα 31/10/2022

Στον ανακαινισμένο κινηματογράφο Studio new star art cinema.

Η Σοφία Ανδριανού με τη Νέα Μουσική Παράσταση με τίτλο «Αγαπώ Revolution» εγκαινιάζει τη Νέα Μουσική Σκηνή στον ανακαινισμένο ιστορικό κινηματογράφο τέχνης STUDIO New Star Art Cinema (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Αθήνα) τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, στις 8.30μμ.

Εκλεκτός Καλεσμένος ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της χώρας μας, η φωνή που αφηγήθηκε με έναν μοναδικό, δωρικό & επιβλητικό τρόπο την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ο σπουδαίος Λάκης Χαλκιάς.

[Re-volution : Επανάσταση. Πλήρης στροφή, Περιστροφή].

[Re-volvo: Κυλώ πάλι προς τα εκεί όπου ξεκίνησα, περιστρέφομαι].

*

Σοφία Ανδριανού: Ο Ποιητής Γαβριλης Ιστικοπουλος συμμετέχει στην Συναυλία προσφέροντας μας ένα σφηνάκι Ποίησης και τον Ευχαριστώ πολύ. *

Με απο 55 χρόνια Ποιητικής Δημιουργίας, είναι -δικαίως- πολύ αγαπητός και φέρει και μια ιστορία ως φίλος & μαθητής του Γιάννη Ρίτσου.

«Η Επανάσταση είναι το ταξίδι του Νόστου, που σε φέρνει στο σημείο της αφετηρίας: την Αγάπη. Κάθε Επανάσταση γίνεται από Αγάπη και για την Αγάπη. Από αγάπη για το βέλτιον, για μια καλύτερη ζωή, για μια αλλαγή που θα οδηγήσει στο νέο και ωραίο, το δίκαιο και το ωφέλιμο». Επανάσταση δεν μπορεί να γίνει χωρίς εξέγερση απέναντι στον εχθρό.

Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο χειρότερος εαυτός μας. Κάθε Επανάσταση είναι μία μετάβαση. «Μήπως να μεταβούμε από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων μας στον κόσμο της Αλήθειας;;» αναρωτιέται η Σοφία Ανδριανού και παρουσιάζει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα ανατροπής. «Για να θυμηθούμε, να ενωθούμε, να εγερθούμε, να μας αγαπήσουμε και ν’ αγαπηθούμε».

Μια Συναυλία με τραγούδια που οι στίχοι τους μιλούν για Επανάσταση, Απελευθέρωση, Αγάπη, Εξέλιξη και Έρωτα.

Έντεχνα, παραδοσιακά και λαϊκά με πινελιές από latin και ροκ προκαλούν – ανατρεπτικά σε συνύπαρξη τους Μάνο Λοΐζο, Μίμη Πλέσσα, Poll, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Κώστα Χατζή, Σταύρο Ξαρχάκο, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Απόστολο Καλδάρα, Nicola Piovani, Κωνσταντίνο Βήτα, Ορέστη Ντάντο, Φοίβο Δεληβοριά, Χρήστο Νικολόπουλο, Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ανάμεσα στα τραγούδια, πινελιές ποίησης και πεζογραφίας δίνουν νοστιμιά & στολίζουν το μουσικό ταξίδι της παράστασης...

*

Συντελεστές:

Πιάνο & Μουσική Επιμέλεια: Άκης Μουχλιανίτης

Ακορντεόν: Δήμος Πολυμέρης

Φωτογραφία: Δημήτρης Ασημάκης

Poster: Mr.Hamilton (behance.net/MrHamilton)

Τραγούδι & Concept: Σοφία Ανδριανού.

-----------------------------

Με μια ματιά:

· Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022.

· Προσέλευση: 20:15, Έναρξη: 20:45, Λήξη: 23:00

· Είσοδος: 10€

· Μειωμένο: 8€ (65+, ανεργίας, φοιτητικό, ατέλεια, ομαδικό 10+).

· Κινηματογράφος «STUDIO» new star art cinema, Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής, ΗΣΑΠ Αγ. Νικόλαος, 2108640054.

------------------------------------------

Το Studio New Star Art Cinema είναι ένας ιστορικός κινηματογράφος τέχνης που δε χρειάζεται πολλές συστάσεις στους σινεφίλ. Ιδρύθηκε το 1967 από τον Σωκράτη Καψάσκη, κλείνει φέτος 55 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με ολική ανακαίνιση.

Τοποθετήθηκαν στις δύο κεντρικές κολώνες γιγαντοαφίσες του Σωκράτη Καψάσκη (ιδρυτή του STUDIO) και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου (του τεράστιου Έλληνα Σκηνοθέτη).

Ο νέος ιδιοκτήτης Βελισσάριος Κοσσυβάκης πρωτοπορεί: Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου βαφτίζει το κάθε ένα από τα 660 καθίσματα της αίθουσας με το όνομα ενός σπουδαίου Δημιουργού του Ελληνικού και του Παγκόσμιου κινηματογράφου. Σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, διευθυντές φωτογραφίας, μουσικοί, μοντέρ, τεχνικοί, παραγωγοί θα αναγραφούν στα καθίσματα του ιστορικού κινηματογράφου, μια πρωτοβουλία που υποδέχθηκαν θερμά δημοσιογράφοι και κοινό.

Ο κινηματογράφος στα πλαίσια των εορτασμών για τα 55 χρόνια του θα φιλοξενήσει Θεατρικές Παραστάσεις και Συναυλίες και ήδη κοσμεί την αίθουσα ένα πιάνο με ουρά.

Ακολουθήστε το STUDIO στις παρακάτω σελίδες:

-https://www.newstarartcinema.gr/

-https://www.facebook.com/studiioartcinema

-https://www.instagram.com/studionewstarartcinema/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.