Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

ΕΕΔΔΑ: Όχι άλλο παλαιστινιακό αίμα!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Μενάνδρου 54,  10431 Αθήνα

Τηλ.: 210 3813052  E-mail: eeddaathens@gmail.com Web: www.eedda.gr

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΑΙΜΑ!

Η Παλαιστίνη συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος από τις αμείωτης έντασης επιδρομές του ισραηλινού στρατού κατοχής με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. 

Άλλοτε με «προληπτικές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις», άλλοτε με το πρόσχημα της «άμυνας» των στρατιωτικών δυνάμεών τους απέναντι στις παλαιστινιακές «επιθέσεις» και άλλοτε χωρίς κανένα απολύτως πρόσχημα, οι Ισραηλινοί στρατοκράτες εισβάλλουν σε παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονούν εν ψυχρώ όποιον αντιστέκεται στο πέρασμά τους.

Τελευταίο θύμα τους ο 7χρονος Ρ. Σουλεϊμάν, ο οποίος πέθανε από το φόβο του μόλις είδε τους ισραηλινούς στρατιώτες να κυνηγούν τα αδέλφια του για να τα συλλάβουν. «Έγινε μάρτυρας από το φόβο του για τους Ισραηλινούς» ήταν η «εμπρηστική» δήλωση που έκανε ο πατέρας του άτυχου αγοριού.

Κι εμείς αναρωτιόμαστε: πού είναι όλοι εκείνοι οι «ευαίσθητοι» ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ, ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός, που όλοι μαζί τάχα κόπτονται για τη δημοκρατία και την ευημερία των λαών; 

Κανείς τους δεν είδε και δεν άκουσε το έγκλημα που συνεχίζεται σε βάρος ενός ολόκληρου λαού που το μόνο του «έγκλημα» είναι η απαίτησή του να έχει μια δική του πατρίδα.

Αντ’ αυτού, ακούμε εντολές για «ενδελεχή και άμεση έρευνα» και γινόμαστε μάρτυρες υποκριτικής ανησυχίας. Όλα στάχτη στα μάτια των λαών, όλα για να συνεχίσουν απρόσκοπτα να στηρίζουν με κάθε μέσο και τρόπο ένα πολύτιμο σύμμαχό τους: το Ισραήλ, τα συμφέροντα του οποίου συμπίπτουν με τα δικά τους προς μεγάλη ατυχία του παλαιστινιακού λαού.

Ο παλαιστινιακός λαός δεν διαθέτει ισχυρό λόμπι, ούτε δισεκατομμυριούχους που να στηρίζουν τον αγώνα του στα διεθνή φόρουμ.

Έχει, όμως, δίπλα του παντοτινό φίλο και συμπαραστάτη τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών.

Και είμαστε βέβαιοι ότι, στο τέλος, αυτή η αλληλεγγύη θα βοηθήσει αποφασιστικά στη νικηφόρα έκβαση του αγώνα του παλαιστινιακού λαού απέναντι σ΄ ένα δυνατό και πάνοπλο στρατό.            

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με όπλο την αλληλεγγύη και φιλία όλων των λαών που αγωνίζονται για τα δίκια τους, στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, στηρίζει το δίκαιο αγώνα του και θα παλεύει μαζί του ώσπου να πραγματωθεί το αίτημά του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ως τη Νίκη! 

Αθήνα, 3 Οκτώβρη 2022

GREEK COMMITTEE FOR INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)

54 Menandrou Str., 10431 Athens, Greece

Tel.: +30 210 3813052 E-mail: eeddaathens@gmail.com Web: www.eedda.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.