Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Νέα Δεινοκρατία: Ελιγμός με τις επιτάξεις — ΚΚΕ: Κανένας πόλίτης να μην παγιδευτεί - Κανένας πρόσφυγας να μην εγκλωβιστεί


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
«Πάγωμα» των επιτάξεων μετά το κύμα αντιδράσεων
Δευτέρα 17/02/2020 - 10:51
Το «πάγωμα» της επίταξης εκτάσεων για μία εβδομάδα, μετά το κύμα αντιδράσεων στα νησιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Ωστόσο, έκανε σαφές πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά που συντηρούν τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής
Δευτέρα 17/02/2020 - 17:38 - Ενημέρωση: Δευτέρα 17/02/2020 - 17:39
Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ν. Μηταράκη, πως παγώνει την επίταξη των χώρων για δημιουργία hot spots, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: 
«Η ανακοίνωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκη ότι παγώνει για λίγες μέρες την επίταξη των χώρων για τη δημιουργία των hot spots, αποτελεί έναν ελιγμό της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων στα νησιά, προκειμένου να φρενάρει την ογκούμενη αγανάκτηση των νησιωτών και την απόφασή τους να απαντήσουν αγωνιστικά στην επικίνδυνη πολιτική της.
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός παραμένει σταθερός στη δημιουργία και κλειστών hot spots, που καθιστούν τα νησιά μας φυλακές προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ.
Κανένας να μην παγιδευτεί. Κανείς να μη μπει σε “διάλογο” για το πού θα γίνουν τα hot spots.
Ο λαϊκός ξεσηκωμός πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει.
  • Η κυβέρνηση να πάρει πίσω εδώ και τώρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά.
  • Να κλείσουν τα hot spots και να μην ανοίξουν νέα».
902

Ο Ν. Μηταράκης κάλεσε εκ νέου σε διάλογο τους εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης των νησιών του Βόρειου Αιγαίου και προσπάθησε να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την ΠΝΠ για τις επιτάξεις, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια.
Επανέλαβε ότι θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές και να αντικατασταθούν από τα κλειστά κέντρα στα πέντε νησιά του Αιγαίου, ενώ θα δημιουργηθούν επιπλέον 20.000 θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Διάλογο από μηδενική βάση ζήτησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, λέγοντας
«όσο διαρκεί η επίταξη δεν κάνουμε κανένα διάλογο. Θα κάνουμε διάλογο από μηδενική βάση, γιατί μπορούμε να βρούμε μια πιο έξυπνη λύση».
Την Πέμπτη ο Νότης Μηταράκης θα βρίσκεται στη Γερμανία, για να συζητήσει με τον υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, τη γερμανική πρόταση για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου.
Πάντως, δημοσιεύματα από τη Γερμανία αναφέρουν πως υπάρχουν αντιδράσεις στη χώρα, ακόμα και για την φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.
Σύμφωνα με την DW, η αφορμή για τις αντιδράσεις από βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών
«είναι η συζήτηση που διεξάγεται εδώ και μήνες στη Γερμανία σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων από τα ελληνικά νησιά, κυρίως ασυνόδευτων ανηλίκων. Πάνω από 40 γερμανικές πόλεις και τρία κρατίδια έχουν εκφράσει την πρόθεση να δεχτούν προσφυγόπουλα. Το πράσινο φως θα πρέπει, όμως, να το δώσει η γερμανική κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.