Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Χρήστος Κατσώτης: Το πατρόν Πινοτσέτ, το ψαλίδι Κατρούγκαλου, η τομή Βρούτση, η απασφάλιση του Ασφαλιστικού και το κλάμα Αχτσιόγλου (4 VIDEO)

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
Χρ. Κατσώτης: Η ΝΔ έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα πατώντας πάνω στον νόμο Κατρούγκαλου
(VIDEO)
Τετάρτη 19/02/2020 - 16:55 - Ενημέρωση: Τετάρτη 19/02/2020 - 21:33
Με τις τοποθετήσεις φορέων θα συνεχιστεί την Πέμπτη στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου - Βρούτση για το Ασφαλιστικό, που ξεκίνησε σήμερα με τις τοποθετήσεις του υπουργού και των εισηγητών των κομμάτων. Την Τρίτη, καταγγέλθηκε ως έκτρωμα από τις πολλές και μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα.
Η ομιλία του Χρ. Κατσώτη
«Πατώντας πάνω στο νόμο του Κατρούγκαλου, έρχεται η ΝΔ να ολοκληρώσει το έγκλημα», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και προειδοποίησε την κυβέρνηση πως «έρχονται νέες κινητοποιήσεις, που δεν θα σταματήσουν ούτε με την ψήφιση του νόμου».
Ο Χρήστος Κατσώτης ανέφερε πως από το 2010 έως σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις αφαίρεσαν περισσότερα από 108 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους για να πληρώσουν το χρέος, να στηρίξουν τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους. «Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ληστεία των συνταξιούχων και των εργαζομένων όλων των εποχών, το μεγαλύτερο ριφιφί», σημείωσε χαρακτηριστικά, κατονομάζοντας ως υπεύθυνους τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τις διάφορες εφεδρείες τους και τους αντίστοιχους υπουργούς Εργασίας.
Αναφερόμενος στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, υπογράμμισε πως «έρχεται να εφαρμόσει και όχι να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου», όπως δεσμεύτηκε προεκλογικά η ΝΔ για να πάρει τις ψήφους των συνταξιούχων. «Έρχεται να διορθώσει τα νομικά κενά του νόμου Κατρούγκαλου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας», πρόσθεσε. Ανάμεσα σε άλλα, τόνισε πως με αυτό το νομοσχέδιο διατηρούνται όλες οι μειώσεις στις συντάξεις, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, οι αυξημένες εισφορές, το «πάγωμα» των κύριων και των επικουρικών έως το 2023, οι διακρίσεις στους ομογενείς και τους μετανάστες που παίρνουν σύνταξη, η σφαγή των αναπηρικών συντάξεων, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, η μείωση του εφάπαξ κ.ά.
«Το σχέδιο είναι γνωστό, είναι η συνολική ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, το μοντέλο του δικτάτορα Πινοσέτ», είπε, συμπληρώνοντας πως τα επαγγελματικά ταμεία και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα αναλάβουν να διαχειριστούν τις εισφορές «δεν δεσμεύονται, ούτε δίνουν εγγυήσεις για το ύψος των συντάξεων που θα πρέπει στο μέλλον να αποδοθούν».
Κοροϊδία τα περί αυξήσεων στις συντάξεις
Καταρρίπτοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τάχα τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης θα φέρουν αυξήσεις μετά τα 30 χρόνια δουλειάς ή τις 9.000 ημέρες ασφάλισης, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως οι συνταξιούχοι που έχουν μέχρι 9.000 μέρες ασφάλισης είναι το 82% σήμερα. «Όλοι αυτοί δεν θα έχουν καμία αύξηση», διευκρίνισε, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της ανεργίας και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα ο μέσος όρος των ασφαλιστικών ημερών στον ΕΦΚΑ είναι περίπου 150 ημέρες το χρόνο, δηλαδή οι 9.000 ημέρες ασφάλισης θα συγκεντρωθούν σε 60 χρόνια για όλους αυτούς!
Με ανάλογο τρόπο αποδόμησε το επιχείρημα που προβάλλεται από τα διάφορα «παπαγαλάκια» ότι με τις νέες εισφορές θα δουν ανακούφιση οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όπως εξήγησε, η κατώτατη εισφορά αυξάνεται κατά 19% για τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.
Ο Χρ. Κατσώτης εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στο αίτημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων για να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα, για δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση. «Η χθεσινή απεργία, παρά τη συκοφαντία, την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και την αμέριστη συμπαράσταση των απαξιωμένων του προεδρείου της ΓΣΕΕ, σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων χρόνων», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως «το δίκαιο θα κριθεί στους δρόμους».
Οι ομιλίες των Μ.Συντυχάκη και Λ. Στολτίδη
«Εμείς καλούμε τα λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολούμενων να απορρίψουν τη λογική της ανταποδοτικότητας και της δήθεν ελεύθερης επιλογής, που απαλλάσσουν τους λίγους και στρέφονται ενάντια στους πολλούς», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, στην ομιλία του (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και δείτε βίντεο). 
Στις συνέπειες που θα έχει για τους νέους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, επισημαίνοντας τη γιγάντωση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων οι οποίες έχουν ξεπεράσει τη σταθερή εργασία, το όργιο της ανασφάλιστης εργασίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και  τις χιλιάδες απολύσεις (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και δείτε βίντεο).
*
Δευτερολογία του Χρ. Κατσώτη
Στη δευτερολογία του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «ταφόπλακα» του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ζήτησε την απόσυρσή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αποσυρθεί, δεν παίρνει φτιασίδωμα». Πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο «ενοποιεί όλες τις ανατροπές που έγιναν» μέχρι τώρα στο Ασφαλιστικό και τις «πάει παραπέρα» προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και δείτε βίντεο).
*
Το μαύρο - άσπρο από τον υπουργό Εργασίας
O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατέφυγε στους συνηθισμένους πανηγυρισμούς όλων των «ψαλιδοχέρηδων», μιλώντας για «νομοσχέδιο - τομή» που «ήρθε για να μείνει». Προκειμένου δε να κάνει το μαύρο άσπρο, ισχυρίστηκε πως αυτός ο νόμος «αφήνει πίσω τον νόμο Κατρούγκαλου οριστικά»! Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναπαραγάγει και το επιχείρημα περί διασφάλισης της «βιωσιμότητας» που χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, λέγοντας πως «για πρώτη φορά» υπάρχει εθνική αναλογιστική μελέτη και μελέτη περί επάρκειας των συντάξεων.
Διθυράμβους χρησιμοποίησε ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου για να αντιστρέψει την πραγματικότητα ενός νομοσχεδίου που έχει ως βάση τον  νόμο Κατρούγακλου και επιπλέον οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση. Ισχυρίστηκε πως «επιλύει στρεβλώσεις», καθιστά «βιώσιμο» και «δίκαιο» το ασφαλιστικό σύστημα.
Η πρώην υπουργός Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου υπερασπίστηκε τον νόμο Κατρούγκαλου που κατά την άποψή της κακώς εμφανίζεται σαν ...«τρισκατάρατος». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επιβάρυνση πολλών», «ελάφρυνση λίγων» και για «καταιγίδα ψευδών ειδήσεων».
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.