Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Επι-ΧΟΙΡΟΙ-ματολογία με τσεκούρια και δρεπάνια κατά του ΚΚΕ: Ό,τι έχεις χαρίζεις ή Ο καραΣΕΒντάς του Βρούτση για τους βιομήχανους δεν κρύβεται ούτε στο βούρκο — Χρήστος Κατσώτης: Μιλάει η τρομοκρατία των όπλων — ΚΚΕ: Το αντεργατικό ντελίριο του υπ. Εργασίας και οι άθλιες επιθέσεις στο ΠΑΜΕ δικαιώνουν το μισθό του (3 VIDEO)

Όλοι οι... βρούτσηδες έχουν την ίδια φάτσα!
(π.χ. Αχτσιόγλου, εστω κι αν τα φαινόμενα απατούν)
(Σκίτσο: Έ. Ξένου)

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Άθλιες επιθέσεις του Γ. Βρούτση σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ - «Να τον χαίρεται ο ΣΕΒ» η απάντηση του ΚΚΕ
Πέμπτη 06/02/2020 - 13:42 - Ενημέρωση: Πέμπτη 06/02/2020 - 16:03
Σε άθλιες επιθέσεις στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ κατέφυγε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του Κόμματος Χρήστου Κατσώτη (βλ. στο τέλος) για την τρομοκρατία των όπλων σε βάρος μεταναστών εργατών γης.
Ο Γ. Βρούτσης στη δευτερολογία του, κι ενώ δεν θα μπορούσε να απαντήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ, άρχισε να εκστομίζει χυδαιότητες, μιλώντας για «μαχαίρια, τσεκούρια και δρεπάνια» απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ. Μάλιστα, ο Γ. Βρούτσης συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας ότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι η καταστροφή των εργαζομένων και χαρακτήρισε «φτηνή καραμέλα» τις θέσεις του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό, για το οποίο είπε «κάντε όσες απεργίες και διαδηλώσεις θέλετε», η κυβέρνηση θα το περάσει.
Κατηγόρησε το ΚΚΕ πως «εμποδίσατε να γίνουν τα δημοκρατικά συνέδρια» και ότι «είστε εκτός πραγματικότητας».
Ο Χρήστος Κατσώτης αντέδρασε από τα έδρανα, αλλά δεν έλαβε το λόγο από τον προεδρεύοντα, ενώ ο Γ. Βρούτσης, που είχε στη διάθεσή του όσο χρόνο ήθελε για τον μονόλογό του, ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ «θέλει να επιβάλει δικτατορικά την άποψή του».
ΚΚΕ: «Δίκαιος ο μισθός του!»
«Να τον χαίρεται ο ΣΕΒ» σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τη συμπεριφορά του υπουργού Εργασίας. Σε σχόλιο αναφέρει:
«Το νέο αντιδραστικό, αντεργατικό ντελίριο του υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε συζήτηση  Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, με τις άθλιες επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, έρχεται να επιβεβαιώσει ένα πράγμα: Δίκαιος ο μισθός του! Να τον χαίρεται ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση της ΝΔ!
Όσο για τις αναφορές του σε "τσεκούρια, δρεπάνια" και άλλα τέτοια, ας τα αναζητήσει στους πληρωμένους μπράβους του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, με τον οποίο συνεργάζεται».
Η συζήτηση επί της Επίκαιρης Ερώτησης
Σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία κατά των μεταναστών εργατών γης και τα περιστατικά πυροβολισμών σε βάρος τους από εργοδότες, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης έκανε λόγο για «τρομοκρατία των όπλων» και «άθλιες συνθήκες που εργάζονται και διαβιούν».
Άρχισε την τοποθέτησή του σχολιάζοντας τις επιθέσεις του υπουργού Εργασίας και προς τα συνδικάτα στη ναυπηγοεπισκευή.  
Απαίτησε από το υπουργείο να ληφθούν μέτρα για τη χορήγηση άδειας παραμονής και την εξασφάλιση επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επί της ουσίας σφύριξε αδιάφορα, λέγοντας πως αν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές θα ερευνηθούν. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρέπει να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα οι εργάτες γης, διότι είναι παράτυποι μετανάστες!
Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση είναι θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων και ότι προτεραιότητά της είναι η νομιμότητα στην αγορά εργασίας.
Στη δευτερολογία του, ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι η κατάσταση χειροτερεύει στους χώρους εργασίας λόγω της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας με την ανοχή ή τη στήριξη της κυβέρνησης.
Σημείωσε ότι επικρατεί οργή στους εργάτες γης και πως αντί να δοθούν τα αυτονόητα, τα δεδουλευμένα, δέχθηκαν πυροβολισμούς και η κυβέρνηση δεν μπορεί να το προσπερνάει έτσι απλά.
902



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των μεταναστών εργατών γης

Τρίτη 04/02/2020 - 10:12

Επίκαιρη Ερώτηση για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των μεταναστών εργατών γης κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη 6 Φλεβάρη.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Οι όροι αμοιβής και εργασίας των μεταναστών καθορίζουν και τους όρους διαμονής και συνθηκών ζωής γενικά. Οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για φτηνή εργατική δύναμη, όχι μόνο ανέχονται, αλλά στηρίζουν τις μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς και ζωής τους. Οι εργάτες γης βιώνουν το απάνθρωπο πρόσωπο του εκμεταλλευτικού συστήματος με εικόνες από τη δουλοκτητική εποχή.

Προβάλλονται εικόνες που αναδεικνύουν τις άθλιες συνθήκες που εργάζονται και διαβιούν. Τα παραπήγματα, τα θερμοκήπια, είναι οι χώροι διαβίωσης της μεγάλης πλειοψηφίας των εργατών γης χωρίς ακόμη και τις ελάχιστες συνθήκες υγιεινής (π.χ. νερό, τουαλέτες κ.λπ.).
Υποχρεώνονται σε δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς διαλείμματα, κάτω απ’ όλες τις κλιματικές συνθήκες, χωρίς μέτρα προστασίας από τη χρήση των φυτοφαρμάκων.

Η απλήρωτη εργασία κυριαρχεί. Η όποια απαίτηση για καταβολή των δεδουλευμένων αντιμετωπίζεται με την τρομοκρατία των όπλων όπως πριν λίγες ημέρες στον Μαραθώνα και με εκβιασμούς σε όσους δεν έχουν χαρτιά για αποδοχή της κατάστασης δουλείας που τους επιβάλλουν.

Δεν μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό, η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών εργατών γης ζει σε παραπήγματα - θερμοκήπια με νάιλον, δουλεύει χωρίς δικαιώματα με χαμηλά μεροκάματα και σε συνθήκες τρομοκρατίας και επιθέσεων βίας, όταν διεκδικεί τα αυτονόητα.

Η αθώωση από την ελληνική Δικαιοσύνη πριν λίγα χρόνια των ανθρώπων της εργοδοσίας που προχώρησαν σε δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς στους εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα, όπλισε το χέρι του εργοδότη και στον Μαραθώνα.

Η κατάσταση αυτή είναι γενικευμένη στον αγροτικό τομέα όπου η ΚΑΠ ξεριζώνει τους μικρομεσαίους αγρότες και συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις, επιβάλλοντας απάνθρωπους όρους εργασίας με θύματα τους εργάτες γης και τους αυτοαπασχολούμενους αγρότες.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:

  • Τη χορήγηση άδειας παραμονής και την εξασφάλιση επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής.
  • Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους και μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους με την υπογραφή διακρατικών συμφωνιών με τις χώρες καταγωγής τους».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.