Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Hot Spot: Η αστική δημοκρατία βλάπτει σοβαρά τους λαούς και αλλοιώνει τις χώρες — ΚΚΕ: Ενισχύεται η εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ — Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου: Απαράδεκτη και προκλητική η ΠΝΠ της κυβέρνησης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός των νησιών να απαντήσει στη νέα πρόκληση της κυβέρνησης δυναμώνοντας τον αγώνα για να κλείσουν τα hot spot
Δευτέρα 10/02/2020 - 17:04
Σε ανακοίνωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις για τη δημιουργία κλειστών hot spots [βλ. στο τέλος] στα νησιά του Αιγαίου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την απαίτηση των νησιωτών, προχωρά τον επικίνδυνο σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέων ελεγχόμενων - κλειστών hot spots, καταδικάζοντας τα νησιά του Αιγαίου να γίνουν οι μόνιμες μεγάλες φυλακές της ΕΕ, εγκλωβίζοντας εκεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Η μεθόδευσή της είναι απαράδεκτη. Προχωρά με το "αποφασίζουμε και διατάζουμε", με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κι επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Οι δικαιολογίες που επικαλείται, αντιστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα. Για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά που έχουν hot spots την ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον και οι δύο αποδέχονται τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και τον κανονισμό του Δουβλίνου.
Ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες δημιουργεί προβλήματα στα νησιά, αλλά και στους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επίσης η καταστολή σε βάρος προσφύγων - μεταναστών, καθώς και η ανοχή της κυβέρνησης στη δράση ακροδεξιών ομάδων, οξύνουν την κατάσταση και δημιουργούν εντάσεις στα νησιά.
Η κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, λέει ότι έχει άλλη πολιτική από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, στην πράξη όμως συνεχίζει την υλοποίηση των ίδιων κατευθύνσεων που καθορίζει η πολιτική της ΕΕ. Ο πυρήνας αυτής της πολιτικής προϋποθέτει τα νησιά να είναι ο κύριος χώρος εγκλωβισμού των προσφύγων - μεταναστών, προκειμένου ο μεγαλύτερος όγκος από αυτούς να αναγκάζεται να αποδεχθεί την επαναπροώθησή του σε χώρες, όπου μαίνονται οι φλόγες των πολέμων και των επεμβάσεων. Επίσης και οι δυο συμφωνούν με την εμπλοκή και χρηματοδότηση των ΜΚΟ, ενώ τα όσα ισχυρίζονται περί ελέγχου και εξορθολογισμού τους είναι εντελώς παραπλανητικά.
Η δημιουργία και νέων κέντρων δεν σημαίνει ότι θα κλείσουν τα hot spots που υπάρχουν, παρά και ενάντια σε όσα κατά καιρούς ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Ακόμα, η θέση της για ενίσχυση της αποτροπής στα σύνορα, όπως με το αίσχος του φράγματος, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από αύξηση των πνιγμένων παιδιών, των προσφύγων και μεταναστών, καθώς οι αιτίες που δημιουργούν τις μεγάλες προσφυγικές ροές παραμένουν και ενισχύονται, εφόσον η κυβέρνηση της ΝΔ -όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ- ενισχύει την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια και επεμβάσεις των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών να απαντήσει στη νέα πρόκληση εμμένοντας και δυναμώνοντας την απαίτησή του για απεγκλωβισμό εδώ και τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών, για να κλείσουν τα hot spots που ήδη υπάρχουν, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο πολύχρονου εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών».
902
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«Απαράδεκτη και προκλητική η ΠΝΠ της κυβέρνησης» για επίταξη περιοχών για κέντρα κράτησης προσφύγων
Δευτέρα 10/02/2020 - 16:22
Ως απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη περιοχών για δημιουργία κέντρων κράτησης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,  η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου.
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της ζητά, μεταξύ άλλων, από τον περιφερειάρχη «να απαιτήσει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή Νομοθετική Πράξη, διαφορετικά να ακυρώσει την συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13 Φλεβάρη».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:   
«Απαράδεκτη και προκλητική είναι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάσσει περιοχές για δημιουργία κέντρων κράτησης στα νησιά.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι πρόκληση και εμπαιγμός για τους κατοίκους των νησιών, γιατί μετατρέπει τα νησιά σε μόνιμες φυλακές χιλιάδων κατατρεγμένων ανθρώπων. Είναι αντίθετη με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που προβάλλουν οι κάτοικοι των νησιών να μη γίνει καμία νέα δομή, να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες με άμεσο απεγκλωβισμό των χιλιάδων ανθρώπων που είναι στοιβαγμένοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Καλούμε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να απαιτήσει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή Νομοθετική Πράξη, διαφορετικά να ακυρώσει την συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13 Φλεβάρη.
Η όποια συμμετοχή στη συνάντηση με τετελεσμένες αποφάσεις της κυβέρνησης θα σημαίνει συμμετοχή στον απαράδεκτο εγκληματικό κυβερνητικό σχεδιασμό.
Ζητάμε την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Καλούμε όλους τους νησιώτες να κλιμακώσουν τη δράση τους και να διεκδικήσουν τον απεγκλωβισμό των προσφύγων - μεταναστών προς τις χώρες που επιθυμούν, να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και να μη δημιουργηθούν νέες δομές ούτε κλειστές ούτε ανοιχτές».
902
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Η κυβέρνηση επιτάσσει χώρους για κλειστά κέντρα στα νησιά μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
Δευτέρα 10/02/2020 - 13:57
Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιτάσσονται ακίνητα και εκτάσεις για τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προχωράει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα, οι συνθήκες εγκλωβισμού θα είναι ακόμη χειρότερες σε σχέση με τις σημερινές, αφού θα πρόκειται για κέντρα που θα μοιάζουν με στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας δήλωσε πως η ΠΝΠ  
«εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας».
Οι χώροι που θα επιταχτούν από το υπουργείο είναι οι εξής:
1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος/Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, 
«ελεγχόμενες κλειστές δομές σημαίνει καθορισμένοι και αυστηροί κανόνες εσωτερικής τάξης, οι οποίοι αφορούν τόσο τη λειτουργία των κέντρων, όσο και την κίνηση των φιλοξενούμενων».
Στις δομές αυτές
«θα διαμένουν πρώτον, οι νέες αφίξεις για διευκόλυνση της ταυτοποίησης και της διαδικασίας ασύλου, δεύτερον, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και, τρίτον, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής».
Με βάση την κυβερνητική ανακοίνωση, 
«όσοι παραμένουν στις ελεγχόμενες κλειστές δομές, βάσει εσωτερικού κανονισμού θα δικαιούται ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια». Επίσης, «κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης, επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη».
Ο υπουργός Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης δήλωσε («ΣΚΑΪ») ότι η κατασκευή αυτών των κλειστών κέντρων στα πέντε νησιά θα ξεκινήσει το Μάρτη, με στόχο να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι.
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.