Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΓΣΕργοδοτώνΕ: Με ΣΕΒασμό στην ασφάλεια της ιδιωτικής ασυδοσίας — Παναγόπουλος: «Ταιριαστός» με τα αφεντικά του ΣΚΑΪ, με χρυσαυγίτικα επιχειρήματα και με την αντικομμουνιστική σκυτάλη του Βρούτση! — ΚΚΕ: Σε προσυνεννοημένη αποστολή — ΠΑΜΕ στις 18 Φλεβάρη ενάντια στην ανασφάλεια του ασφαλιστικού και στα ψέματα των λακέδων του κεφαλαίου

—Υπόσχεσαι, Γιάννη; Εγώ πάντως την έχω έτοιμη την ανακοίνωση...
Με προσβάλλεις, Γιάννη... Τόσα χρόνια, δεν κολλάμε μπρίκια!
*
Ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ

*
Ούτε τα προσχήματα!
Οι χιλιάδες εργαζομένων και λαού που διαδήλωσαν χτες σε όλη τη χώρα, στις κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, που έρχεται να θωρακίσει το νόμο - λαιμητόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει δρόμο για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των επικουρικών συντάξεων.
Το μήνυμα αυτό θα ακουστεί πολύ πιο δυνατά στην 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 18 Φλεβάρη, για την επιτυχία της οποίας ρίχνουν από σήμερα όλες τους τις δυνάμεις Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα σε όλη τη χώρα.
  • Στο επίκεντρο μπαίνουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, για να γίνει η απεργιακή μάχη δική τους υπόθεση, απέναντι στην απατηλή κυβερνητική προπαγάνδα.

ΚΚΕ
Βρούτσης και Παναγόπουλος σε κοινή -αν όχι και προσυνεννοημένη- αποστολή παραμονές της απεργιακής μάχης για το Ασφαλιστικό
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αθλιότητες και συκοφαντίες του Γ. Παναγόπουλου κατά του ΚΚΕ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» (βλέπε στο τέλος) σημειώνει:
«Μετά το χθεσινό παραλήρημα σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στη Βουλή, από τον υπουργό "Εργοδοσίας", Βρούτση, σειρά πήρε σήμερα το συνεταιράκι του, ο διορισμένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλος, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ακριβώς άθλιες επιθέσεις σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΪ".
Είναι προφανές ότι Βρούτσης και Παναγόπουλος είναι σε κοινή -αν όχι και προσυνεννοημένη- αποστολή. Κι όλα αυτά παραμονές μιας μεγάλης απεργιακής μάχης για το Ασφαλιστικό, που προσπαθούν να οργανώσουν όλα τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για όλα αυτά φυσικά ο Παναγόπουλος δεν βρήκε να πει λέξη!
Όλη αυτή η αθλιότητα οργανώθηκε τουλάχιστον με την ανοχή του "ΣΚΑΪ" και των συντελεστών της συγκεκριμένης εκπομπής, οι οποίοι αρνήθηκαν την παρέμβαση εκπροσώπου των συνδικάτων, προκειμένου να απαντήσει στις συκοφαντίες Παναγόπουλου.
Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται την ελευθερία λόγου, για την οποία κατά τα άλλα κόπτονται».
902

Απέναντι όμως και στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που με μια ανακοίνωση - μνημείο απεργοσπασίας, βγαλμένη από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, έσπευσε να βγει «λαγός» και στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου.
Από τη νέα άθλια παρέμβαση της διορισμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ μπορούν να βγουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους.
  • Για μια ακόμα φορά και με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο, επιβεβαιώνεται ο ρόλος τους ως δεκανίκι της αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.
Στην πιο κρίσιμη ώρα της μάχης για το Ασφαλιστικό,
  • την ώρα που δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας,
  • για να απαντήσουν στο προπαγανδιστικό μπαράζ της κυβέρνησης και άλλων επιτελείων,
  • για να βγει μπροστά η απαίτηση για άμεση απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση και η πάλη για δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους,
η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι... «πολύ κακό για το τίποτα»!
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον
  • ότι φέρνει και «ελαφρές βελτιώσεις» σε όσα ισχύουν σήμερα, παραπονιούνται ότι... «δεν προωθεί ουσιαστικά την κοινωνικοασφαλιστική μεταρρύθμιση»
  • ενώ απέναντι στη μάχη της απεργίας αντιτάσσουν... τον «εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο» για το πώς θα προχωρήσει η νέα σφαγή!
Η τόσο απροκάλυπτη στήριξή τους στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου επιβεβαιώνει ότι
  • έχουν πάρει ανταλλάγματα στην προσπάθεια που κάνουν να επιβάλουν με τη βία και την καταστολή τις νοθείες τους και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα.
Δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα...
  • Όχι βέβαια ότι τους είχαν μείνει και πολλά για να κρατήσουν!
Για να αναφέρουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων χρόνων,
  • από την άρνησή τους να κηρύξουν απεργία ακόμα και όταν η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερνε στη Βουλή την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου,
  • έως την ξεδιάντροπη απεργοσπαστική στάση τους κατά την ψήφιση του «αναπτυξιακού» νόμου της ΝΔ, και
  • από τη νέα υπογραφή που έβαλαν στα μουλωχτά μαζί με τους εργοδότες για το πάγωμα του κατώτατου μισθού,
  • έως το προχτεσινό μνημείο απεργοσπασίας για τη στήριξη της αντιασφαλιστικής επίθεσης, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει απόσταση καμιά.
Επιβεβαιώνεται και με τον τρόπο αυτόν η τεράστια σημασία που έχει για τους εργαζόμενους η μάχη που με συνέπεια δίνουν όλο το προηγούμενο διάστημα τα ταξικά συνδικάτα ενάντια στα όργια νοθείας και την εργοδοτική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Επιβεβαιώνεται ότι είναι μάχη που αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καθώς η έκβασή της είναι καθοριστική
  • για να μην επιβληθεί η σιγή νεκροταφείου που επιδιώκουν στο εργατικό κίνημα,
  • για να μπορούν να κλιμακώνουν ανεμπόδιστα την αντιλαϊκή επίθεση.
Αποκαλύπτεται επίσης το τι εξυπηρετούσε
  • όλο το αντι-ΠΑΜΕ μπαράζ δημοσιευμάτων σε μια σειρά αστικά ΜΜΕ όλες τις προηγούμενες μέρες,
  • η προσπάθεια να παρουσιάζεται αυτή η κρίσιμη διαπάλη για το χαρακτήρα και την κατεύθυνση του συνδικαλιστικού κινήματος ως μια «κόντρα για τις καρέκλες».
Με εφόδιο αυτήν την πείρα, που μπορεί να γίνει κτήμα πολύ περισσότερων εργαζομένων, συνεχίζουμε στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, με όλες τις δυνάμεις,
  • απέναντι στα αντιασφαλιστικά σχέδια κεφαλαίου - κυβέρνησης και απέναντι στους «λαγούς» τους μέσα στα συνδικάτα!
Ριζοσπάστης - Η Άποψή μας, 7/2/2020


Η σκυτάλη της αντικομμουνιστικής επίθεσης σήμερα στον Γ. Παναγόπουλο!
Παρασκευή 07/02/2020 - 12:29
Τη σκυτάλη της συντονισμένης επίθεσης στους κομμουνιστές, αλλά και στα Σωματεία και τους αγώνες των εργαζομένων, τόσο για Σωματεία εργατών, όσο και για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, πήρε σήμερα ο διορισμένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.
Ο Γ. Παναγόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε χτες η κυβέρνηση και συνέχισε την επίθεση στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, αναμασώντας τις συκοφαντίες που εδώ και καιρό εξαπολύει η συνδικαλιστική μαφία για να επιτεθεί στις ταξικές δυνάμεις και τους αγώνες των εργαζομένων. 
Επιτέθηκε στο ΚΚΕ, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ισχύει το δίκαιο του ΚΚΕ»! Επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ, κατηγορώντας το για τη «διάλυση του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ», αποσιωπώντας ότι σε αυτό ο Καραγεωργόπουλος και η ομάδα του είχαν φέρει νόθους αντιπροσώπους, σεκιουριτάδες, μπράβους, ανθρώπους της νύχτας κ.ά.
—Η ολομέλεια, Πρόεδρε, σας χαιρετίζει ομόφωνα!
Αναμασώντας χρυσαυγίτικη επιχειρηματολογία, χαρακτήρισε το ΠΑΜΕ «συνδικαλιστικό και επιχειρησιακό βραχίονα του ΚΚΕ» γιατί «δρα ως οργάνωση που κάνει διατεταγμένες επιχειρήσεις», ενώ ισχυρίστηκε ότι σε Ρόδο και Καλαμάτα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που μαζί με πολλούς ακόμη εργαζόμενους έδωσαν τη μάχη για να μη γίνει ένα Συνέδριο με νόθους, ήταν «κομματικοί παράγοντες», «στελέχη έμμισθα του ΚΚΕ» που «με λοστάρια και σιδερογροθιές διέλυσαν το Συνέδριο».
Την ώρα που υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για τις παράτυπες και νόθες διαδικασίες που χρησιμοποιεί η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, ο Γ. Παναγόπουλος σημειώνει ότι «οφείλει η πολιτεία να προστατεύσει εμάς και να εφαρμόσει το νόμο»...
Όσο για την «απραξία» της ΓΣΕΕ απέναντι στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό τόλμησε να κατηγορήσει το ΠΑΜΕ (!) την ώρα που η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι αυτή που έχει στηρίξει το τσάκισμα των μισθών των εργαζομένων, τη μείωση του βασικού μισθού και την επιβολή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και σήμερα λειτουργεί ως «λαγός» στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, αποδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία ότι παίζει ρόλο απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.