Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσφυγες και μετανάστες: Μόνο ο πόλεμος παραμένει αθέατος — ΚΚΕ: Bασική αιτία των προσφυγικών ροών είναι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη συμμετοχή και της Τουρκίας

ΤΟΥΡΚΙΑ
Πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνονται προς τα ευρωπαϊκά σύνορα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ
Παρασκευή 28/02/2020 - 12:20
Εκατοντάδες μετανάστες έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αφού η Άγκυρα δήλωσε ότι «αδυνατεί» να σταματήσει τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.
Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από εκατοντάδες ανθρώπους που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βασική αιτία των προσφυγικών ροών είναι οι επεμβάσεις που πυροδοτήθηκαν από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη συμμετοχή και της Τουρκίας
Παρασκευή 28/02/2020 - 14:33
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις εξελίξεις στη Β. Συρία και τις δηλώσεις Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων για τις προσφυγικές ροές:
«Η εισβολή της Τουρκίας στη Β. Συρία με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, καθώς και η κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Συρία και τη Ρωσία, όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο μιας πιο γενικευμένης σύγκρουσης, αλλά και και τα κύματα των ξεριζωμένων.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι ανταγωνισμοί, οι επεμβάσεις και ο διαμελισμός χωρών, που πυροδοτήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας, είναι η βασική αιτία των προσφυγικών ροών. Όσοι αποκρύπτουν αυτή την πραγματικότητα συμβάλλουν στα διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια, που παίζονται στις πλάτες των προσφύγων και των λαών της περιοχής, σαν κι αυτά που επιδίδεται η κυβέρνηση Ερντογάν».
902

Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμη και Ιρανοί πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο «Demiroren».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sabah», που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση «να ανοίξουν οι πόρτες» από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το «Demiroren» πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.
Εξάλλου το TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.