Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Λαύριο, Πάτρα, Καταπέλτες Πειραιά... ─ ΠΑΜΕ σε απεργιακούς αγώνες για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής ─ Προσαγωγή 8 οικοδόμων - Συγκέντρωση του Συνδικάτου στο ΑΤ Ακροπόλεως (VIDEO - 54 ΦΩΤΟ)

ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΑΘΗΝΑ
Μαζική απεργιακή απάντηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - Αγώνας για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής
ΣΕΡΡΕΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
*
ΛΑΜΙΑ
*
ΕΛΑΣΟΝΑ
*
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
*
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
*
ΘΡΑΚΗ
*
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
*
ΠΑΤΡΑ
*
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
*
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
*
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
*
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
*
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
*
ΛΑΡΙΣΑ
*
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
 (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Τρίτη 24/09/2019 - 12:36 - Ενημέρωση: Τρίτη 24/09/2019 - 15:06
Με το όπλο που έχουν βάλει στο στόχαστρο κυβέρνηση και κεφάλαιο, την απεργία και τα Συνδικάτα τους, απάντησαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα στο πολυνομοσχέδιο -έκτρωμα.
Έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και κεφάλαιο που με το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο χτυπούν μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις και τα εναπομείναντα εργασιακά - συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από τον αγώνα για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα. Γύρισαν την πλάτη τους στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τους ανθρώπους της που πολέμησε με λύσσα την απεργία.
Στην Αθήνα, χιλιάδες απεργοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια.
Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με ένα θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ:

Ακολούθησε δυναμική πορεία στη Βουλή.
Στην απεργιακή κινητοποίηση στα Προπύλαια παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε δηλώσεις:
«Η σημερινή κινητοποίηση είναι το πρώτο βήμα κλιμάκωσης για να αποσυρθεί τώρα αυτό το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, αυτό το σκάνδαλο, που κάνει νόμο το δίκιο του επενδυτή», τόνισε στην ομιλία του ο Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ προσθέτοντας: «Μπαίνουμε μπροστά να οργανώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια».
«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας», «Κάτω τα χέρια από την απεργία - Δε θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία», «Σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών - Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι.
Η μάχη της απεργίας δόθηκε από τα χαράματα στους χώρους δουλειάς, ενώ οι απεργοί απάντησαν αποφασιστικά και στην τρομοκρατία όπως αυτή σημειώθηκε σε εργοτάξιο της Αθήνας με την προσαγωγή οχτώ οικοδόμων.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο με γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, με ανοιχτές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη συνέχεια. Να γυρίσουν την πλάτη στον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό ρόλο της προδοτικής - εργατοπατερίστικης και απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.