Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Διαρκείς Εξαγγελίες Θατσερισμού: ΔΕΘαπάρουμε ─ «Αγώνας ενωτικός, μαζικός, ταξικός. ΠΑΜΕ για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα ─ ΓΣΕΕργοδοτών: Πλεύρης, Μπογδάνος, μαφία και CIA στο προεκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας ─ Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα κέρδη των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών - Εδώ και τώρα χρειάζεται δυναμική οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης (37 φωτό - VIDEO)

Αγώνας...

...κι αγώνας.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ
Συνεχίζεται η μεγάλη πορεία
Σάββατο 07/09/2019 - 20:07 - Ενημέρωση: Σάββατο 07/09/2019 - 21:17
Κάτω από τη μαζική, αποφασιστική και δυναμική παρέμβαση της μεγάλης πορείας του ΠΑΜΕ άνοιξε ο αστυνομικός κλοιός μπροστά από την έκθεση και οι διαδηλωτές συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους μπροστά από αυτήν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην 84η ΔΕΘ
(VIDEO)
Σάββατο 07/09/2019 - 18:32 - Ενημέρωση: Σάββατο 07/09/2019 - 19:01
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 84η ΔΕΘ, παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σε δήλωσή του σημείωσε:
«Η καπιταλιστική ανάπτυξη ούτε ωφέλιμη για όλους είναι ούτε αυτονόητη, εξαιτίας του διεθνούς περιβάλλοντος, όπως ισχυρίζεται και διατείνεται η σημερινή ελληνική κυβέρνηση.
Επιδίωξη όλων τους είναι να σύρουν πίσω από το άρμα των μονοπωλιακών συμφερόντων το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν τα κέρδη των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών.
Γι’ αυτό εδώ και τώρα χρειάζεται δυναμική οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, ανάπτυξη της ταξικής ενότητας, διεύρυνση της κοινωνικής, λαϊκής συμμαχίας, αλλαγή των συσχετισμών, έτσι ώστε να μην περάσουν οι νέοι αντεργατικοί - αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, να καταργηθούν οι προηγούμενοι, που έχουν γονατίσει την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό και να ανοίξει ο δρόμος, έτσι ώστε να ζήσουμε τις ζωές μας όπως πραγματικά μας αξίζει τη σημερινή εποχή».
902

Παράλληλα οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας, η οποία έχει μετατρέψει όλο το κέντρο της πόλης σε φρούριο.
902

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«ΓΣΕΕ: Το προεκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας»
Σάββατο 07/09/2019 - 13:38 - Ενημέρωση: Σάββατο 07/09/2019 - 13:43
Το ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ μετέτρεψε τα γραφεία της Συνομοσπονδίας σε προεκλογικό κέντρο της ΝΔ, στηλιτεύει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. 
Υπογραμμίζει πως «η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που δίκαια οι εργαζόμενοι ονόμασαν "συνδικαλιστική μαφία" από τα έργα και τις ημέρες τους όλα τα χρόνια της κρίσης αλλά και το τελευταίο διάστημα με τα συνέδρια οπού πρωταγωνίστησαν μαϊμούδες, νόθοι και μπράβοι, πρωτοστατεί στην νέα επίθεση, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη» και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση μέσα από το σημερινό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 μ.μ..
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι από το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μέσα από τα γραφεία της ΓΣΕΕ οπού κατά την προεκλογική περίοδο οι εργατοπατέρες Παναγόπουλος - Κιουτσούκης - Βασιλόπουλος τη μετέτρεψαν σε ένα απέραντο προεκλογικό περίπτερο της κυβέρνησης, καθώς πέρασαν από το κτίριο, υπουργοί, υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι πρόκληση να μιλούν αυτοί που έχουν σφαγιάσει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, που υπέγραψαν τρία μνημόνια, για "εκδημοκρατισμό" του συνδικαλιστικού κινήματος, για κομματικοκρατία. Είναι καθαρό ότι θέλουν συνδικάτα συμβιβασμένα, ομήρους στην μεγαλοεργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.
Επιδιώκουν με το νομοσχέδιο - σκούπα που φέρνουν να τσακίσουν και τα ελάχιστα που είχαν απομείνει από την αντεργατική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχο έχουν να βάλουν στο γύψο τα αγωνιστικά συνδικάτα, να φιμώσουν τις ταξικές φωνές.
Δεν πρέπει να τους περάσει!
Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που δίκαια οι εργαζόμενοι ονόμασαν "συνδικαλιστική μαφία" από τα έργα και τις ημέρες τους όλα τα χρόνια της κρίσης αλλά και το τελευταίο διάστημα με τα συνέδρια οπού πρωταγωνίστησαν μαϊμούδες, νόθοι και μπράβοι, πρωτοστατεί στην νέα επίθεση, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Στην πρόσφατη συνάντηση της διορισμένης διοίκησης της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό αποκαλύφθηκε ότι έχουν συμφωνήσει σε όλα. Στην επιθετική προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης, σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ζητούν οι βιομήχανοι και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις, στην κατάργηση και των ελάχιστων κλαδικών συμβάσεων που έχουν απομείνει, στην απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, στο εκτεταμένο φακέλωμα συνδικάτων και συνδικαλιστών, σε νέες μαύρες λίστες.
Συναγερμός!
Όλοι στο συλλαλητήριο σήμερα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 μμ.
Όλα τα συνδικάτα να πάρουν αγωνιστικές, ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ αποφάσεις!
Δε θα παραδώσουμε τα συνδικάτα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία».
902

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ


Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν την πρώτη ενωτική, ταξική απάντηση

Σάββατο 07/09/2019 - 20:48 - Ενημέρωση: Σάββατο 07/09/2019 - 21:48
Την πρώτη μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές, διαδηλώνοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, με σύνθημα: «Αγώνας ενωτικός, μαζικός, ταξικός. Για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα».
Έστειλαν μαζική, μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου και απάντησαν αγωνιστικά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ να χτυπήσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και να βάλει τα Συνδικάτα στο γύψο.
Τόνισαν ότι σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα που θα διεκδικεί σύγχρονους όρους δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, διεύρυνση των κοινωνικών παροχών. Ένα ζωντανό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ζωντανό, με σωματεία με δράση και ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες. Που δεν θα παζαρεύει πόσα δικαιώματα θα χάσουν κάθε φορά οι εργαζόμενοι.
Που θα αγωνίζεται για την ανάκτηση των απωλειών, προβάλλοντας επιθετικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες που αντικειμενικά υπάρχουν για την ικανοποίησή τους. Ένα κίνημα που θα έχει σταθερό μέτωπο υπεράσπισης των εργαζομένων απέναντι στους επιχειρηματικούς μονοπωλιακούς ομίλους και σε κάθε κυβέρνηση που τους υπηρετεί, στο κράτος τους, στην ΕΕ, ενάντια στην εκμετάλλευση και σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
902
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ

Με μαχητικά συνθήματα ξεκίνησε η πορεία
Σάββατο 07/09/2019 - 19:21 - Ενημέρωση: Σάββατο 07/09/2019 - 21:09
Με συνθήματα όπως «Η ανάπτυξη τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να' ρθουν τα πάνω κάτω» ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.
Στην κεφαλή το πανό του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με σύνθημα: «Αγώνας ενωτικός, μαζικός, ταξικός. Για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα».
Ακολουθούν εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους δουλειάς, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη αλλά και τις γύρω περιοχές όπως Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλος, Σέρρες, Έβρος, Πιερία, Νάουσα, Χαλκιδική, Σέρρες.
«Όχι στην ομηρία των 8μηνων και στην α λα καρτ εργασία - Εδώ και τώρα πλήρης και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα», γράφει το πανό των εργαζομένων στα Hot Spot Διαβατών και Δράμας.
«Ούτε απόσχιση - ούτε απόλυση. Δε θυσιαζόμαστε για τα κέρδη των τραπεζών», αναγράφει το πανό των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς.
«Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία - Όχι στο φακέλωμα των εργαζομένων», γράφει το πανό του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, «Δε ζητάμε ψίχουλα - Παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα» το πανό των συμβασιούχων στη δασοπυροπροστασία.
Το δικό τους μήνυμα στέλνουν και οι φοιτητές.
«Ο νόμος για το άσυλο να μείνει στα χαρτιά. Βγαίνουμε στη αντεπίθεση», γράφει στο πανό των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, «Σίτιση και στέγαση δωρεάν σπουδές - Δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», γράφει το πανό του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερα ευφάνταστα και τα δύο δρώμενα από τον κλάδο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι ήταν με μια βαλίτσα στο χέρι.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.