Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ για τη δίκαιη ανάπτυξη του καπιταλισμού ─ ΚΚΕ: Όσο κι αν προσπαθεί, τα γεγονότα είναι πολλά και πεισματάρικα

Δυστυχώς, είναι ακόμα εδώ για την πρόοδο. Παρέα με τον Κυριάκο και τους λοιπούς συγγενείς!
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ
Υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησής του
Κυριακή 15/09/2019 - 08:27 - Ενημέρωση: Κυριακή 15/09/2019 - 11:24
Την αντιλαϊκή πολιτική του τρίτου μνημονίου, των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων αλλά και των εκατοντάδων μνημονιακών νόμων που παραμένουν σε ισχύ, και κληροδότησε στην κυβέρνηση της ΝΔ, υπερασπίστηκε από το βήμα της ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ
Κυριακή 15/09/2019 - 13:44 - Ενημέρωση: Κυριακή 15/09/2019 - 14:14
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, αναφέρει:
«Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας -για τις ανάγκες του νέου του ρόλου- να εμφανιστεί ότι υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα, η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο ποδοπάτησε αυτά τα δικαιώματα για 4 χρόνια, αλλά και μια χαρά έστρωσε το έδαφος για την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής από τη ΝΔ.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η σχέση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τα λαϊκά συμφέροντα είναι τόση όση και του ΚΙΝΑΛ με το περιεχόμενο που απεικόνιζε η γνωστή του αφίσα. Άλλωστε και οι δύο είναι συγγενικά κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας.
Τα γεγονότα είναι πολλά και πεισματάρικα:
  • τα δωράκια του κ. Μητσοτάκη στο κεφάλαιο έρχονται να προστεθούν στα αντίστοιχα του κ. Τσίπρα, όπως ήταν η μείωση της φορολογίας στα μερίσματα των μετοχών.
  • η επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις έρχεται να προστεθεί στον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και στη δυνατότητα που είχε δώσει στους εργοδότες να ξεφεύγουν από την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων.
  • η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, που προωθεί η ΝΔ, έρχεται να συμπληρώσει το νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου.
  • οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, που σπεύδει να υλοποιήσει η ΝΔ, έχουν ήδη κατά 65% υλοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • η επικίνδυνη στρατηγική συμφωνία των ΗΠΑ που αναβαθμίζει η ΝΔ έχει ήδη εγκαινιαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • όσο για το περιβάλλον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε κανονικά τα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε Ελληνικό και Σκουριές.
Συμπέρασμα: η "ανάπτυξη για όλους" του κ. Μητσοτάκη είναι εξίσου κάλπικη με τη "δίκαιη ανάπτυξη" του κ. Τσίπρα.
Και οι δύο είναι γνήσιοι θιασώτες της βάρβαρης καπιταλιστικής ανάπτυξης που στηρίζεται πάνω
  • στην εκμετάλλευση,
  • τη διαρκή εποπτεία,
  • τη δημιουργία των όρων μιας νέας κρίσης».
902

«Για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η χώρα κατάφερε να πατήσει στα δικά της πόδια», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «επιστρέψαμε στις αγορές χρήματος με το ελληνικό ομόλογο να σημειώνει ιστορικά χαμηλά ήδη από τον Ιανουάριο του 2019» και «με συνετή διαχείριση δημιουργήσαμε ένα χρηματικό απόθεμα ασφαλείας πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα 37 δις ευρώ» που διασφαλίζει τη χώρα από εξωγενείς αναταράξεις και δημιουργεί μεγάλα περιθώρια ευελιξίας, «αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά».
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι επιχειρεί να παρουσιάσει ως δική της την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία πάντως της κληροδότησε, δίνοντάς της τη δυνατότητα να συνεχίσει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνησή του. 
Επίσης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με το "καλημέρα" είδαμε να ξεδιπλώνεται με ταχύτητα μπροστά μας, το σχέδιο οικοδόμησης του νέου κράτους της Δεξιάς.
Ένα καθεστώς αυταρχικό, αντικοινωνικό, αντεργατικό. Ένα καθεστώς με μηδενικό σεβασμό στους κανόνες. Κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς, δικαιοκρατικούς».
Η κριτική του Αλ. Τσίπρα πάντως, δεν αλλάζει σε καμιά περίπτωση την ουσία της πολιτικής που εφαρμόζουν και τα δύο κόμματα ως κυβερνήσεις με κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και όχι του λαού και των εργαζομένων. 
902


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

«Εποικοδομητική» αντιπολίτευση από το ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει το έργο του η κυβέρνηση της ΝΔ

Κυριακή 15/09/2019 - 16:24

Για «εποικοδομητική», «τεκμηριωμένη» και μαχητική αντιπολίτευση, «όπου χρειάζεται»... έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Δίνοντας το στίγμα της συναίνεσης και της στήριξης στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, που αποτελεί άλλωστε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στην οποία πατά η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ υπέρ του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, ανέφερε ότι «από εμάς δεν πρόκειται να ακούσετε καταστροφολογία, κασσανδρικές προβλέψεις και ψεύδη, αλλά θα ακολουθήσουμε τεκμηριωμένη και εποικοδομητική αντιπολίτευση».

Διευκρινίζοντας τα περί «μαχητικής αντιπολίτευσης...όπου χρειαστεί» του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε με νόημα ότι δεν τον ενδιαφέρει να διχάσει και ότι είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε και να μην γίνει το «ξήλωμα των κατακτήσεων», δηλαδή να μην ξηλωθεί η αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που, στα πλαίσια της ΕΕ, έδωσε πακτωλό προνομίων, κινήτρων και κερδών στο κεφάλαιο και κάποια ελάχιστα «ψίχουλα» στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που και αυτά προήλθαν από το εργατικό - λαϊκό ξεζούμισμα.

Σε άλλο σημείο υπεραμύνθηκε της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησε επαναλαμβάνοντας τα περί 37 δισ. που άφησε στα κρατικά ταμεία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή της ΝΔ.

Χρήματα, ωστόσο, που προορίζονται για «αναπτυξιακές ανάγκες και προοπτικές» του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων και τα οποία προήλθαν από τα βάρβαρα μνημόνια, τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους που είναι σε ισχύ, τα «ματωμένα πλεονάσματα», την φορολογική αφαίμαξη, την επίθεση σε μισθούς και συντάξεις κλπ.

Αναφορικά με την «αναπτυξιακή» πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ο πυρήνας της κριτικής που άσκησε ο Αλ. Τσίπρας είχε ως βάση και αφετηρία την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρήσεων και των μονοπωλιακών ομίλων, ενώ παράλληλα άδραξε την ευκαιρία να καλλιεργήσει για μια ακόμη φορά την επικίνδυνη αυταπάτη, περί «δίκαιης» ανάπτυξης, «καλού» και «κακού» επιχειρηματία, «κρατικοδίαιτων» και «παραγωγικών» επενδύσεων και επενδυτών.

Όπως ανέφερε «ως ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε τις επενδύσεις και τους επενδυτές αλλά με κανόνες. Ναι, να κερδίσουν οι επενδυτές αλλά να έχουν και μια μακροχρόνια παρουσία στη χώρα και όχι τη λογική της αρπαχτής».

Παράλληλα, και ασκώντας κριτική στον «αναπτυξιακό» νόμο της ΝΔ περιόρισε την κριτική του στα περί μιας σειράς «φωτογραφικών» διατάξεων υπέρ κλάδων της οικονομίας που δεν είναι παραγωγικοί και για διατάξεις που δεν έχουν «αναπτυξιακό προσανατολισμό» και «χαρακτήρα».

«Εμείς τα κάναμε όλα αυτά, εμείς φέραμε αναπτυξιακό νόμο, εμείς επιδοτήσαμε παραγωγικούς κλάδους, όπως οι νέες τεχνολογίες» κατέληξε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας ουσιαστικά την αγωνία του να μην διαταραχθεί αυτό το «συναινετικό» «φιλοαναπτυξιακό» «φιλοεπενδυτικό» οικοδόμημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.