Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Αλεξάνδρα Μπαλού: Η «δίκαιη ανάπτυξη», η «ανάπτυξη για όλους», η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, οι υποσχέσεις στο κεφάλαιο, οι «υποσχέσεις» στο λαό, οι τρεις πυλώνες του ασφαλιστικού και ο κατά Σκουρλέτη εξανθρωπισμός του καπιταλισμού (VIDEO)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Αγώνας και διεκδίκηση για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
Τετάρτη 04/09/2019 - 09:19
Η «δίκαιη ανάπτυξη», που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, και η «ανάπτυξη για όλους», που λέει η ΝΔ, δεν είναι αλήθεια, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι τα αντεργατικά μέτρα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», το βράδυ της Τρίτης 4 Σεπτέμβρη, υπογράμμισε πως η απάντηση σε αυτό το αφήγημα είναι η οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, η διεκδίκηση της κάλυψης των αναγκών με τους όρους του 2019.
Η Αλ. Μπαλού χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δ. Μαρκόπουλου και εξήγησε πως πάντοτε μια πολιτική φτωχοποίησης συμβάδιζε με την ένταση της καταστολής. Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως «αν τρέξει και λίγο αιματάκι από τους μπαχαλάκηδες, θα πούμε πω - πω το παιδί»...
Για την πορεία της ΔΕΗ, η Αλ. Μπαλού σημείωσε πως η αιτία είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που είναι στρατηγική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Για τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο, υπενθύμισε πως μιλάμε για κλοπή και παράνομη κατοχή τους, συμπληρώνοντας πως η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τα όρια της μικροπολιτικής υποκρισίας καθώς από όλες τις κυβερνήσεις δεν έχει ασκηθεί ουσιαστική πίεση για την επιστροφή τους.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.