Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Οι λαοί θα ρίξουν στα σκουπίδια της Ιστορίας τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα και την προπαγάνδα των αστικών πολιτικών δυνάμεων ─ ΚΚΕ: Άμεση και αποφασιστική απάντηση ─ Η στάση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση


*
*
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι λαοί θα ρίξουν στα σκουπίδια της Ιστορίας τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα και την προπαγάνδα των αστικών πολιτικών δυνάμεων
Πέμπτη 19/09/2019 - 18:37 - Ενημέρωση: Πέμπτη 19/09/2019 - 20:57
Με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο, που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι είναι ο σημαιοφόρος στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ.
Το ψήφισμα κατέθεσαν οι πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, με αφορμή τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, απαιτώντας επί της ουσίας τη λήψη σκληρών αντικομμουνιστικών μέτρων όπως απαγόρευση συμβόλων, μνημείων, καταστολή σε βάρος ΚΚ.
Ο ωμός αντικομμουνισμός τους φτάνει στο σημείο να παρουσιάζουν τη Σοβιετική Ένωση ως σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου. Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν να στηθεί μια νέα Νυρεμβέργη, για τον κομμουνισμό αυτήν τη φορά, κάνοντας λόγο για «επείγουσα ανάγκη πλήρους συνειδητοποίησης και ηθικής, αλλά και νομικής εκτίμησης των εγκλημάτων του σταλινισμού και των κομμουνιστικών δικτατοριών».
Άμεση και αποφασιστική απάντηση από το ΚΚΕ
Το ψήφισμα αποκάλυψε και κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία απευθύνθηκε με ανοιχτή επιστολή στο σύνολο ευρωβουλευτών, μεταξύ αυτών των Ελλήνων και Κυπρίων -πλην των προερχόμενων από ακροδεξιά, φασιστικά μορφώματα- ζητώντας τους να μην το ψηφίσουν. Την ίδια επιστολή μετέφερε το ΚΚΕ και στην Ελληνική Βουλή.
Στην επιστολή αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Στα κείμενα αυτά πρωτοστάτησαν δυνάμεις προερχόμενες από τις χώρες του Βίσεγκραντ, με τις πιο ακραίες σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, που ηρωοποιούν το ναζισμό και προκαλούν με τις ρατσιστικές τους θέσεις. Τόσο το περιεχόμενο όσο και η συνολική δομή τους αθωώνουν τα εγκλήματα του φασισμού - ναζισμού, ρίχνουν νερό στο μύλο των εγκληματικών φασιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλη την Ευρώπη.
Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορετικές ιστορικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις, είναι πραγματικά πρωτοφανής η παραχάραξη της Ιστορίας, που φτάνει στο σημείο μεταξύ άλλων να θεωρεί: Τη Σοβιετική Ένωση, που πρόσφερε αμέτρητες θυσίες, 20 εκατομμύρια νεκρούς, δεκάδες εκατομμύρια τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές για την ήττα του φασισμού, "σύμμαχο και εταίρο της ναζιστικής Γερμανίας που συνέβαλε πολιτικά και οικονομικά στην κατάκτηση της Δυτικής Ευρώπης από τον Χίτλερ".
(...) Με επίγνωση των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών μας, σας καλούμε να καταδικάσετε και να καταψηφίσετε τα ψηφίσματα αυτά, όπως και τυχόν κοινό ψήφισμα που θα διαμορφωθεί στη βάση τους, γιατί ο αντικομμουνισμός δεν αποτελεί μέσο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά δηλητήριο και εργαλείο πολιτικών διώξεων και κατατρεγμών των λαών».
Η στάση των άλλων κομμάτων
Η αντίδραση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα και στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, όπου στη συζήτηση του ψηφίσματος καταγγέλθηκε το ντελίριο χυδαίου αντικομμουνισμού από την πλευρά της ΕΕ.
«Ο στόχος που κρύβεται πίσω από αυτά τα κατασκευάσματα σκοπιμότητας που νομιμοποιούν την απαγόρευση της δράσης των ΚΚ, των κομμουνιστικών συμβόλων, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και γενικεύουν τις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και τις λαϊκές δυνάμεις που αγωνίζονται, είναι οι λαοί και οι αγώνες τους», τόνισε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λ. Νικολάου - Αλαβάνος, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης προειδοποίησε: «Αποσύρετέ το τώρα. Κάθε ευρωβουλευτής να καταψηφίσει αυτήν την προσβολή στην Ιστορία χαραγμένη με το αίμα των λαών».
Τελικά, στη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας, από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου το ψήφισε, η Μαρία Σπυράκη καταψήφισε, οι Ευ. Μεϊμαράκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Ελ. Βόζεμπεργκ απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ λευκό ψήφισαν οι Στ. Κυμπουρόπουλος, Θ. Ζαγοράκης και Γ. Κύρτσος.
Από το ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης καταψήφισε, ενώ απείχε η Εύα Καϊλή.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν οι Δ. Παπαδημούλης, Κ. Αρβανίτης και Π. Κόκκαλης, ενώ απείχαν οι Ελ. Κουντουρά, Αλ. Γεωργούλης και Στ. Κούλογλου.
Τέλος, από την Ελληνική Λύση ο Εμ. Φράγκος υπερψήφισε, ενώ ο Ι. Λαγός (πρώην χρυσαυγίτης) ψήφισε λευκό και ο Αθ. Κωνσταντίνου, επίσης από τη Χρυσή Αυγή, απείχε.
Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Σε δήλωσή της αμέσως μετά την ψηφοφορία, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το Ευρωκοινοβούλιο με τις ψήφους του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών ψήφισε κατά πλειοψηφία σήμερα το κατάπτυστο κοινό αντικομμουνιστικό ψήφισμα με τον τίτλο "Η σημασία της μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης".
Αποδεικνύεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγορεύσει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της. Πρωτοστατεί μαζί με αστικές κυβερνήσεις στην απαγόρευση της δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των κομμουνιστικών συμβόλων, στις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και την κομμουνιστική ιδεολογία. Καθοδηγεί την απαράδεκτη προσπάθεια παραχάραξης και ξαναγραψίματος της Ιστορίας, επιδιώκοντας την ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τις παρεμβάσεις της έδωσε μάχη -παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων- ενάντια στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας, αποκάλυψε τις επιδιώξεις που υπηρετεί το αισχρό ψήφισμα ενάντια στους λαούς και στην πάλη τους. Έδωσε τεκμηριωμένη απάντηση στην αντικομμουνιστική εκστρατεία.
Τα ψηφίσματα και η προπαγάνδα των αστικών πολιτικών δυνάμεων θα βρουν από τους λαούς τη θέση που τους αξίζει, στα σκουπίδια της Ιστορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.