Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

45o Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗΣ: Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... (VIDEO)



45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗΣ»
*
*
Συζητήσεις στις κεντρικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον
Κυριακή 15/09/2019 - 14:35 - Ενημέρωση: Κυριακή 15/09/2019 - 15:41
Πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Φεστιβάλ για μια ακόμα χρονιά. Συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 20:00, στο Φοιτητικό Στέκι θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο «Τα "Τσέρνομπιλ" του καπιταλισμού, πίσω από τον μύθο της "πράσινης ανάπτυξης"». Θα μιλήσουν ο Αντώνης Ραλλάτος και η Εύη Γεωργιάδου, μέλη της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ. «Ποια είναι η αλήθεια για το "Τσέρνομπιλ";», «Μπορεί να υπάρξει στην καπιταλιστική κοινωνία ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος;», «Η "πράσινη ανάπτυξη" μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για αυτήν;», «Ποια είναι η διέξοδος για να μπορεί να γίνει πραγματικότητα;», είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν και θα απαντηθούν σε αυτήν.
Εργατικό Στέκι: Συνδικάτα Εργατών, όχι των εργοδοτών
Επίσης, την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, στις 19:30, είναι προγραμματισμένη η συζήτηση στο Εργατικό Στέκι, με τίτλο: «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών. Οι νέοι εργαζόμενοι μαχητικά για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος».
Θα μιλήσουν ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν: «Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, τι πρέπει να κάνουμε;», «Μπορούν οι αγώνες μας να έχουν αποτέλεσμα;», «Ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για το συνδικαλιστικό κίνημα;», «Ποια είναι η αλήθεια για τον συνδικαλιστικό νόμο;». 
Διεθνούπολη: Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν
Στη Διεθνούπολη την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, στις 20:00, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση - συζήτηση για τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης, με τίτλο τα λόγια του κομμουνιστή ηγέτη της, Φιντέλ Κάστρο: «Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν».
Θα μιλήσουν η Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα, πρέσβειρα της Κούβας, ο Νίκος Καρανδρέας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και αλληλεγγύης και ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της "ψηφιακής οικονομίας"
Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη ξεχωρίζει η κεντρική συζήτηση, που είναι προγραμματισμένη στις 20:00 στη Λαϊκή Σκηνή, με θέμα: «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της "ψηφιακής οικονομίας"». Θα μιλήσουν ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Οι νέοι και οι νέες που θα την παρακολουθήσουν έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να βρουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μπορεί να υπάρχουν στο μυαλό τους: «Τι είναι η εποχή της "ψηφιακής οικονομίας" και η "4η βιομηχανική επανάσταση";», «Τι επιπτώσεις έχουν στη ζωή μας;», «Μήπως αυτός είναι ο τρόπος για να έρθει ανάπτυξη και να ζήσουμε καλύτερα;», «Μπορούμε να ζήσουμε διαφορετικά σε αυτήν την εποχή;», «Ο σοσιαλισμός δεν είναι το μέλλον αφού απέτυχε!», «Τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα για να αλλάξουμε την κοινωνία;». 
Συζήτηση στο Στέκι Πολιτισμού
Επίσης, την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στις 20:00, στο Στέκι Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση με θέμα: «Πόσο “ριζοσπαστικό” είναι το μεταμοντέρνο;». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.
Μέσα από τη συζήτηση θα επιδιωχθεί να απαντηθούν ερωτήματα, να τεθούν άξονες για σκέψη και προβληματισμό. Πρόκειται για μια συζήτηση που αφορά ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες, τους σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών, αλλά και της φιλολογίας, της αρχιτεκτονικής, καθώς είναι θέματα που συναντούν στη δουλειά και τις σπουδές τους.
Τέλος, το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, στις 21:30, στο Μαθητικό Στέκι, είναι προγραμματισμένη συζήτηση με τίτλο: «Το hip hop δεν σταματά…». Θα μιλήσουν οι: Μιθριδάτης, Ζωγράφος, Retro, Φρανκ και ο Ιάσονας Φανός, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.