Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

ΚΟΒ Μεσαράς: Εκδήλωση τιμής στον κομμουνιστή λογοτέχνη Θέμο Κορνάρο − Και μια κρητική... Μποτίλια για τον Κουμπάρο

Η Μποτίλια Στον Άνεμο εκφράζει στους συντρόφους της ΚΟΒ Μεσαράς την ευχάριστη έκπληξή της, για την επιλογή του σκίτσου μας στην πολύ ωραία αφίσα που φιλοτέχνησε (λιτή και σωστά ζυγισμένη), με αφορμή την εκδήλωση τιμής και μνήμης, στον Κουμπάρο της Θύελλας, όνειρο ζωής του οποίου ήταν να ξεριζώσει τα «μακριά σγκάθια» -σπιναλόγκες-, που βασάνιζαν, και βασανίζουν ακόμα, την εργατική τάξη.
Τους ευχαριστούμε, είναι ιδιαίτερη τιμή για το ιστολόγιο,
και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια,
με δύναμη πάλι και πάλη.

*
Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στο Σίβα, τη γενέτειρα του κομμουνιστή λογοτέχνη

Η ΚΟΒ Μεσαράς της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και η ΟΒ Μεσαράς της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μπροστά στο γιορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», διοργανώνουν εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του κομμουνιστή λογοτέχνη Θέμου Κορνάρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Σίβα, γενέτειρα του κομμουνιστή καλλιτέχνη.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
  • Ομιλία από την Χουστουλάκη Γενοβέφα, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.
  • Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα και έκθεση αρχειακού υλικού για τον στρατευμένο στα κομμουνιστικά ιδανικά, πρωτοπόρο συγγραφέα Θέμο Κορνάρο από το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ.
Θέμος Κορνάρος, 1906 Σίβα, Μεσσαρά Κρήτης - 23 Απριλίου 1970, Αθήνα
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 24.IV.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Στο σχετικό δελτίο Τύπου, η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ σημειώνει για τον κομμουνιστή λογοτέχνη:
«Υπάρχουν ακόμα κάστρα άπαρτα. Ο αγωνιστής Θέμος Κορνάρος πέρασε στις φυλακές και τις εξορίες είκοσι ένα ολόκληρα χρόνια. Φέτος, τιμούμε τα 46 χρόνια από το θάνατό του, τον Απρίλη του 1970 και τα 110 χρόνια από τη γέννησή του. Ο Θέμος Κορνάρος ανήκει στους καλλιτέχνες που εξέφρασαν τους αγώνες, τις αγωνίες, τα οράματα και την προοπτική του λαού μας. Στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, στους κομμουνιστές καλλιτέχνες που στρατεύτηκαν με το έργο και τη ζωή τους στη μεγάλη υπόθεση, στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το έργο του είναι παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο, διδάσκει και εμπνέει, δείχνει το δρόμο και γεμίζει αισιοδοξία, γιατί αποδεικνύει ότι ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει το δίκιο του, να διώξει από το προσκήνιο της Ιστορίας τους εκμεταλλευτές του ιδρώτα του και να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει.
Φωτίζουμε το δρόμο για νέους λαϊκούς ξεσηκωμούς. Συνεχίζουμε. Κρατάμε ψηλά τη σημαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.