Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Κατρούγκαλος: ΕΚΑΣτος εφ' ω ετάχθη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των συνταξιούχων μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ
Κυριακή 14/08/2016 - 13:21
Περισσεύει η κοροϊδία των συνταξιούχων από το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση που προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα για τη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγακλος για το ΕΚΑΣ θυμίζει πως έχει ψηφιστεί από πέρυσι η κατάργηση του, λέγοντας
«όπως γνωρίζετε, το ΕΚΑΣ δεν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διότι είχε ψηφιστεί η κατάργησή του ήδη από τον Ιούλιο με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού».
Προσθέτει πως
«το 2017 ωστόσο, θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε νέες περικοπές, διότι αυτό προβλέπει το μνημόνιο που ψήφισαν όλες οι δυνάμεις που ήθελαν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Όμως, αντί να προχωρήσουμε σε περικοπές, να πάψουν να το λαμβάνουν εντελώς οι δικαιούχοι που εξακολουθούν και το παίρνουν, σκεφτόμαστε ως εναλλακτική λύση τη μείωση του ύψους του επιδόματος έτσι ώστε η ζημιά να είναι μικρότερη».
Παραδέχεται,συνεπώς, ότι η κυβέρνηση κάνει ζημιά στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ εμπαιγμός είναι και τα δήθεν αντισταθμιστικά μέτρα για το ΕΚΑΣ που έκοψε.
Αναφέρει πως «τα πρώτα μέτρα που λάβαμε ήταν να παράσχουμε δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε όσους το χάνουν (το ΕΚΑΣ), να προβλέψουμε μια κάρτα αλληλεγγύης που αναπληρώνει το 30% της απώλειας του εισοδήματος, ενώ μεριμνήσαμε να μην πληρώνουν την εισφορά υπέρ υγείας».
Τα εργασιακά δικαιώματα του Υπουργού
Δηλαδή χαμηλοσυνταξιούχοι από τους οποίους η κυβέρνηση τους έκοψε μέχρι και 230 ευρώ το μήνα ΕΚΑΣ έρχεται τώρα να τους πει ότι τους απαλλάσσει από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη, για όσους παίρνουν φάρμακα, η οποία είναι 10% επί του κόστους αγοράς των φαρμάκων. Μια απαλλαγή που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει το κομμένο ΕΚΑΣ.
Για τις κρατήσεις 6% υπέρ υγείας αναφέρει ότι
«στο εξής το 6% θα πληρώνεται επί του ποσού που πηγαίνει στην τσέπη του συνταξιούχου. Άρα, οι περισσότεροι θα δουν, όταν υλοποιηθεί το μέτρο -τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο γιατί οι υπηρεσίες καμιά φορά καθυστερούν-, μικρές αυξήσεις στη σύνταξη τους, λόγω αυτού του γεγονότος. Επίσης, το δεύτερο που κάναμε ήταν το 6% να μην το πληρώνουν μόνον αυτοί που έχουν μία σύνταξη -που είναι και οι περισσότεροι- αλλά και αυτοί που έχουν πάνω από μία».
Το νέο ψαλίδισμα μεταξύ άλλων αφορά και συνταξιούχους που εκτός από τη δική τους κύρια σύνταξη παίρνουν και κύρια σύνταξη θανάτου από το σύζυγο που έχει πεθάνει.
Για τα εργασιακά ο υπουργός επικεντρώνει την κριτική του στο ΔΝΤ, αθωώνοντας την ΕΕ, όπου σε όλες τις χώρες μέλη εφαρμόζονται αντεργατικά μέτρα, λέγοντας πως
«τo ΔΝΤ είναι απομονωμένο από την ίδια τη φύση των προτάσεών του, του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που το χαρακτηρίζει. Ακριβώς διότι αυτός έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».
Παράλληλα αποφεύγει να δεσμευθεί, ούτε καν αναφέρεται, για τις ομαδικές απολύσεις και την παρεμπόδιση των απεργιών. Επικεντρώνεται μόνο στην επαναφορά τις διαπραγμάτευσης για των κατώτατο μισθό.
Δηλώνει πως η κυβέρνηση ζητά «να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο κατώτατος μισθός να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων».
Αναφερόμενος στο χαράτσωμα των κοινωνικών επιδομάτων επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει αλλάξει ούτε ένα μνημονικό νόμο.
Αναφέρει πως «υπάρχει μια πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ερμηνεύει, όχι δικό μας νόμο, αλλά νόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν είχαν φροντίσει να εξαιρέσουν από τη μη παρακράτηση χαρτοσήμου τα επιδόματα, και τώρα απλώς το Νομικό Συμβούλιο είπε να εφαρμοστεί ο νόμος. Είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.