Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Οι «επιταγές» του κεφαλαίου και τα γραμμάτια της ανάπτυξης − Διαχρονικό τάϊσμα της μεγαλοεργοδοσίας − ΠΑΜΕ να απαντήσουμε τώρα στην πρόκληση

ΠΑΜΕ
Μέγιστη πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιταγή εργασίας
Τετάρτη 31/08/2016 - 15:40 - Ενημέρωση: Τετάρτη 31/08/2016 - 15:48
«Το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και μετατρέπει το επίδομα ανεργίας σε επιταγή εργασίας αποτελεί μεγίστη πρόκληση και πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά και διεκδικητικά από κάθε συνδικαλιστική οργάνωση!» σημειώνει το ΠΑΜΕ.
Τους ταΐζουν στο στόμα...

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Σε μια περίοδο που η ανεργία έχει κοκαλώσει σε υψηλά επίπεδα και η προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους έχει εκμηδενιστεί, η ελάχιστη βοήθεια του επιδόματος ανεργίας, το κουτσουρεμένο ποσό των 360 ευρώ που λαμβάνει μόλις το 10% των ανέργων, δίνεται απλόχερα στους εργοδότες, μπαίνει στην ουσία μέσα στο τζίρο τους!
Ένα επίδομα που στηρίζεται αποκλειστικά στον κόπο και τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων, μετατρέπεται σε άμεση ενίσχυση των εργοδοτών με ζεστό χρήμα.
Αποτελεί νέα μορφή ομηρίας! Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ο εργαζόμενος γίνεται έρμαιο στην εργοδοσία, ανοίγει φάμπρικα "οικειοθελών αποχωρήσεων" που θα βαφτίζονται στη συνεχεία προσλήψεις ανέργων, ως αποτέλεσμα των ανύπαρκτων δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν δήθεν οι εργοδότες. Γι' αυτό οι εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να χειροκροτήσουν πρώτες την ανακοίνωση του προγράμματος.
Παράλληλα η μετατροπή του επιδόματος σε επιταγή εργασίας δημιουργεί νέο χτύπημα στους κλαδικούς μισθούς, νέο μηχανισμό μειώσεων σε κλάδους και επιχειρήσεις.
Αυτή είναι τα πρώτα μέτρα της "δίκαιης ανάπτυξης" που έχει κάνει σύνθημα τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και να καλλιεργήσει ακόμα περισσότερες αυταπάτες.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι Επιτροπές Ανέργων δεν πρέπει να επιτρέψουν να περάσει αυτή η πρόκληση!
Είναι ανάγκη εδώ και τώρα, να δυναμώσει η πάλη για άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Να διεκδικήσουμε:
  • Άμεση κάλυψη ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και την οικογένειά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο.
  • Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.