Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Τσίπρας-Λεβέντης: Κεντρω(γ)οπίνουν − Χρέος: Φρούδες ελπίδες για το ρόλο της ΕΕ − ΚΚΕ: Η ρύθμιση θα συνοδεύεται από νέα μέτρα − Χρέος του λαού να σταματήσει τον εμπαιγμό

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για το ρόλο της ΕΕ
Τρίτη 09/08/2016 - 11:34
Αυταπάτες και φρούδες ελπίδες για την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας κατά των λαών και υπέρ των μονοπωλίων καλλιεργεί εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη συμφωνία του Λονδίνου για τη ρύθμιση του χρέους της Γερμανίας.

ΚΚΕ
Η ρύθμιση του χρέους που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση θα συνοδεύεται με νέα αντιλαϊκά μέτρα
Τρίτη 09/08/2016 - 13:35 - Ενημέρωση: Τρίτη 09/08/2016 - 13:57
Σε σχόλιο για το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το χρέος το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Στις ανιστόρητες αναφορές του ο κ. Τσίπρας “ξεχνά” να πει ότι η ρύθμιση του χρέους και η μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Γερμανίας δεν είχε στόχο την ευημερία του λαού της, αλλά αφενός την αναχαίτιση της αυξανόμενης επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλιστικού συστήματος, σχέδιο που εκτός των άλλων περιελάμβανε και την αξιοποίηση πάμπολλων πρώην στελεχών του ναζιστικού καθεστώτος και αφετέρου την καπιταλιστική ανάκαμψη της Γερμανίας.
Σήμερα, η ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα συνοδεύεται με νέα μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, προς όφελος της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, ενώ αυτό το χρέος θα κληθεί να το πληρώσει ο λαός, που δεν το δημιούργησε».
902

«Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, όταν τα μόνα συμβόλαια που συνυπογράφονται στην ΕΕ είναι εκείνα που διασφαλίζουν την προώθηση των αναγκαίων “μεταρρυθμίσεων” που θα διασφαλίζουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος ο πρωθυπουργός αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου».
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται πως ο λαός πρέπει να πληρώσει ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται, ενώ οι διαπραγματεύσεις με ΕΕ και ΔΝΤ για το χρέος προϋποθέτουν την υιοθέτηση και την υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων όπως αυτών του 3ου μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.