Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Συρία: Μάχες με κουρδικές δυνάμεις − ΝΑΤΟ και το Άκτιο

ΣΥΡΙΑ
Νότια της Τζαραμπλούς προωθήθηκαν τα τουρκικά τανκς - Μάχες με κουρδικές δυνάμεις
Σάββατο 27/08/2016 - 19:53
Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα σε τουρκικά άρματα μάχης και ένοπλους  που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της «Ασπίδας του Εφράτη»  την περασμένη Τετάρτη.
«Τα τουρκικά άρματα μάχης προωθήθηκαν σήμερα στα περίχωρα της κοινότητας Αλ-Αμάρνα στην επαρχία Χαλέπι, νότια των συνόρων, και τότε ξέσπασαν μάχες με τους μαχητές που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Και από το Άκτιο θα εξορμούν τα ΝΑΤΟικά Awacs στη Συρία και το Ιρακ
Σάββατο 27/08/2016 - 18:24
Aπό το Ικόνιο της Τουρκίας και πιθανώς από το αεροδρόμιο του Άκτιου στην Ελλάδα και του Τράπανι της Ιταλίας θα εξορμούν τα αεροπλάνα τύπου Awacs του ΝΑΤΟ για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου της Συρίας και του Ιράκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) που αναμεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το ΝΑΤΟ σχεδιάζει μείωση των ωρών πτήσης των Awacs πάνω στον εναέριο χώρο της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. 

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την ενίσχυση του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους και για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν οι στρατιωτικές προτάσεις να χρησιμοποιηθούν 720 ώρες πτήσεις των Awacs από τις προβλεπόμενες για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας. Η εναέρια παρακολούθηση στις χώρες αυτές λόγω Ρωσίας κρίνεται επί του παρόντος λιγότερο σημαντική από τον αγώνα κατά του Ισλαμικού κράτους.
Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει συνολικά να διατεθούν 1080 ώρες πτήσεις των Awacs για τα σκοπό αυτό. Στις 720 ώρες που αφαιρούνται από την ανατολική Ευρώπη θα μπορούσαν να προστεθούν και 360 ακόμα από τις προβλεπόμενες για την παρακολούθηση του τουρκικού εναέριου χώρου.
Τα σχέδια του ΝΑΤΟ προβλέπουν αεροπλάνα εφοδιασμένα με υπερσύγχρονα ραντάρ και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι τα αεροπλάνα αυτά του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως ιπτάμενα κέντρα επιχειρήσεων για βομβαρδισμούς.
Τα Awacs σταθμεύουν στη γερμανική πόλη Γκάιλενκίρχεν (Geilenkirchen) κοντά στο Άαχεν και οι χειριστές τους είναι κατά το ένα τρίτο Γερμανοί.
902

Η Αλ-Αμάρνα βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια της Τζαραμπλούς, στα σύνορα με την Τουρκία.
Αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο πως «ομάδες τοπικών μαχητών εμπλέκονται αυτή την ώρα σε μάχες στα περίχωρα της Αλ-Αμάρνα εναντίον τουρκικών αρμάτων μάχης».
«Αυτό γίνεται για πρώτη φορά μετά την είσοδο τουρκικών αρμάτων μάχης στο συριακό έδαφος την Τετάρτη», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος είπε πως οι τοπικοί μαχητές που έχουν εμπλακεί στις μάχες αυτές είναι Άραβες και Τουρκομάνοι, σύμμαχοι των Κούρδων.
Εν μέσω καταγγελιών για βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν τουρκικά αεροσκάφη εναντίον Κούρδων πολιτοφυλάκων, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» μετέδωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν σήμερα μια θέση διοίκησης «τρομοκρατικών ομάδων» στη Συρία.
Την ίδια στιγμή, επικαλούμενο τουρκικές πηγές ασφαλείας, το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδιδε πως δύο τουρκικά μαχητικά F-16 έπληξαν έξι θέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» και μία θέση της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία.
Το πρακτορείο «Ανατολή» δεν διευκρίνισε αν τα πλήγματα αυτά έγιναν από το πυροβολικό ή από μαχητικά αεροσκάφη,ούτε ποιες ομάδες τέθηκαν στο στόχαστρο. Σύμφωνα με το «Ανατολή», οι στόχοι των επιδρομών βρίσκονταν νότια της πόλης Τζαραμπλούς την οποία κατέλαβαν, την Τετάρτη, από τους τζιχαντιστές, ένποπλοι που υποστηρίζονται από την Αγκυρα.
Νωρίτερα σήμερα, φιλοκούρδοι μαχητές στη Συρία δήλωσαν πως τέθηκαν στο στόχαστρο τουρκικών αεροπορικών πληγμάτων.
«Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις θέσεις μας σήμερα το πρωί νότια της Τζαραμπλούς και το χωριό Τι-Εμάρνε όπου κατοικούν άμαχοι», ανακοίνωσε το στρατιωτικό συμβούλιο της Τζαραμπλούς που συνδέεται με τις φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). «Με αυτή την επίθεση μια νέα περίοδος της σύγκρουσης θα ξεκινήσει στην περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση του συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.